Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 04:51:04

rss

αναζήτηση

makripano

Το παρασκήνιο της ήττας Χριστοφάκη στην κόντρα με Ψυχογιού!



Αλλάξτε μέγεθος

itta xristofaki

Μονοπώλησε για πολύ καιρό την επικαιρότητα η κόντρα των δύο κυριών την οποία πυροδότησε η αγωγή της Χριστίνας Χριστοφάκη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού επειδή η τελευταία την αποκάλεσε... κυρία Παγκάλου.

Και τελικά το πρωί της Πέμπτης όλα τελείωσαν σχετικά αθόρυβα με τη δήλωση του συνηγόρου της κ. Χριστοφάκη ότι αποσύρει την αγωγή!
Πολύς θόρυβος για το τίποτα δηλαδή αλλά και πλήθος ερωτημάτων για την ιστορία που ταλάνισε την επικαιρότητα αλλά και την κοινή γνώμη της περιοχής μας και όχι μόνο.
Βέβαια αν κάποιος παρατηρούσε εξ αρχής το θέμα θα μπορούσε να προεξοφλήσει το τέλος του.
Στις 8 Μαρτίου 2012 η Χριστίνα Χριστοφάκη – η οποία λογικά θα επιδίωκε με κάθε τρόπο την εκδίκαση της αγωγής της αφού αυτή την είχε καταθέσει – ζήτησε αναβολή.
Ακολούθησε ο ορισμός της εκδίκασης στις 7 Μαρτίου 2013, κάτι που ποτέ δεν έγινε λόγω παρέλευσης του ωραρίου των διοικητικών υπαλλήλων.
Έτσι η Πέμπτη 23 Μαΐου, έμοιαζε με την τελική φάση της «μάχης» Χριστοφάκη – Ψυχογιού.
Και εδώ ακριβώς η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού εξέπληξε τους πάντες αποσύροντας – διά του συνηγόρου της – την αγωγή.
Με μια διευκρίνιση βέβαια: Την απέσυρε, δεν την κατάργησε! Με άλλα λόγια δηλαδή, αν επιθυμεί κάποια στιγμή – για τους δικούς της λόγους – μπορεί να την επαναφέρει!
Είναι σαφές πάντως ότι η κ. Χριστοφάκη έχασε σε όλα τα επίπεδα. Νομικά σαφώς δεν δικαιώθηκε για το... κακό που της έκανε η κ. Ψυχογιού.
Ηθικά επίσης δεν δικαιώθηκε αφού η κ. Ψυχογιού δεν έκανε πίσω ούτε στο ελάχιστο και ζήτησε να δικαστεί!

Η δήλωση Ψυχογιού

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο η κ. Ψυχογιού δήλωσε στο notioanatolika.gr: «Προφανώς για να μη θέλει η κ. Χριστοφάκη να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε εναντίον μου, καταλαβαίνει ότι δεν είχα καμία διάθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή της.
Ίσως να κατάλαβε ότι με τον τρόπο που είχε συνταχθεί η αγωγή, η μοναδική τιμή και υπόληψη που θίγεται είναι του κ. πάγκαλου αλλά αυτό δεν με αφορά.
Η δίκη σε βάρος μου είναι συνέχεια των δικών σε βάρος των αγωνιστών της Κερατέας.
Δείχνει την εκδικητική μανία του καταρρέοντος πολιτικού κατεστημένου, που θέλει να εξοντώσει όποιον δεν του χαρίζεται και να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στον αγώνα της Κερατέας, διότι δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο αγώνας αυτός ξεφτίλισε το πολιτικό κατεστημένο και έτρεψε σε φυγή τον μηχανισμό καταστολής του.
Ας θυμηθούμε τα λόγια του Μάνου Χατζηδάκι: "Η ανοχή πολλαπλασιάζει τα ζώα στην πολιτική ζωή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το μυαλό μιας κότας!".
Επειδή είδαν ότι είναι πολύ μικροί να μας αντιμετωπίσουν στον δρόμο, συνέχισαν τη μάχη ενάντια στον αγώνα της Κερατέας στα δικαστήρια. Ούτε κι εκεί θα τους φοβηθούμε και θα... κοτέψουμε»!

Σχόλια