Date2

Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 04:41:54

rss

αναζήτηση

makripano

Τί έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid tests στην παραλία Νέας Μάκρης!



Αλλάξτε μέγεθος

rt neamakri

Με απόλυτη τάξη αλλά και αθρόα συμμετοχή πολιτών διενεργήθηκαν τα rapid tests τόσο στην παραλία της Νέας Μάκρης το πρωί της Τρίτης (12/1/2021).

Πέραν τούτου τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα διενεργήθηκαν συνολικά 427 τεστ από τα οποία κανένα απολύτως δεν βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό!

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία καλύφθηκαν όλες οι ηλικιακές ομάδες, γεγονός που καταδεικνύει την υπευθυνότητα των πολιτών απέναντι στα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Επί πέντε ώρες (από τις 10 το πρωί έως και τις τρεις μετά το μεσημέρι) τα στελέχη του ΕΟΔΥ λάμβαναν δείγματα και προχωρούσαν εντός 20 περίπου λεπτών στη διάγνωση.

Τα θετικότατα αποτελέσματα κάνουν σαφές ότι οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, στη συντριπτική πλειονότητά τους τηρούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα ένας προβληματισμός που είχε εκφραστεί για την κοσμοσυρροή επισκεπτών που παρατηρήθηκαν προηγούμενες ημέρες στην περιοχή δείχνουν, ευτυχώς, να μην έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Και βέβαια τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν ένδειξη ότι ο Δήμος Μαραθώνα δεν είναι μεταξύ αυτών που συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων – το τελευταίο χρονικό διάστημα – στην Ανατολική Αττική.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας ανέφερε:

«Με χαρά πληροφορήθηκα ότι το σύνολο των test ήταν αρνητικό, γεγονός που σημαίνει ότι, παρά το ότι ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός, ο Δήμος μας είναι καθαρός.

Αυτό δείχνει την ατομική υπευθυνότητα των κατοίκων απέναντι στον ιό. Φέτος, πολλοί συμπολίτες μας στερήθηκαν τις γιορτές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, άλλοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους και πολλοί αναρωτιούνται αν θα καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Όλοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού, οφείλουμε να προστατευθούμε. Μια τέτοια εικόνα ατομικής ευθύνης μας έδειξε η χθεσινή διαδικασία.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας να προστατέψουμε τον Δήμο μας.

Είναι μια καλή είδηση για εμάς αλλά η ατομική υπευθυνότητα που έχουμε δείξει όλοι μας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να περάσει η πανδημία. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς».

Διαβάστε σχετικά: Τί έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid tests σε Λαύριο και Κερατέα

Τί έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid tests στην κεντρική πλατεία του Κορωπίου

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια