Date2

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 23:15:38

rss

αναζήτηση

makripano

Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής: Σκηνικό αντιπαράθεσης εξαιτίας της Χρυσής Αυγής

Αλλάξτε μέγεθος

perifereiako symvoulio attikis 01

Μπορεί πλέον τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να μετρούν ώρες πριν περάσουν το κατώφλι των ελληνικών φυλακών προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές που τους επέβαλε η Δικαιοσύνη με την ιστορική απόφασή της, όμως τα απόνερά της ακόμη δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αντιπαράθεσης ξέσπασε στη συνεδρίαση της Τρίτης (13/10) στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, μεταξύ του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής τη Λαϊκής Συσπείρωσης (KKE), Γιάννης Πρωτούλης ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει εξαιτίας της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (αυτές των κ.κ. Δούρου, Σγουρού, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον κ. Τουλγαρίδη και Ανυπότακτη Αττικής με την κα Τσιχλή).

Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν ουσιαστικά αφενός να συζητηθεί πώς θα λειτουργήσει το περιφερειακό συμβούλιο σε σχέση με την αυτοδιοικητική έκφανση της Χρυσής Αυγής (Ελληνική Αυγή) αφετέρου να κλείσουν τα γραφεία της παράταξης και να εκπέσουν των αξιωμάτων τους τα μέλη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως εκπρόσωπος της παράταξης Σγουρού, ο περιφ. σύμβουλος Ανατ. Αττικής, Σωτ. Μεθενίτης επεσήμανε ότι για να καθαιρεθούν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση, κάτι βέβαια το οποίο αυτή τη στιγμή δεν ισχύει.

Στη συνέχεια τέθηκε σε ψηφοφορία το εάν θα συζητηθεί το όλο θέμα και η παράταξη Πατούλη, συνεπικουρούμενη αυτή του κ. Τζήμερου αλλά και τους αποσχισθέντες από τις παράταξη Σγουρού περιφερειακούς συμβούλους , απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σγουρός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε επί λέξει τα εξής:

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής –με τον κ. Πατούλη κρυπτόμενο– σε συνεργασία με τα στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποφάσισε να μην γίνει καν συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η παρουσία των στελεχών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κατόπιν τούτου, η Παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αιδώς Αργείοι…».

Σημειώνεται ότι εκτός από την παράταξη Σγουρού και οι υπόλοιπες της αντιπολίτευσης πιυ είχαν θέσει και το θέμα της Χ.Α. Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας η παράταξη του κ. Πατούλη εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση – απάντηση σε αυτή του κ. Σγουρού με τον τίτλο «Ο κ. Σγουρός ρίχνει «νερό στο μύλο» της ξεδοντιασμένης Χρυσής Αυγής. Ντροπή του».

Σε αυτήν ο κ. Πατούλης αναφέρει τα εξής: «Η σημερινή (σ.σ.: της Τρίτης 13/10) ανάρτηση του κ. Σγουρού στα social media και ο χυδαίος ισχυρισμός του, περί δήθεν  σύμπλευσης της Διοίκησης Πατούλη με τη Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν μπορούν  να μείνουν αναπάντητα. 


Ο αποτυχημένος στη συνείδηση των πολιτών της Αττικής και δυο φορές ηττημένος πρώην Περιφερειάρχης, κρύβει την πολιτική του ανυπαρξία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πίσω από την Χρυσή Αυγή. Μια οργάνωση που όλοι γνωρίζουμε ποια παράταξη τη συνέλαβε και ποια παράταξη φρόντισε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δραπέτευσε σήμερα από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το πρόσχημα ότι δήθεν δεν έγινε δεκτή η συζήτηση επί του αιτήματος αποπομπής των περιφερειακών συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, τη στιγμή που αφενός, κανένας περιφερειακός σύμβουλος της εν λόγω παράταξης δεν παρίστατο στη συνεδρίαση και αφετέρου κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Είναι πρωτοφανές και γελοίο να ζητά την αποβολή μιας παράταξης, που δεν συμμετείχε καν στη συνεδρίαση.

Κι ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι επιχείρησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση ενός συμβουλίου στο οποίο είχαν να συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν την επίλυση προβλημάτων των πολιτών της Αττικής.

Είναι χυδαίο να μιλά ο κ. Σγουρός για κρυπτόμενο Περιφερειάρχη, όταν γνωρίζει πως ο Γιώργος Πατούλης συμμετείχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΣ, στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης που βρισκόταν την ίδια ώρα σε εξέλιξη και στην οποία υπήρχε τοποθέτηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας και Προεδρεύουσας της Ε.Ε., Α. Μέρκελ. Κι όταν ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη επέστρεψε στο Π.Σ. Πόσο ανεύθυνος και ψεύτης μπορεί να είναι ο κ. Σγουρός;

Για ποια δήθεν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή τολμά να μιλά ο αποτυχημένος πρώην περιφερειάρχης, όταν γνωρίζει ότι ήδη από χθες, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει αποστείλει έγγραφο δια του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Θεοδωρόπουλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί επίσημα για το τι προβλέπεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Χρυσής Αυγής και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματική οργάνωση από τη Δικαιοσύνη, όσον αφορά

- την αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο,

- τη θέση σε αργία,

- την αυτοδίκαιη έκπτωση,

- άλλη πειθαρχική κύρωση

σε βάρος Περιφερειακών Συμβούλων που εξελέγησαν με την Περιφερειακή Παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αττική», η οποία κατήλθε στις Περιφερειακές Εκλογές της 26/5 – 2/6/2020 με τη στήριξη του κόμματος της «Χρυσή Αυγή».

Τι θέλει ο κ. Σγουρός, να πάρει η διοίκηση Πατούλη το νόμο στα χέρια της; Ή να περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές; Τι μας ζητά ο κ. Σγουρός, να εφαρμόσουμε; Χρυσαυγίτικες τακτικές; Ας το ξεχάσει. Τις δυνάμεις των άκρων, δεξιά κι αριστερά, θα τις ταράξουμε στη νομιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο περιφ. σύμβουλος Ανατ. Αττικής, με την παράταξη του κ. Σγουρού, Σωτ. Μεθενίτης, σε δήλωσή του στο notioanatolika.gr είχε κατηγορήσει τον κ. Πατούλη για συνεργασία με την Ελληνική Αυγή. 

Διαβάστε σχετικά: Σ. Μεθενίτης: Να απομονώσουμε πολιτικά τους περιφερειακούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια