Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:19:49

rss

αναζήτηση

makripano

Ρ. Δούρου: Παρουσίασε τον εαυτό της ως… θύμα, απολογούμενη για την τραγωδία στο ΜάτιΑλλάξτε μέγεθος

mati doyroy

«Καμία συγνώμη δεν είναι αρκετή γιατί ποτέ και τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τις ζωές των θυμάτων» ήταν τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου όταν καθισμένη στο βήμα ξεκίνησε την απολογία της για την τραγωδία στο Μάτι.

Η τότε περιφερειάρχης Αττικής επέλεξε στο πρώτο μέρος της απολογίας της και αφού εξέφρασε την συντριβή της για την απώλεια τόσων ζωών, να περιγράψει τον τρόπο που η ίδια μετά την τραγωδία κατέστη «εξιλαστήριο θύμα» από πολιτικούς αντιπάλους που όπως είπε την στοχοποίησαν αμέσως.

«Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί εκείνη την εποχή. Νομίζω πως θα πρέπει να ειπωθεί γιατί εξηγεί πώς φθάσαμε στην δίωξη μου. Ξεκίνησε με ένα γνωστό πολιτικό παιχνίδι, που με δεδομένο πως για την φωτιά στην Ηλεία είχε καταδικαστεί ο νομάρχης, βρήκε ένοχο για το Μάτι...» είπε η κα Δούρου η οποία ανέφερε πως στο πλαίσιο αυτής της τακτικής «λοιδορήθηκα, κατασυκοφαντήθηκα, απειλήθηκα».

Η παρεξήγηση για τη «στραβή»

«Από την επόμενη μέρα κιόλας, ο Τύπος της αντιπολίτευσης με έλεγε φόνισσα. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί δεν είναι αυτό το θέμα της Δίκης, αλλά επιτρέψτε μου να πω ένα πράγμα. Αρκετές μέρες μετά, έδωσα μια συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών", δεν έλεγα ότι όλα πήγαν καλά, όπως είχε ειπωθεί.. έλεγα ότι όσοι έχουν θέση ευθύνης να μην θεωρήσουν ότι έγινε η στραβή στη βάρδια τους, αλλά να εργαστούν για να αλλάξει η κατάσταση...

Ενώ λοιπόν η διατύπωση ήταν αυτή, διαστρέβλωσαν το νόημα, πήραν αποσπασματικά τη φράση και προσπάθησαν να πουν ότι είμαι αναίσθητη... ότι είμαι ανάλγητη...

Και τότε προτίμησα τη σιωπή από σεβασμό στα θύματα. Προτίμησα να με θεωρούν ένοχη από το να ασεβώ σε τηλεμαχίες. Έλεγα ότι θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου όταν έρθει η ώρα. Εδώ δηλαδή» ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, η Πυροσβεστική, διά των επιτελικών στελεχών της που δικάζονται, ομολόγησε στο δικαστήριο πως είχε αδυναμία να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα συμβάντα.

«Έχουμε ομολογία από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής ότι δεν είχε τα μέσα για να ανταποκριθεί στα δύο συμβάντα. Φανταστείτε να είχαμε και τρίτο στα διυλιστήρια... Αυτήν την αδυναμία την μάθαμε με ένα τραγικό τρόπο, και μάλιστα την μάθαμε αυτόν τον τελευταίο μήνα» είπε η κα Δούρου αναφερόμενη στις απολογίες που έχουν προηγηθεί.

Η πρώην περιφερειάρχης ξεκινώντας τις απαντήσεις της επί της κατηγορίας, τόνισε ότι εφάρμοσε «και με το παραπάνω όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο το οποίο είχε αλλάξει μετά τη φωτιά στην Ηλεία», συμπληρώνοντας ότι απόλυτη αρμοδιότητα για τη διαχείριση της φωτιάς και την διάσωση πολιτών είχε η Πυροσβεστική.

Η κα Δούρου θα συνεχίσει την απολογία της την Παρασκευή.

Πάντως λίγο νωρίτερα ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης αναφερόμενος στο σκέλος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει σχετικά με την μη κήρυξη, εγκαίρως, της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άφησε αιχμές κατά της κας Δούρου.

«Μίλησα με την κα Δούρου στις 20:40 και της είπα ότι θα τεθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στις 20:49 έκανε ένα tweet λέγοντας πως τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δυτική και Ανατολική Αττική. Πώς έγινε αυτό αφού δεν είχε τη δικιά μου συγκατάθεση; Ακολουθούσαν πάρα πολλά δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την κήρυξη, την οποία τελικά δεν την κήρυξε αλλά κατά τα άλλα εγώ ήμουν αυτός που δεν το έκανα».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια