Date2

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 22:45:11

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Μητσοτάκης στην Παιανία: Με αναφορές στον Κων/νο Καραμανλή και δώρα από τη γη των Μεσογείων (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

kyr1

Περισσότεροι από 500 νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες από πολλές περιοχές της Ανατ. Αττικής, υποδέχθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Παιανίας – Γλυκών Νερών, τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκης ο οποίος επέλεξε την Παιανία για να γιορτάσει τα 47α γενέθλια του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας απολογισμός των 27 μηνών διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του, αναφέρθηκε και στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Παιανίας – Γλυκών Νερών του δώρισε ένα καλάθι με αντιπροσωπευτικά αγροτικά προϊόντα της Μεσογείτικης γης.

Παρόντες ήταν πολλοί υπουργοί και βουλευτές (Κ. Χατζηδάκις, Ν. Κεραμέως, Μ. Βορίδης, Στ. Πέτσας, Σ. Ζαχαράκη, Γ. Τσακίδης, Β. Οικονόμου), γραμματείς και στελέχη της ΝΔ καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές της χώρας.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη η οποία έρχεται από μακριά, αλλά πηγαίνει και μακριά. Μία παράταξη η οποία έβαλε πάντα το συμφέρον του έθνους πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Μία παράταξη η οποία δεν δίστασε να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, να καθοδηγήσει την κοινωνία σε ιστορικές αποφάσεις, να προδιαγράψει εξελίξεις, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πραγμάτων και μην είναι ουραγός”.

Μίλησε για την παράταξη που εκπροσωπεί διαχρονικά τα λαϊκά στρώματα, βάζοντας σταθερά το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στο επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πρωτοπορεί διαχρονικά στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, καλώντας όλα τα μέλη να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων του κόμματος.

“Είμαστε και η παράταξη η οποία κάνει πράξη τη δέσμευσή μου όταν με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να διεξάγουμε ετήσια Τακτικά Συνέδρια. Και με εξαίρεση το 2020 -όπου για ευνόητους λόγους δεν μπορέσαμε να βρεθούμε- το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην ιστορία της παράταξης ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, κοντά μισό αιώνα τώρα, «είναι ένα κόμμα λαϊκό» που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών.

kyr2

“Βρεθήκαμε αντιμέτωποι -όχι μόνο με την παγκόσμια πρόκληση του κορονοϊού- αλλά και με σημαντικές προκλήσεις στα εθνικά μας μέτωπα. Τον Μάρτιο του 2020 στείλαμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρώπης θα προστατεύονται”, υπογράμμισε ενώ για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που υπέγραψε με τον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ευκαιρίας μεγάλης εθνικής συνάντησης και ενότητας.

“Αυτή η συμφωνία δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης, είναι μία επιτυχία της πατρίδας μας”, τόνισε ενώ παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή και οικονομικά.

“Ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε από το 3,5% στο 6,1%. Αυτό συμπεριλαμβάνει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αλλά αυτό ξέρετε είναι ένα ένας αριθμός, ένας αριθμός, μιας χρονιάς ο οποίος πρέπει -και εκεί θέλω να σταθώ γιατί αυτό, νομίζω, ότι είναι και το επίκεντρο της πολιτικής μας- να μετουσιωθεί σε μία ανάπτυξη η οποία θα αφορά την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά”, συμπλήρωσε και τόνισε: «Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας».

“Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα 47 χρόνια μετά και γιορτάζουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος δημιούργησε αυτή την παράταξη και περνά ουσιαστικά σε εμάς -στη δική μας γενιά- την ευθύνη να την εκσυγχρονίσουμε, να την ενδυναμώσουμε και να διατηρήσουμε την παράταξη αυτή πρωταγωνίστρια στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα εξακολουθούμε αυτό να το κάνουμε με συνέπεια και με αποτελεσματικότητα. Και δεν έχω καμία αμφιβολία διότι πέρα και πάνω από όλα η δύναμη αυτής της παράταξης είστε εσείς η απλή νεοδημοκράτισσα, ο απλός νεοδημοκράτης, που πάντα ήταν δίπλα στην παράταξή μας στις κακές και στις καλές στιγμές”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών, Ισίδωρος Μάδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Παιανίας Παντελής Χριστοφορίδης.

kyr3

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια