Date2

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 15:59:16

rss

αναζήτηση

makripano

Με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στον... εξώστη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρώτο τραπέζι η συνάντηση Τσιρώνη – Μεσογειτών αγροτών στα Σπάτα (Βίντεος)

Αλλάξτε μέγεθος

tsironfoto1

Με τη συμμετοχή δεκάδων... στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή των Μεσογείων πραγματοποιήθηκε, αργά το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη με τους εκπροσώπους των Μεσογείτικων αγροτικών συνεταιρισμών!

Σε μια συνάντηση – συζήτηση που τον πρώτο λόγο έπρεπε να έχουν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου της περιοχής, αυτοί περιορίστηκαν στον... εξώστη αφού τις θέσεις, δίπλα στον αναπληρωτή υπουργό, έσπευσαν να καταλάβουν φίλοι και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι βέβαια καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε τέσσερις, περίπου, ώρες, δεν άνοιξαν το στόμα τους.

Οι εκπρόσωποι όμως των συνεταιρισμών του Κορωπίου, του Μαρκοπούλου, των Σπάτων, της Παιανίας και της Κερατέας τοποθετήθηκαν στα... ορεινά των καθισμάτων σε απόσταση ασφαλείας (για ποιόν άραγε λόγο;) από τον υπουργό και τους συνεργάτες του, οι οποίοι δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για μια τέτοια... λεπτομέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των αγροτών διαμαρτυρήθηκαν όχι στον υπουργό αλλά στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία εκτελούσαν χρέη... ταξιθετών, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού πλέον οι θέσεις είχαν καταληφθεί από άλλους συντρόφους.

Η ένταση με την οποία ξεκίνησε η συνάντηση, γύρω στις 8 παρά τέταρτο το βράδυ κλιμακώθηκε όταν επί μιάμισι περίπου ώρα ο υπουργός και οι συνεργάτες του αναλώθηκαν σε μονολόγους ενώ τοποθετήθηκαν και τοπικά και κεντρικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τα οποία εξήραν την κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα.

Βλέποντας την κατάσταση αυτή ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου, Σταμάτης Γεωργάκης, αποχώρησε από τη συνάντηση χωρίς να μιλήσει και παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του να παραμείνει.

exostis

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο του notioanatolika.gr από τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των Μεσογειτών αγροτών και τη δήλωση του κ. Γεωργάκη κατά την αποχώρησή του:

Εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Τσιρώνης, στην αρχική τοποθέτησή του, διάρκειας 19 λεπτών, αναφέρθηκε σε προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής μόλις για 3,5 λεπτά, αποδεικνύοντας ότι ελάχιστα γνωρίζει το τί συμβαίνει στη Μεσογείτικη αγροτική γη.

Εντυπωσιακό εξάλλου ήταν ότι ο συντονιστής της Ε.Π.Ε.Κ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης (Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου στη Βουλή), βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος επίσης μετείχε στη συνάντηση, έκανε ολόκληρη αναφορά στα προγράμματα Leader από τα οποία όμως, όπως του επεσήμαναν οι ίδιοι οι αγρότες των Μεσογείων, έχουν αποκλειστεί!

Η συνέχεια πάντως της συνάντησης ήταν – έστω και καθυστερημένα - σαφώς καλύτερη αφού οι εκπρόσωποι των αγροτών των Μεσογείων κατάφεραν να εκθέσουν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα της περιοχής αποδεικνύοντας όχι μόνο την ωριμότητα αλλά και την κατάρτισή τους, ενώ ο κ. Τσιρώνης σημείωνε τα πάντα.

Στο τέλος των τοποθετήσεων των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης προσπάθησε να συνοψίσει τα όσα είχε ακούσει χωρίς όμως, επί της ουσίας να δεσμευθεί για κάτι αφού ακόμη και το ενδεχόμενο κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του κρασιού, το παρέπεμψε μετά την αποχώρηση των θεσμών από την Αθήνα και εφόσον έχει επιτευχθεί το... πολυπόθητο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης:

Διαβάστε επίσης: 9+1 συχνές ερωτήσεις κι απαντήσεις για τους σπίλους σώματος!

Σχόλια