Date2

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 03:34:02

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Μαρκοπούλου: Κανείς δεν μας ειδοποίησε για τις φόλες στα αδέσποτα του Πόρτο Ράφτη!Αλλάξτε μέγεθος

foles dimosmarkop

Μια παράμετρο που έχει την αξία της όταν γινόμαστε μάρτυρες εγκληματικών πράξεων όπως του φολιάσματος αδέσποτών ζώων στο Πόρτο Ράφτη, επισημαίνει ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ουδείς έχει ειδοποιήσει τον δήμο για τον κατά συρροή δολοφόνο που κινείται στην περιοχή και οι μόνες πληροφορίες που τα στελέχη του έχουν αντλήσει είναι από το facebook!

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα επισημαίνει ότι η αρμόδια, για τα αδέσποτα ζώα, δημοτική σύμβουλος Μπίλυ Δρίτσα, δεν έχει λάβει κανένα σχετικό τηλεφώνημα.

Η δημοτική αρχή λοιπόν προχωρεί σε έκκληση προς τους πολίτες «για επίσημη ενημέρωσή της, σχετικά με κρούσματα με φόλες» και μάλιστα μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Δρίτσα και στο τηλέφωνο 6986990167.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Μαρκοπούλου αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Με μεγάλη μας λύπη, πληροφορούμαστε τις τελευταίες ημέρες για κρούσματα με φόλες στο Πόρτο Ράφτη. Μάλιστα, λέγεται ότι στην περιοχή Πανόραμα, ο αριθμός ανέρχεται σε τριάντα (30) ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία, ούτε κοινοποίηση εγγράφου, στο Πρωτόκολλο του Δήμου μας. Επιπλέον, ενώ η αρμόδια Δημοτική Σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα, κα Μπίλυ Δρίτσα, δέχεται καθημερινά αρκετά τηλεφωνήματα σχετικά με τα αδέσποτα, δεν έχει λάβει κανένα σχετικά με τις φόλες. Η μόνη σχετική ενημέρωση που είχε, ήταν η αποστολή δύο φωτογραφιών, διά ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αφού μπορεί να κινδυνέψουν και ανθρώπινες ζωές, παρακαλούμε θερμά τους πολίτες, οι οποίοι γίνονται μάρτυρες περιστατικών με φόλες, όπως προχωρούν στην ενημέρωση του Δήμου Μαρκοπούλου, με επίσημα στοιχεία και έγγραφα, καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα ή ακόμη και με αποτελέσματα νεκροψίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δημοτική Σύμβουλο, κα Μπίλυ Δρίτσα, στο τηλ: 6986 99 01 67».

Οι υπόνοιες της κ. Δρίτσα

Στο όλο θέμα παρενέβη και η κα Δρίτσα με δική της ανάρτηση στο facebook στην οποία κάνε σαφές ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν δέχθηκε κανένα απολύτως τηλεφώνημα για τα συμβάντα αυτά «την στιγμή που δέχομαι τηλέφωνα όλο το 24ωρο για διάφορα περιστατικά», αφήνοντας υπόνοιες σχετικά με το τί πραγματικά συμβαίνει: «Κάτι δεν μου αρέσει σ' όλες αυτές τις καταγγελίες!» κατέληξε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της, χωρίς όμως να εξηγεί τί ακριβώς εννοεί!

Η κα Δρίτσα έγραψε στο προφίλ της τα εξής: «Αγαπητοί μου φίλοι, πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για τις φόλες στο Πόρτο Ράφτη! Στην θέση Πανόραμα, λέγεται ότι ο αριθμος ανέρχεται σε τριάντα (30) ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα!

Απορώ όμως, επειδή δέχομαι αρκετά τηλέφωνα, καθημερινά, για τις φόλες ουδέποτε! Η μόνη ενημέρωση που έχω είναι μέσα από το FB, με δύο φωτογραφίες!

Στο πρωτόκολλο στον Δήμο δεν υπάρχει καμία καταγγελία, ούτε και κοινοποίηση κάποιου εγγράφου! Επειδή έχει δημιουργηθεί κάποια αρνητική εικόνα, και ο καθένας σχολιάζει ότι νομίζει, και ο αριθμός των ζώων είναι μεγάλος (όπως αναφέρουν κάποιοι), παρακαλώ να με ενημερώσετε επ' ακριβώς, με στοιχεία και επίσημα έγγραφα, καταγγελίες στο Α. Τ. ή αποτελεσμα νεκροψίας!

Επίσης είναι παράξενο που κάποιος κάτοικος της περιοχής, σ'ένα τόσο σοβαρό περιστατικό δεν με πήρε τηλέφωνο, την στιγμή που δέχομαι τηλέφωνα όλο το 24ωρο για διάφορα περιστατικά! Κάτι δεν μου αρέσει σ' όλες αυτές τις καταγγελίες!».

Η Φιλοζωική Ομάδα

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει και σχετική ανάρτηση, πέραν και του δημοσιεύματος του notioanatolika.gr, από την Φιλοζωική Ομάδα Μαρκοπούλου, την 1η Αυγούστου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο ψυχοπαθής ξαναχτύπησε. Οι φόλες έφτασαν μέχρι την πλαζ Αυλακίου. Ψυχοραγούσε χθες το ένα απο τα δύο μπόξερ, που ζούσαν τα τελευταία χρόνια έξω από την πλαζ. Τελευταία ο άμοιρος είχε κάνει θεραπεία για δερματικά. Προσοχή στα ζώα που φροντίζετε. Φορέστε τους φίμωτρα. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουν απ’ τις φόλες»!

Διαβάστε σχετικά: Δολοφόνος κατά συρροή στο Πόρτο Ράφτη! (Φωτός)

Σχόλια