Date2

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 12:27:48

rss

αναζήτηση

makripano

«Κρυφτούλι» από τη Θεανώ Φωτίου στους κατοίκους του Γέρακα για το Κέντρο ασυνόδευτων προσφυγόπουλων! (Βίντεο & έγγραφα)

Αλλάξτε μέγεθος

kentro ger

Εν κρυπτώ χειρισμοί από κυβερνητικούς παράγοντες φαίνονται να εξελίσσονται προκειμένου να αιφνιδιαστούν οι πολίτες του Γέρακα και να μην μάθουν το παραμικρό για το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, η λειτουργία του οποίου μεθοδεύεται στην περιοχή Δέση της πόλης!

Μάλιστα οι κυβερνητικοί αυτοί παράγοντες δείχνουν να αγνοούν επιδεικτικά τόσο τους χιλιάδες πολίτες του Γέρακα όσο και τη δημοτική αρχή Παλλήνης παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για άμεση επικοινωνία μαζί τους.

Τόσο η αρμόδια για τα θέματα αυτά αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου όσο και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρελλάς, δίνουν την εντύπωση ότι κρύβονται για να αποφύγουν να απαντήσουν!

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το ρεπορτάζ του notioanatolika.gr μετά και τη σχετική αποκάλυψη στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, στις 26 Φεβρουαρίου, με βάση και τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος.

Ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός επισημαίνοντας ότι έμαθε από πολίτες την εξέλιξη με τα έργα συντήρησης στον συγκεκριμένο χώρο και διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε καμία επίσημη – ακόμη και άτυπη – σχετική ενημέρωση από κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr ο κ. Ζούτσος και οι συνεργάτες του έμαθαν, αρχικά, για το θέμα το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου τηλεφωνικά από πολίτη της περιοχής.

Υπήρξε όμως και δεύτερη σχετική ενημέρωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη διάρκεια της ανοιχτής συγκέντρωσης για ενημέρωση και συζήτηση με τους κατοίκους των περιοχών Γαργηττός Ι, Γαργηττός ΙΙ και Δέση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Την επόμενη ημέρα (δηλαδή Πέμπτη 21/2) του παραδόθηκε, δια του δημοτικού συμβούλου Δημ. Καρκούλια, επιστολή που υπέγραφαν εκατοντάδες πολίτες του Γέρακα και στην οποία εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο λειτουργίας Κέντρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη Δέση, στον παλιό ιδιωτικό παιδικό σταθμό στη συμβολή των οδών Παγγαίου και Πάρνωνος. (Διαβάστε την επιστολή εδώ)

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζούτσος κινήθηκε αμέσως αρχικά προς την ΥΔΟΜ (Πολεοδομία) για να διερευνήσει εάν υπήρχε άδεια για οιουδήποτε είδους έργα στον χώρο και να πληροφορηθεί ότι τίποτε σχετικό δεν είχε εκδοθεί ούτε από αυτήν αλλά ούτε από άλλη δημοτική υπηρεσία!

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, την Παρασκευή (22/2) απέστειλε δύο στελέχη της Πολεοδομίας και του δήμου στον χώρο αλλά αυτά δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν κάτι γιατί ήταν κλειστός.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, τη Δευτέρα (25/2) πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους εξονυχιστικός έλεγχος του φακέλλου της εγκατάστασης αλλά και πάλι δεν προέκυψε κάτι μη σύννομο.

Η απάντηση όμως τελικά δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, από νεότερο έλεγχο των υπαλλήλων της Πολεοδομίας κατά τον οποίο προέκυψε ότι οι ιδιοκτήτες του κτιρίου είχαν ζητήσει και λάβει, ηλεκτρονικά από το ΤΕΕ, άδεια εργασιών μικρής κλίμακας.

Στη συνέχεια κατέθεσαν την άδεια αυτή, ως όφειλαν, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα (σ.σ.: Παλλήνης), από όπου και η δημοτική αρχή βρήκε την... άκρη!

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή (22/2), ο κ. Ζούτσος απευθύνθηκε και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στον υπουργό Δημήτρη Βίτσα, ρωτώντας τον εάν υπάρχει κάτι σχετικά με τη λειτουργία τέτοιου Κέντρου (Διαβάστε εδώ το έγγραφο του δημάρχου Παλλήνης προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής)

Στον δήμαρχο απάντησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα (25/2), ο γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας ο οποίος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο είναι αναρμόδιο για τέτοια ζητήματα για τα οποία την ευθύνη έχει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΠΕΚΑΑ).

Αμέσως συντάχθηκε ανάλογο έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑΑ υπόψη της αναπληρώτριας υπουργού Θεανούς Φωτίου και του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Καρελλά, το οποίο και απεστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας! (Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑΑ)

Και ενώ θα περίμενε κανείς η κα Φωτίου και οι συνεργάτες της να απαντήσουν άμεσα, αυτοί δείχνουν να κωφεύουν.

Όπως μάλιστα ανέφερε στο notioanatolika.gr ο ίδιος ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με την κα Φωτίου όσο και με τον κ. Καρελλά δύο φορές (την Τετάρτη 27/2 και την Παρασκευή 1/3) αλλά ο... φόρτος εργασίας τους δεν τους επέτρεψε να του μιλήσουν και να τον πληροφορήσουν σχετικά με ένα θέμα για το οποίο η κοινωνία του Γέρακα βρίσκεται σε αναβρασμό!

Το πρόβλημα λοιπόν παραμένει και η αγωνία επιτείνεται με ευθύνη πλέον των κυβερνητικών παραγόντων που διαχειρίζονται το ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά σημεία της τοποθέτησης του δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 26ης Φεβρουαρίου:

Διαβάστε σχετικά: Δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στον Γέρακα, εν αγνοία των κατοίκων! (Χάρτης)

Σχόλια