Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:51:07

rss

αναζήτηση

makripano

Η Περιφέρεια καταλογίζει ευθύνες στον Δήμο Μαρκοπούλου για την κατάσταση στη λεωφ. Πόρτο Ράφτη (Έγγραφο)Αλλάξτε μέγεθος

komvos lidl

Σοβαρές ευθύνες στον Δήμο Μαρκοπούλου καταλογίζει η Περιφέρεια Αττικής με έγγραφο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών το οποίο συντάχθηκε μετά από σχετική ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου, Βαγγέλη Αλμπάνη, σχετικά με τα αλλεπάλληλα τροχαία που έχουν κοστίσει τη ζωή σε μεγάλο αριθμό πολιτών και των τραυματισμό ακόμη περισσότερων.

Η συγκεκριμένη Διεύθυνση διαβεβαιώνει ότι «η οδός βρίσκεται σε καλή κατάσταση», όμως ο κόμβος στην Αγ. Γεωργίου (πλησίον “LIDL”), «δεν ήταν δυνατό να κατασκευαστεί, καθόσον ο Δήμος Μαρκοπούλου - ως αρμόδιος - δεν έχει προβεί σε εφαρμογή του σχεδίου πόλεως μέχρι και σήμερα στο εν λόγω τμήμα».

Επιπτοσθέτως, επικαλούμενη έγγραφο του Δήμου Μαρκοπούλου, σημειώνεται ότι «αρκετοί δρόμοι δεν είναι διαμορφωμένοι σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη. Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει ότι “αδυνατεί ολοσχερώς να καταβάλει την οφειλόμενη αποζημίωση για τις απαλλοτριώσεις, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 250.000,00 € περίπου”».

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι δεν είναι δυνατή ούτε η τοποθέτηση φαναριών (φωτεινών σηματοδοτών) «στους προτεινόμενους κόμβους Αρτέμιδος, Αγ. Γεωργίου και Δάφνης αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα πεζοδρόμια, υπάρχει αδιάνοικτη δημοτική οδός (στο κόμβο Δάφνης), καθώς και παρόδιες εγκαταστάσεις με θέσεις στάθμευσης επί της πρασιάς, γεγονός που δεν επιτρέπει την εγκατάσταση νέα φωτεινής σηματοδότησης βάσει της κείμενης νομοθεσίας»!

Το πλήρες κείμενο

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της σχετικής απάντησης της Περιφέρειας Αττικής στην ερώτηση του Βαγγέλη Αλμπάνη:

«Η Π.Α. (Περιφέρεια Αττικής) στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αποκατάσταση φθορών και βλαβών του οδοστρώματος, της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση του εξοπλισμού ασφαλείας της οδού όπως τα στηθαία ασφαλείας κτλ.) και η οδός βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η Δ.Τ.Ε. (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων) Ανατολικής Αττικής, το 2010 υλοποίησε ΜΕΡΟΣ της εγκεκριμένης μελέτης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην Ε.Ο. 19, στα πλαίσια του έργου “Συντήρηση της Λ. Μαρκοπούλου Π. Ράφτη Ε.Ο.19” (διαμόρφωση κεντρικής νησίδας, διαβάσεις πεζών, κιγκλιδώματα για την προστασία των πεζών, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, δίκτυο ομβρίων μήκους 500μ.).

Ο κόμβος στην Αγίου Γεωργίου (πλησίον “LIDL”), δεν ήταν δυνατό να κατασκευαστεί, καθόσον ο Δήμος Μαρκοπούλου - ως αρμόδιος - δεν έχει προβεί σε εφαρμογή του σχεδίου πόλεως μέχρι και σήμερα στο εν λόγω τμήμα (συμβολή λ. Μαρκοπούλου με την κάθετη Δημοτική οδό Αγ. Γεωργίου).

Ο κυκλικός κόμβος θα συνέβαλε στην ασφαλέστερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην εν λόγω οδό και στη διευκόλυνση της κίνησής τους.

Επιπλέον αρκετοί δρόμοι δεν είναι διαμορφωμένοι σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη. Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει ότι “αδυνατεί ολοσχερώς να καταβάλει την οφειλόμενη αποζημίωση για τις απαλλοτριώσεις, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 250.000,00 € περίπου” και αιτείται τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Υπηρεσία διαβίβασε το αίτημα στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για τυχόν ενέργειες για την εν λόγω χρηματοδότηση.

Η εγκατάσταση νέων Φ.Σ (Φωτεινών Σηματοδοτήσεων) στους προτεινόμενους κόμβους Αρτέμιδος, Αγ. Γεωργίου και Δάφνης ΔΕΝ είναι εφικτή αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα πεζοδρόμια, υπάρχει αδιάνοικτη δημοτική οδός (στο κόμβο Δάφνης), καθώς και παρόδιες εγκαταστάσεις με θέσεις στάθμευσης επί της πρασιάς, γεγονός που δεν επιτρέπει την εγκατάσταση νέα φωτεινής σηματοδότησης βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τον ΚΟΚ για την ασφάλειά τους και την αποφυγή ατυχημάτων.

Οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (απαγόρευση αριστερών στροφών,
απαγόρευση αναστροφών, ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων κ.τ.λ.) προκαλούν επικινδυνότητα στους διερχόμενους πεζούς και οχήματα στον υπόψη οδικό άξονα (τροχαία ατυχήματα, δυστυχήματα).

Η τήρηση του ΚΟΚ γίνεται σε κάθε περίπτωση με τη μέριμνα των αρμοδίων τμημάτων Τροχαίας, που έχει την αρμοδιότητα άσκησης αστυνομίας τροχαίας στην περιοχή».

eggr

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια