Date2

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 11:08:42

rss

αναζήτηση

makripano

Ελεύθερη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του οδικού άξονα Βάρκιζας – Σουνίου στις σήραγγες Καραμανλή

Αλλάξτε μέγεθος

kikl1

Ολοκληρώθηκαν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελούνταν από την Περιφέρεια Αττικής στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα και στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής, παραδόθηκαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία.

Επισημαίνεται πως με βάση την επιτόπια αυτοψία των αναρριχητών και του μελετητή του έργου χρειάστηκε να τοποθετηθούν με επείγουσες διαδικασίες επιπλέον 2.000 τετραγωνικά μέτρα πλήρως αγκυρούμενων πλεγμάτων, προκειμένου ο δρόμος να είναι απολύτως ασφαλής για τους διερχόμενους οδηγούς.

Παράλληλα στο ίδιο αρχικά συμπιεσμένο χρονοδιάγραμμα ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες διαγραμμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και επισκευής και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα εκτελούνται εργασίες σύσφιξης των πλακών έδρασης των αγκυρίων στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) στο ρεύμα από Σούνιο προς Αθήνα, από ειδικό συνεργείο εναεριτών, χωρίς ωστόσο την παρακώλυση της κυκλοφορίας, παρά μόνο με ειδική σήμανση, κώνους, προειδοποιητικά βέλη και σηματωρούς.

Να σημειωθεί πως τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου κατόπιν έκτακτης εντολής του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για επίσπευση των εργασιών, με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή είχε αυξηθεί σημαντικά για τους διερχόμενους οδηγούς, εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων.

Οι εργασίες προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν με τη μέγιστη δυνατή συμπίεση χρόνου, με γνώμονα τόσο την ασφάλεια των χρηστών αλλά και του εργατοτεχνικού προσωπικού του έργου, όσο και τη δημιουργία της ελάχιστης όχλησης στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιοίκους.

Με αφορμή την παράδοση του δρόμου ξανά στην κυκλοφορία ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε όλες τις εργασίες που απαιτούνταν προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τους πολίτες και σήμερα παραδίδουμε ένα δρόμο απολύτως ασφαλή για τους διερχόμενους οδηγούς. Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων στην περιοχή αυξήθηκε σημαντικά η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, οπότε και μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης.

Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που επέδειξαν υπερβάλλοντας εαυτόν, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών».

Διαβάστε σχετικά: Σήραγγες Καραμανλή: Παραδίδονται στην κυκλοφορία το Σάββατο 24/4 – Αυτοψία Πατούλη (Φωτός)

kikl2

kikl3

kikl4

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια