Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:48:45

rss

αναζήτηση

makripano

Συνεργασία υπουργείου Εργασίας - Περιφέρειας Αττικής για θέματα κοινωνικής πολιτικής και παιδικής προστασίας



Αλλάξτε μέγεθος

patoulis mixailidoy

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες αποφάσισαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποτελεσματικότερη άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η ανάπτυξη κοινών δράσεων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Τομεακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων της περιόδου 2021-2027, είναι οι δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον περιφερειάρχη Αττικής.

Η κα Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον κ. Πατούλη τη συνεργασία της Περιφέρειας και των δημόσιων φορέων στη διαχείριση των αιτήσεων για αναδοχή και υιοθεσία που αναλαμβάνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των γηροκομείων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κα Μιχαηλίδου και ο κ. Πατούλης συζήτησαν ακόμα:

  • την ενίσχυση στην πράξη της αρμοδιότητας ελέγχου των κοινωνικών συμβούλων που επιβλέπουν τις δομές κοινωνικής φροντίδας της Περιφέρειας Αττικής,
  • τον συντονισμό υπουργείου και Περιφέρειας σχετικά με την εποπτεία των αναδοχών από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης εφαρμογής του επιδόματος αναδοχής στα τέλη του Απριλίου 2021 και
  • τον συντονισμό κατά την προετοιμασία των τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, υπό το πρίσμα και της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη.

Η κα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Εργαζόμαστε από κοινού με τον περιφερειάρχη σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας, ώστε να επιτύχουμε την αποτελεσματική σύνδεση του ρυθμιστικού ρόλου του υπουργείου στη χάραξη πολιτικών και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Περιφέρειας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Με τον περιφερειάρχη έχουμε μία στενή και ουσιαστική συνεργασία. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ουσιαστικά ο μεγάλος αρωγός μας στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έτσι ώστε αυτή να υλοποιείται στο επίπεδο που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Είναι η περίοδος στην οποία όλοι μας θα πρέπει να ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Είμαι απολύτως σίγουρη - και αυτή η συνάντηση το αποδεικνύει - πως για άλλη μία φορά, μαζί με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μία κοινωνική πολιτική για όλους, αλλά κυρίως για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης, μετά τη συνάντηση, σημείωσε: «Είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στην Περιφέρεια Αττικής την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προγράμματα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για νέα, τα οποία θα ενταχθούν στην προγραμματική περίοδο 2021-2027. Η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεργάζονται στενά για ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή η συνεργασία θα ενισχυθεί με την κατάρτιση σχετικού συμφώνου, μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν και νέες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Τη δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί βασική προτεραιότητά μας να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση μπορούμε να συνεργαστούμε στενά, προκειμένου να μεταβούμε στη μετά COVID εποχή».

Στη συνάντηση συμμετείχε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, καθώς και συνεργάτες της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια