Date2

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 08:42:39

rss

αναζήτηση

makripano

Σκληρή ανακοίνωση των Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου κατά της ΤουρκίαςΑλλάξτε μέγεθος

kourdoi lavrio

Με μια σκληρότατη ανακοίνωση που ουσιαστικά ξεγυμνώνει το Τουρκικό κράτος για τον τρόπο που προσπαθεί να κερδίσει τις διεθνείς εντυπώσεις σε βάρος των Κούρδων που αγωνίζονται για την ελευθερία τους αντιδρά η Επιτροπή Πολιτικών Προσφύγων Καταυλισμού Λαυρίου - Κουρδικός Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος.

Στην ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Το Τουρκικό κράτος να τραβήξει τα βρόμικα χέρια του και τη γλώσσα του από το Λαύριο» Οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες αναφέρουν: «Το τονίσαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Λόγω του ότι το μίσος του τουρκικού κράτους είναι πολυδιάστατο ενάντια στον κουρδικό λαό και σε όσους αγωνίζονται για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη, τους καταπιέζει, τους συλλαμβάνει άδικα, τους βασανίζει, τους δολοφονεί και τους εξαναγκάζει να εκτοπιστούν, αλλά ακόμα και αυτοί που αναγκάζονται να εκτοπιστούν, όπου και αν βρίσκονται, επειδή υπερασπίζονται την ταυτότητα και προσωπικότητά τους θεωρούνται εχθροί της. Γιατί αποκαλύπτουν τις θηριωδίες της, αποκαλύπτουν στην ανθρωπότητα την τυραννία, τα βασανιστήρια, την καταπίεση και τις δολοφονίες του τουρκικού κράτους και το σημαντικότερο είναι ότι αγωνίζονται για το μέλλον τους.
Το τουρκικό κράτος, χρησιμοποιώντας τις διακρατικές του σχέσεις και την υποστήριξη που απολαμβάνει από τις χώρες αυτές, δεν αφήνει ήσυχους τους πρόσφυγες ούτε στις χώρες που προσέφυγαν και τους επιτίθεται. Το τουρκικό κράτος όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζούνε στο εξωτερικό τους θεωρεί επικίνδυνο δυναμικό και επιθυμεί και από τους άλλους να τους θεωρούν έτσι. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Κούρδος ή τούρκος πολιτικός αντιπολιτευόμενος που η Τουρκία να μην ζητήσει την έκδοσή του. Όταν αυτό δεν μπορεί να το πετύχει μέσω της νομικής οδούς προβαίνει σε ψέματα, συκοφαντίες, και δολοφονίες όπως των τριών Κουρδισσών επαναστατριών στο Παρίσι. Το τουρκικό κράτος είναι αλλεργικό στο καταυλισμό του Λαυρίου, κάνει αρνητική προπαγάνδα γι' αυτό και μάλιστα επιδιώκει το κλείσιμό του. Οι απαντήσεις του Τουρκικού πρωθυπουργού Ερντογάν, σε δημοσιογράφους του ελεγχόμενου από αυτόν Τύπου, ανησύχησαν σε μεγάλο βαθμό τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζούνε στο προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου. Οι δηλώσεις του ότι κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Τουρκία στις 4-5 Μάρτη θα συζητηθεί και το θέμα του Λαυρίου, είναι ανησυχητικές. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία αρνητική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά σχετικά με τον καταυλισμό Λαυρίου. Αυτό μας γεμίζει ελπίδες, όμως μέρος του Τύπου γίνεται όργανο ψευδών και διαστρεβλωμένων πληροφοριών εις βάρος μας. Εμείς που μένουμε στο καταυλισμό του Λαυρίου, και σε παλαιότερη ανακοίνωση που κάναμε καλέσαμε τους εκπροσώπους του Τύπου να επισκεφτούν τον καταυλισμό μας, για να μεταφέρουν στην ελληνική κοινωνία την πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε κανένας εκπρόσωπος των ΜΜΕ, όμως ο Ερντογάν και ο κατευθυνόμενος από αυτόν Τύπος στην Τουρκία ασχολούνται καθημερινά με αυτό το ζήτημα.
Η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό Λαυρίου είναι γνωστή σε όλους. Λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Εκεί ως επί το πλείστον ζούνε Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που προέρχονται και από τα τέσσερα κομμάτια του Κουρδιστάν και κυρίως από το κομμάτι της Συρίας (Δυτικό Κουρδιστάν) που μετανάστευσαν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που υπάρχει εκεί. Η πλειοψηφία είναι οικογένειες και κυρίως γυναίκες και παιδιά. Υπάρχουν περίπου 70 παιδιά και 30 γυναίκες. Είμαστε υπό την σκέπη του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου η αποστολή είναι γνωστή. Εκεί, τόσο οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες όσο και οι άλλοι δεν ασχολούνται με τίποτε άλλα παρά με την επιβίωσή τους.
Εμείς ανανεώνουμε την πρόσκλησή μας και καλούμε τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ να επισκεφτούν τον προσφυγικό καταυλισμό Λαυρίου και να δημοσιεύσουν την πραγματικότητα, η οποία είναι αντίθετη από την εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και ο ελεγχόμενος από αυτόν Τύπος. Επιθυμούμε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Σας εκφράζουμε το σεβασμό μας».

Σχόλια