Date2

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 21:19:31

rss

αναζήτηση

makripano

Υπόθεση Μπεκατώρου: Περίεργη σιωπή από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ραφήνας «Αλκυών» για ΑδαμόπουλοΑλλάξτε μέγεθος

 

alkionΤην ίδια ώρα που η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου (ήταν αντιπρόεδρός της), ο Ναυτικός Όμιλος Ραφήνας «Αλκυών» δεν έχει προβεί σε καμία αναφορά στις εξελίξεις τηρώντας μια περίεργη σιωπή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα του Ομίλου δεν υπάρχει καμία απολύτως σχετική – τουλάχιστον – τυπική ανακοίνωση δεδομένου ότι ο εμπλεκόμενος στη σεξουαλική κακοποίηση της Ολυμπιονίκου μας, Σοφίας Μπεκατώρου είναι ο πρόεδρός του επί σειρά πολλών ετών.

Η τελευταία δημοσιευμένη ανάρτηση – μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου ρεπορτάζ - είναι αυτή των φθινοπωρινών μαθημάτων ιστιοπλοΐας που θα ξεκινούσαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 όμως λίγο αργότερα ανεστάλησαν όπως και οι υπόλοιπες δραστηριότητες λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Και στο προφίλ του Ομίλου όμως στο facebook η τελευταία ανάρτηση είναι στις 6 Ιανουαρίου 2021 και αφορά τις ευχές με αφορμή την ημέρα των Θεοφανείων. 

Στο προφίλ κυριαρχεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, η φωτογραφία του - ακόμη - προέδρου του Αριστ. Αδαμόπουλου. 

Το ερώτημα που σαφώς τίθεται είναι γιατί δεν έχει συνέλθει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου όχι για να καταδικάσει τον πρόεδρό του - εφόσον ήδη υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης - αλλά για να αποφασίσει και να ανακοινώσει την αποπομπή του Αριστ. Αδαμόπουλου από την προεδρία όπως συνέβη και με την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας. 

Εν τω μεταξύ ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με δικαίωμα ψήφου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε αυτόν τον χώρο. Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιή αθλητισμό.

«Η Σοφία εκπροσωπεί το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας. Είναι οι πολλοί. Οι λίγοι ευτυχώς, αλλά κραταιοί μέχρι πρότινος, ήταν αυτοί οι εν λόγω κύριοι της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που θεωρούσαν ότι είναι αμετακίνητοι, ότι είναι ακίνητοι γιατί όντως περνούσαν πολλές διοικήσεις και κανένας δεν τους άγγιζε», σημείωσε. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ως υφυπουργός έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης», ανέφερε. Κάλεσε δε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κ. Μπεκατώρου κι άλλοι αθλητές.

«Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Επιπλέον, επισήμανε ότι όταν το υπουργείο Αθλητισμού έθεσε το θέμα του ορίου θητειών και ηλικιών στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών «για να σπάσουμε την αίσθηση της μονιμότητας και της κυριαρχίας προσώπων», μια από αυτές τις διοικήσεις που αντέδρασε σφόδρα με ανακοινώσεις και σκληρές κουβέντες ήταν και της Ιστιοπλοΐας.

naftalkyon

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια