Date2

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 23:06:19

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Νίκος Πέππας «εξομολογείται»: Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, η Σαρλίζ Θέρον, ο Ρέμος και η ζαχαροπλαστικήΑλλάξτε μέγεθος

nikos peppas xifaskia

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική για την καθημερινότητά του συνέντευξη, παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας.

«Ξεχωριστή και άκρως προσωπική» χαρακτηρίζεται η συνέντευξη από τη δημοσιογράφο, η οποία υπενθυμίζει ότι ο Νίκος Πέππας ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής της παραολυμπιακής ξιφασκίας με αμαξίδιο.

Διαβάστε την:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τα κοινά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν μια επιθυμία να είμαι κοντά στον άνθρωπο να μπορώ να βοηθώ για ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας αλλά και να προσφέρω όπου μπορώ και σε κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απώλεια του πατέρα μου πριν από πέντε χρόνια εντελώς ξαφνικά. Ο πατέρας μου σε ηλικία 77 ετών έπαθε ξαφνικά ένα βαρύ εγκεφαλικό και σε λίγες ημέρες κατέληξε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε ζήσει ποτέ ένα βίαιο γεγονός στη ζωή σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το 2008 ξημερώματα μπήκαν στο σπίτι μας στον Διόνυσο Αττικής όπου έμενα μαζί με τη μητέρα μου και τον πατέρα μου τέσσερις ένοπλοι βιαιοπράγησαν πολύ σκληρά εναντίον μας μας έδεσαν πήραν τα κινητά μας τηλέφωνα και στη συνέχεια έκλεψαν τα πάντα. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό όπως καταλαβαίνετε. Καταφέραμε με πολύ δύσκολη προσπάθεια να λυθούμε. Η πιο σκληρή εμπειρία είναι να λύνεις τους γονείς σου για να δεις αν είναι καλά από τα χτυπήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αντιμετωπίζετε μια κινητική δυσκολία. Τι ακριβώς συνέβη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γεννήθηκα φυσιολογικά αλλά στις 40 ημέρες μια ίωση που κόλλησε η μητέρα μου και την πέρασα κι εγώ μου άφησε μια αναπηρία. Συγκεκριμένα έχω μια κινητική δυσκολία στα κάτω άκρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας επηρέασε αυτό ψυχολογικά στην πορεία σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαφώς στην παιδική και μαθητική μου ηλικία προβλήματα τέτοιου τύπου δεν ήταν ενσωματωμένα κοινωνικά στον βαθμό που είναι σήμερα. Τις περισσότερες φορές πάντως οι συμμαθητές μου με αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη αγάπη και σεβάστηκαν αυτή την ιδιαιτερότητα στη συντριπτική τους πλειονότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ηλικία 10 ετών ξεκινήσατε ιππασία ενώ στην πορεία ήρθε στη ζωή σας η ξιφασκία όπου μάλιστα πετύχατε σοβαρές διακρίσεις για τη χώρα μας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ξιφασκία μπήκε στη ζωή μου με μια παραμυθένια κινηματογραφική διάσταση και το μότο μου πλέον είναι «Στη ζωή με το σπαθί μας». Το συγκεκριμένο άθλημα με έκανε να καταλάβω ότι όπως μάχομαι στους αγώνες με το σπαθί έτσι και στη ζωή όπου προσπαθώ με το σπαθί μου να επιτυγχάνω στόχους για μένα αλλά και να βοηθώ για την κοινωνία ολόκληρη. Είμαι ο πρώτος Έλληνας αθλητής της παρα ολυμπιακής ξιφασκίας με συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα αυτό. Είχα μάλιστα την τιμή να συμμετάσχω στους μαγικούς Αγώνες του 2004.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε ακούσει άσχημα σχόλια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά ακούω και άσχημα σχόλια που δεν θέλω καν να τα πω δημόσια γιατί θα τους δώσω αξία. Αυτά όμως αποτέλεσαν για μένα την καύσιμη ύλη και την ενέργεια για να υπερβώ τις δυσκολίες και να κατακτήσω νέους στόχους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην προσωπική σας ζωή πώς είστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχω κάποια σχέση αυτή την περίοδο. Όμως είμαι πάρα πολύ καλά και το απολαμβάνω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ιδανική γυναίκα για εσάς ποια είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ιδανική γυναίκα για μένα είναι αυτή που κάθε μέρα θα εξάπτει το ενδιαφέρον μου και θα μου δημιουργεί το περιθώριο να τη στηρίζω και να με στηρίζει στα σχέδιά μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Αντώνης Ρέμος γιατί νομίζω ότι το ηχόχρωμα της φωνής του και οι στίχοι του εκφράζουν καλύτερα τα συναισθήματά μου τις περισσότερες φορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια θεωρείτε την πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τη Σαρλίν Θέρον γιατί εκτός από ωραία γυναίκα έχει και έντονη προσωπικότητα. Παράλληλα μου αρέσει η Αντζελίνα Τζολί γιατί πέρα από ωραία γυναίκα έχει και πλούσιο κοινωνικό έργο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μαγειρεύετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μου αρέσει πολύ η ζαχαροπλαστική. Φτιάχνω καταπληκτικά cookies. Όμως θέλω να σου πω ότι έχω μια ταβέρνα στη Σταμάτα όπου φτιάχνουμε καταπληκτικά παϊδάκια.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια