Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:43:08

rss

αναζήτηση

makripano

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Το «παιχνίδι» των παρόχων ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών και η αντιμετώπισή του (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

ritra nouka

Σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού και φυσικού αερίου κατέθεσε σε συνέντευξή της στον planetwebradio.gr η διακεκριμένη νομικός, Αριάδνη Νούκα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη η κα Νούκα εξήγησε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι καταναλωτές με τους παρόχους διευκρινίζοντας ότι όπως προκύπτει στις πλείστες περιπτώσεις έχουν παραπλανηθεί.

Αποκάλυψε δε ότι η ΕΚΠΟΙΖΩ κατέθεσε συλλογική αγωγή κατά παρόχων σχετικά με το όλο θέμα αλλά ακόμη κι αν αυτή ευδοκιμήσει στη Δικαιοσύνη θα πρέπει οι καταναλωτές να έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να δικαιωθούν και εξήγησε ποιες είναι αυτές.

Παράλληλα η κα Νούκα αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου της Αθήνας με προσωρινή διαταγή του οποίου μπαίνει φρένο στο ενδεχόμενο να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, εάν δεν εξοφληθεί και η «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε σχετική ερώτηση η δικηγόρος απάντησε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν είναι τίποτα παραπάνω από προστασία των παρόχων έναντι του ρίσκου της ελεύθερης οικονομίας για κάθε επιχειρηματία.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της κας Αριάδνης Νούκα στον planetwebradio.gr, προκειμένου να κατανοήσετε τί πρέπει να πράξετε και με ποιον τρόπο:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια