Date2

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 21:49:44

rss

αναζήτηση

makripano

Η άνευ όρων συνθηκολόγηση Πατούλη και το άγχος των κυβιστήσεων για υποψηφίους τουΑλλάξτε μέγεθος

pat telos

Κατανοώντας ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αντιμετωπίσει την κατάσταση που εξαιτίας του είχε δημιουργηθεί, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αναγκάστηκε τέσσερις περίπου ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά, να υποχωρήσει κατά κράτος και να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Είχε βέβαια προηγηθεί η απεγνωσμένη προσπάθειά του επί 48 ώρες να αποδείξει ότι όπως κι αν ήταν απέναντί του αυτός δεν πτοούνταν και μπορούσε να διεκδικήσει την επανεκλογή του και μάλιστα με αξιώσεις.

Τις πρώτες ώρες της Δευτέρας μετά και τη σύσκεψη με τους περισσότερους από τους 38 εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους του στα γραφεία της Περιφέρειας στην λεωφόρο Συγγρού, κατανόησε ότι είχε χαθεί πλέον το παιχνίδι.

Οι «πιστοί» του μειώνονταν διαρκώς και υπερίσχυσε η τακτική των αποστάσεων εφόσον αποφάσιζε να προχωρήσει σε αντάρτικο.

Παράλληλα τα μηνύματα που έφταναν από Μαξίμου και Πειραιώς (όπου τα γραφεία της ΝΔ) αποδείκνυαν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν άφηνε κανένα περιθώριο σε όλους όσοι θα έμεναν στο πλευρό του.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες τον συντονισμό των πιέσεων προς τους διαρκώς μειούμενος υποψηφίους του Γ. Πατούλη, ανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία με το ειδικό πολιτικό βάρος που διαθέτει έκανε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να ακολουθηθεί η γραμμή του κόμματος, του προέδρου του και πρωθυπουργού.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και αυτοδιοικητικοί α' βαθμού οι οποίοι είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του νυν περιφερειάρχη (χαρακτηριστικά παραδείγματα ο δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός και ο πρ. δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης), βρίσκονταν σε δεινότατη θέση αφού από τη μία πλευρά είχαν εκτεθεί απέναντι στον κ. Πατούλη, από την άλλη διακινδύνευαν - και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν - να βρεθούν εκτός κομματικού νυμφώνος με τις όποιες συνέπειες για τις φιλοδοξίες τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι δεν σήκωναν καν το τηλέφωνο σε όσους επιθυμούσαν να μάθουν πώς θα κινηθούν.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η… συνθηκολόγηση Πατούλη όμως παρατηρήθηκε μια έντονη κινητικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πλήθος υποψηφίων να «ξεθάβει» φωτογραφίες με τον Νίκο Χαρδαλιά και να τις αναρτά εκθειάζοντάς τον.

Πλέον είχαν λυθεί τα χέρια όλων και αυτό το όφειλαν στον Γιώργο Πατούλη ο οποίος προ ενός απόλυτου εξοστρακισμού του, σκέφτηκε ότι είναι δυνατόν να περισώσει τουλάχιστον την υστεροφημία του.

Παράλληλα ελπίζει πλέον ότι ο πανδαμάτωρ χρόνος θα λειτουργήσει ευεργετικά την επόμενη ημέρα αφού αυτή είναι δυνατόν να φτάσει μέχρι και τις ευρωεκλογές.

Τώρα πια, το όποιο άγχος μεταφέρεται στους 147 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Πατούλη, οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως δίαυλο επικοινωνίας με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος όμως δεν είναι οι ύμνοι που αναρτούν στα προφίλ και στις προσωπικές σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια