Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 19:33:47

rss

αναζήτηση

makripano

Γι’ αυτό οι παραλίες της Αττικής έχουν ακόμη κόσμο!



Αλλάξτε μέγεθος

thalasse thermokrasia

Η διαφοροποίηση του καιρού μέσα στον Νοέμβριο, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε όμως στις θάλασσες τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ελληνικές θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αυτό μάλιστα επιδρά και στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.

Τα στοιχεία σχετικά με την απόκλιση των επιφανειακών θερμοκρασιών της θάλασσας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές, δείχνουν ότι οι ελληνικές θάλασσες είναι αυτές τις ημέρες έως και τρεις βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή τιμές!

Με βάση τον χάρτη που δημοσιοποίησε το meteo.gr οι υψηλότερες θερμοκρασίες της θάλασσας, σε ό,τι αφορά τα παράλια της Ανατολικής Αττικής, παρουσιάζονται στα ανατολικά που βρέχονται από τον Νότιο Ευβοϊκό και μάλιστα από τον Σχινιά έως και την ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Ράφτη!

Σχόλια