Date2

Σάββατο, 1 Απριλίου 2023 11:23:08

rss

αναζήτηση

makripano

73 χρόνια μετά το Κορωπί αποκτά τη δική του θέση στην Εθνική Ιστορία μας – Αυτή είναι η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα της 9/10/1944! (Έγγραφα & Φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

olokaft alitheia

Μια ατέλειωτη γιορτή δικαίωσης, εκεί ψηλά στον ουρανό, θα πρέπει να έχουν στήσει από τις 8 το βράδυ της Κυριακής οι ψυχές των 47 εκτελεσμένων, 73 ολόκληρα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου τη μαύρη εκείνη δευτέρα της 9ης Οκτωβρίου 1944!

Ήταν η στιγμή που πέντε κορυφαίες προσωπικότητες της πόλης παρουσίασαν, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του δημαρχείου Κορωπίου, αδιάσειστα στοιχεία για το ποιοί ευθύνονται και ποιοί διέπραξαν τη σφαγή της ημέρας εκείνης.

Εβδομήντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη σφαγή και το κάψιμο 400 και πλέον σπιτιών και καταστημάτων κάθε είδους του Κορωπίου, οι ανακοινώσεις συνοδεύτηκαν από δάκρυα στα μάτια των απογόνων των θυμάτων καθώς έγινε σαφές ποιοί ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της τραγωδίας.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας « 9 Οκτωβρίου 1944. Κορωπί μια μαρτυρική πόλη», τη σφαγή διέπραξαν άνδρες γερμανικής στρατιωτικής μονάδας η οποία έφτασε για αυτό τον λόγο και μόνο στο Κορωπί, από τη Φιλοθέη ή το Μαρούσι όπου στρατοπέδευε.

Η ομάδα ερευνητών που αποτελούνταν από τους Γιώργο Κόλλια, μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, Νικόλαο Λάζαρη, αντιστράτηγο ε.α., Γιώργο Ντούνη, αντιστράτηγο ε.α., Δημήτρη (Τάκη) Πρόφη, οικονομικό σύμβουλο και Θανάση Πουλάκη, ταξίαρχο ε.α., μετά από ενδελεχή έρευνα ενός έτους παρουσίασε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τους δολοφόνους των 47 Κορωπιωτών και τους καταστροφείς της πόλης.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι έγγραφο δικογραφίας της εισαγγελίας Μονάχου της τότε Δυτ. Γερμανίας που φέρει ημερομηνία 8/12/68 και στο οποίο αναφέρεται επί λέξει: «Στις 9/10/1944 στο χωρίον Κορωπί, 42 Έλληνες άνδρες και γυναίκες εκτελέσθηκαν. Παράλληλα 300 σπίτια πυρπολήθηκαν. Η αιτία αυτής της πράξης οφείλεται σε επίθεση ανταρτών εναντίον ενός γερμανικού οχήματος 3 χλμ. Μακριά από την πόλη».

Η διακογραφία καταλογίζει ποινικές ευθύνες κατά ενός αξιωματικού του στρατιωτικού αποσπάσματος ονόματι Μπέκερ και τεσσάρων ακόμη.

Προς επίρρωση του εγγράφου αυτού – κατηγορητηρίου παρουσιάστηκε και απόσπασμα έκθεσης, το έτος 1959, του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Α. Τούση «περί παραδόσεως φακέλων Γερμανών εγκληματιών πολέμου», στο οποίο κατηγορούνται τρεις Γερμανοί αξιωματικοί και δύο υπαξιωματικοί «διά την εν Κορωπίω εκτέλεσιν 42 Ελλήνων πολιτών την 9ην Οκτωβρίου 1944 και την πυρπόλησιν 300 οικημάτων εν Κορωπίω»!

Μάλιστα οι ίδιοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του γερμανικού στρατού κατηγορούνται και για τον απαγχονισμό «54 Ελλήνων πολιτών άνευ δίκης εις Πικέρμι Αττικής».

Τα ονόματα των επικεφαλής των δολοφόνων είναι: Πέκερ Χούμπερ (αξιωματικός), Μαξ Λέμπε (υπολοχαγός), Φριτς Σένεντμαν (υπαξιωματικός), Έρικ Ζάουερ (υπαξιωματικός) και Βίλι Τροπς (υπαξιωματικός).

Τα δύο αυτά έγγραφα μαζί με άλλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και των συμμαχικών δυνάμεων τα οποία επίσης παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, στη διάρκεια της ημερίδας από τους πέντε ερευνητές αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ποιοί ήταν οι εγκληματίες που αφαίρεσαν τις ζωές των Κορωπιωτών και ευθύνονται για την καταστροφή μεγάλου μέρους της μαρτυρικής πόλης.

Έτσι καταρρίπτεται ο μύθος που εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες πολλών δεκαετιών στο όνομα δήθεν λαϊκών συμφερόντων και ήθελε δράστες του Ολοκαυτώματος «γερμανοντυμένους Έλληνες».

Η 73η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου, η 8η Οκτωβρίου 2017, θα μείνει αναμφισβήτητα στην ιστορία όχι μόνο της πόλης αλλά των Μεσογείων όλων ως η ημερομηνία που η αλήθεια έλαμψε και οι ψυχές των 47 εκτελεσμένων επιτέλους δικαιώθηκαν.

Το Κορωπί έμαθε το βράδυ της Κυριακής να αντιμετωπίζει την ιστορία του κατάματα και να ατενίζει ενωμένο το μέλλον που σαφώς στηρίζεται στο ηρωικό παρελθόν του.

Η ευγνωμοσύνη των Κορωπιωτών όλων των γενεών και προς τα μέλη της ομάδας των ερευνητών οι οποίοι χωρίς φόβο και πάθος ερεύνησαν και αποκάλυψαν την αλήθεια θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη και τα ονόματα των κ.κ. Γ. Κόλλια, Ν. Λάζαρη, Γ. Ντούνη, Δ. Πρόδη και Αθ. Πουλάκη να περάσουν στο πάνθεον των Κορωπιωτών που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία!

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα της εισαγγελίας του Μονάχου και του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Α. Τούση τα οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το notioanatolika.gr καθώς και φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Κορωπιωτών για να μάθουν την αλήθεια για την κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους:

1german

2german

3ellin

olokekdil1

olokekdil3

olokekdil2

Σχόλια