Date2

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 04:32:26

rss

αναζήτηση

makripano

Προβληματισμός στην κοινωνία του Μαρκοπούλου για τις φωτιές σε κάδους μπροστά στο Γυμνάσιο!

Αλλάξτε μέγεθος

fotia kadoi markop

Μάρτυρες μιας καταστροφικής μανίας κάποιων, για δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες, έγιναν πολλοί Μαρκοπουλιώτες, το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

“Άγνωστοι” έβαλαν φωτιά στο περιεχόμενο των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται μπροστά στο Γυμνάσιο και το Πνευματικό Κέντρο με αποτέλεσμα να επέμβει άμεσα η Πυροσβεστική προκειμένου να τη σβήσει, με κίνδυνο όμως αυτή να μεταδοθεί στα δένδρα που βρίσκονται στο σημείο κάτι που θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας, μεταφέροντας τον έντονο προβληματισμό του για ό,τι συνέβη, με αποτέλεσμα πλήθος πολιτών να ανταποκριθεί στις επισημάνσεις του οι οποίες είχαν να κάνουν με τις αντιδράσεις παιδιών ηλικίας 10 – 15 ετών τα οποία βρίσκονταν στο σημείο της πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια κατάσβεσής της.

Γράφει επί λέξει ο κ. Δρίτσας: “Το άσχημο και το στενάχωρο όμως δεν ήταν μόνο η όποια ζημιά, αυτό που τελικά με ταρακούνησε ήταν, ότι στο σημείο και διάσπαρτα στην γύρω περιοχή, βρίσκονταν 30-40 παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 το πολύ ετών που γελούσαν με το θέαμα και κορόιδευαν όλους όσους προσπαθουσαμε να σβήσουμε την φωτιά. Μαρτυρίες κατοίκων επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας, ότι αυτά τα παιδιά ήταν και αυτά που προκάλεσαν την ζημιά!

Για μαγκιά; ............. εγώ μάγκα ξέρω αυτόν που προστατεύει, που σέβεται, που αναγνωρίζει, που δημιουργεί, όχι αυτόν που καταστρέφει, που αγνοεί και που δρα εκ του ασφαλούς, κρυπτόμενος αλλά και σίγουρος ότι δεν θα τιμωρηθεί!

Πρότυπα;............ Δυστυχώς φίλοι μου φταίμε όλοι και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Γενιάς σήμερα, τα λάθος πρότυπα που αναδεικνύουμε καθημερινά και που διαφημίζουν με προκλητικό πολλές φορές τρόπο και τα ΜΜΕ αλλά και το διαδίκτυο!

Δείχνουν και διαφημίζουν τους μπαχαλάκιδες της Αθήνας που σπάνε και καταστρέφουν περιουσίες, από άποψη και κουλτούρα........ ανενόχλητοι και ατιμώρητοι, ξεκινούν από κάδους, αυτοκίνητα, μαγαζιά και καταλήγουν στην σημαία!

Η θέση που επιβάλλεται ...... Έλα μωρέ παιδιά είναι με άποψη, με κουλτούρα, με ανησυχίες και ιδεολογία, που εκφράζουν με αυτό τον τρόπο την αντίδραση τους γενικά και αόριστα.... Αυτά βλέπουν κάθε μέρα τα παιδιά μας, αυτά τα πρότυπα βολεύει κάποιους να τους σερβίρουν και τελικά αυτά αντιγράφουν!

Η χαλαρότητα των Δομών, η καταπάτηση των θεσμών, των ιδανικών και η δημιουργία εντελώς λάθος προτύπων οδηγεί μεγάλο κομμάτι της Νεολαίας μας σε λάθος και πολύ επικίνδυνους δρόμους, και για τους ίδιους αλλά και γενικότερα για την Χώρα μας!

Δεν αρκούν οι εξαιρέσεις, αυτές απλά παλεύουν μόνες τους, παλεύουν να μας δώσουν λίγο χαρά και να κρατήσουν ζωντανή μια Χώρα που κάποιοι προσπαθούν να εξαφανίσουν με εύσχημο τρόπο!

Θα πρέπει όλοι μας να ταρακουνηθούμε, να αναλάβουμε δράση, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς, η εκκλησία, οι τοπικοί σύλλογοι, η Αυτοδιοίκηση και όσοι νιώθουν και καταλαβαίνουν το πρόβλημα, για να δώσουμε στα παιδιά μας, σωστά πρότυπα, κατευθύνσεις με νόημα, να κρατήσουμε για αυτά, ζωντανούς τους θεσμούς και τις παραδόσεις, να διδάξουμε σεβασμό και αξίες και τέλος να τα μάθουμε να προστατεύουν και να αγαπούν τον Τόπο τους και την Πατρίδα μας.

Με αυτές τις σκέψεις δεν ξέρω αν σήμερα ξημέρωσε μια καλή ημέρα, ελπίζω όμως και θα αγωνιστώ να ξημερώσει μια καλύτερη... !”.

Σχόλια