Date2

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 12:56:54

rss

αναζήτηση

makripano

Ανατολική Αττική: Όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια

Αλλάξτε μέγεθος

elephants

Ένας υπόγειος πόλεμος φαίνεται να εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων ενόψει των προσπαθειών παραγκωνισμού κάποιων στην πορεία για τη διαμόρφωση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου για τις επόμενες εθνικές εκλογές στην Ανατολική Αττική.

Η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια φαίνεται να αποτελεί μήλο της έριδος για πολλούς μέλλοντες υποψηφίους αφού το πλασάρισμά τους στο πολυπόθητο ψηφοδέλτιο και με δεδομένη τη δύναμη του κυβερνώντος κόμματος σε αυτή, θεωρούν ότι θα τους ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για να περάσουν τη... μεγάλη πόρτα του Κοινοβουλίου.

Έτσι σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν χρησιμοποιώντας... ατυχείς «δούρειους ίππους» να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινή γνώμη της περιφέρειας ότι οι υπάρχοντες εκπρόσωποί της δεν είναι και οι καλύτερες λύσεις και πρέπει να... ανανεωθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εμπλοκή ενός δημοτικού συμβούλου – πρώτου σε σταυρούς σε συγκεκριμένο δήμο της περιοχής – φανέρωσε τα όσα υπογείως συμβαίνουν στην Ανατ. Αττική.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι στα όσα καταμαρτυρήθηκαν στον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό – ο οποίος όμως καταφέρνει να κερδίζει τις πρωτιές τη μία μετά την άλλη – τόσο σε δημοτικό όσο και σε κομματικό επίπεδο, οι  «εμπνευστές» ανακάλυψαν και σχέσεις του τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών και βουλευτή Ανατ. Αττικής, Μάκη Βορίδη όσο και με τον επίσης βουλευτή Ανατ. Αττικής, Βασίλη Οικονόμου.

Σύμφωνα όμως με τους παροικούντες την τοπική κομματική Ιερουσαλήμ, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εκ των δύο βουλευτών διατηρεί ή διατηρούσε την παραμικρή σχέση με τον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό.

Οι ίδιοι οι βουλευτές δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο κατανοώντας ενδεχομένως ότι πίσω από το συγκεκριμένο δημοσίευμα κρύβονται προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος τους.

Είναι όμως γεγονός ότι τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Οικονόμου είναι πολιτικοί εγνωσμένης αξίας με σημαντική προσφορά στην εκλογική περιφέρειά τους.

Ο κ. Βορίδης ως κυβερνητικό στέλεχος έχει καταφέρει να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο με αποτέλεσμα πολύ δύσκολα να μην είναι δυνατή η διεισδυτικότητα στο τοπικό «γαλάζιο» εκλογικό σώμα ενώ ο κ. Οικονόμου έχει καταφέρει με τη μεθοδική δουλειά που τον διακρίνει και τη διαρκή επαφή με την εκλογική βάση της Ανατολικής Αττικής να αποτελεί ισχυρό παράγοντα ουσιαστικής εισφοράς στις τοπικές κοινωνίες.

Τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν συγκεκριμένα δεδομένα όποτε κι αν πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές και αυτό ενοχλεί όλους όσοι θα επιθυμούσαν διακαώς να εκλεγούν χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερο κόπο.

Προφανώς νομίζουν ότι είναι πολύ πιο εύκολο μέσω δημοσιευμάτων να δημιουργήσουν κλίμα, παρά μέσω συνεχών επαφών με τους πολίτες της Ανατ. Αττικής.

Το ερώτημα όμως είναι ένα – και αποτελεί διαρκές ερώτημα μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών κάθε διαμετρήματος: Γιατί θα πρέπει πάντοτε όταν τσακώνονται οι ελέφαντες να την πληρώνουν τα μυρμήγκια;

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια