Date2

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 14:51:31

rss

αναζήτηση

makripano

Προσβλητική ανάρτηση Δούρου για τον Τσιόδρα - «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»Αλλάξτε μέγεθος

rena dourou 1

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Γιαννούλη, η Ρένα Δούρου προχώρησε σε ειρωνική ανάρτηση για τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Tην οποία μάλιστα συνόδευσε από σκηνή της ταινίας «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», πριν καν ο καθηγητής τελειώσει την ομιλία του, όπου εξηγούσε τα δραματικά στοιχεία για τον κορωνοιό στη χώρα μας.

Μέσα στη ζαλάδα του ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη μία αναρωτιόταν επί μήνες «που είναι ο Τσιόδρας;», υπονοώντας ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση από τον Πρωθυπουργό και αποστασιοποίηση, ενώ από την άλλη τους ενοχλεί φαίνεται που ο Πρωθυπουργός τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα (περίεργο ε; Δεδομένου ότι συνεργάζονται σχεδόν καθημερινά εδώ και 9 μήνες). Η κύρια Δούρου επέλεξε να πάει με το δεύτερο αφήγημα.

Η τέως περιφερειαρχης θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «απομειώνει, εργαλειοποιεί, γελοιοποιεί» τον καθηγητή, επειδή τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα. Δεν θυμάται κανείς βέβαια να έχει ζητήσει ο κ. Τσιόδρας την υπεράσπισή του από την κυρία Δούρου.

Ίσα -ίσα που με αυτά που λέει η κυρία Δούρου, τον παρουσιάζει ως άβουλο ον που τον «χρησιμοποιεί ως εικόνισμα η κυβέρνηση».

Όσο για το timing που επέλεξε για να κάνει αστειάκι με σκηνή από ταινία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, αυτό ας το κρίνει ο καθένας: εκείνη την ώρα ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της χώρας παρουσίαζε τα πολύ σοβαρά στοιχεία για την εκθετική αύξηση του κορωνοϊού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι από ιό που κάνει πνευμονία, αριθμός-ρεκόρ για τη σύγχρονη ιστορία».

Στο διαδικτυακό πόνημά της η κα Δούρου αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας που καθιστά αποτελεσματική την αντιμετώπιση μιας υγειονομικής κρίσης των σημερινών διαστάσεων, είναι η πλήρης ευθυγράμμιση της πολιτικής εξουσίας με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Αυτός ήταν και ο λόγος που κατά την πρώτη φάση της πανδημίας ο καθηγητής κύριος Σωτήρης Τσιόδρας κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα των παρεμβάσεών του.

Με την κυβέρνηση μάλιστα να... στιγματίζει όποιον επιχειρούσε να εκφράσει έστω κι ελαφρά διαφορετική άποψη, φθάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να υπάρχει κι ένας ιδιότυπος διχασμός μεταξύ Τσιόρδο-φιλων και Τσιόρδο-μάχων, κάτι για το οποίο φυσικά δεν ευθυνόταν ο καθηγητής.

Όμως σήμερα, με την κοινή συνέντευξη Τύπου, από το Μέγαρο Μαξίμου, Πρωθυπουργού και του επικεφαλής της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, είχαμε μία... μετάλλαξη: ο σεβαστός επιστήμονας κατέβηκε ραγδαία κατηγορία, περνώντας σε εκείνη του.... "Σωτήρη"!

Προφανώς στο πλαίσιο επικοινωνιακής προσέγγισης (όπως συμβαίνει σε όλα τα θέματα με αυτή την κυβέρνηση, από την εκπαίδευση ως την εξωτερική πολιτική), έπρεπε να υπογραμμιστεί, ad nauseam, η ιεραρχική και καθετοποιημένη σχέση της εξουσίας ("κε Πρωθυπουργέ") ως προς την επιστημονική κοινότητα ("Σωτήρης").

Δεν είναι πλέον η δεύτερη που δίνει τον τόνο αλλά η πρώτη. Η δεύτερη, από σεβάσμια έγινε απλά σεβαστική. Δυστυχώς.

Οι απαντήσεις που ακούστηκαν επιβεβαίωσαν αυτό που επισήμανε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: με ευθύνη της κυβέρνησης χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας.

Με μια κυβέρνηση που επιμένει στα ίδια: τη στοχοποίηση των νέων, την "ατομική ευθύνη", τα προβληματικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στο εμβόλιο που άγνωστο πότε θα έλθει.

Εκείνο που μένει από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι η διαπίστωση μιας εξουσίας που επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την επιστημονική κοινότητα - το παράδειγμα του καθηγητή Τσιόδρα είναι χαρακτηριστικό -, προτάσσοντας το πολιτικό, ρηγματώνοντας την εμπιστοσύνη προς την επιστήμη, δημιουργώντας "σκιές".

Αποκαρδιωτική διαπίστωση γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται συλλογική δράση, αίσθηση του "εμείς" σε μια μάχη ζωής που καλούμαστε να δώσουμε όλοι, υπό δύσκολες, ούτως ή άλλως, συνθήκες.

Σε μια μάχη που χρειαζόμαστε την αξιόπιστη επιστημοσύνη του καθηγητή κυρίου Τσιόδρα και όχι τα φώτα του Σωτήρη...».

marketnews.gr

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια