Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 03:44:38

rss

αναζήτηση

makripano

Αμύνονται οι πολίτες κατά των κακοποιών



Αλλάξτε μέγεθος

antidraseis

Καζάνι που βράζει είναι πλέον η κοινωνία μας αφού οι συμπολίτες μας βλέποντας ότι βρίσκονται στο έλεος των εγκληματιών πάσης φύσεως αρχίζουν μόνοι τους να προστατεύουν στους εαυτούς και τις οικογένειές τους από τα κακοποιά στοιχεία.

Τα δύο περιστατικά που αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr, ένα στο Λαύριο και ένα στο Λαγονήσι, δίνουν ανάγλυφα την εικόνα του τι επικρατεί και στις περιοχές των μεσογείων. Και στις δύο περιπτώσεις οι συμπολίτες μας δεν περίμεναν την επέμβαση της αστυνομίας αλλά ανέλαβαν μόνοι τους πρωτοβουλία και χρησιμοποιώντας βία εκδίωξαν τους κακοποιούς από τους χώρους τους.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Λαύριο, όταν ένας 60χρονος άνδρας δέχτηκε ύπουλη επίθεση από τρία άτομα με κουκούλες. Ο ένας από τους δράστες τον ακινητοποίησε χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ όμως σε βοήθεια τοθ θύματος προσέτρεξε ο αλλοδαπός βοηθός του καταστήματος της συζύγου του. Στην πάλη που ακολούθησε οι δύο αμυνόμενοι άνδρες κατάφεραν να αποσπάσουν το ρόπαλο από τα χέρια του δράστη – παρότι δέχτηκαν χτυπήματα – τρέποντας έτσι σε φυγή και τους δύο συνεργούς του από τους οποίους ο ένας κρατούσε έναν σιδερολοστό. Οι αμυχές που υπέστη ο 60χρονος άνδρας ήταν το ελάχιστο κόστος αφού ευτυχώς, δεν υπήρξαν χειρότερα.
Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι στο Λαγονήσι. Δύο άτομα εισέβαλαν από το παράθυρο του σαλονιού ενώ μέσα στο σπίτι βρισκόταν ένας 27χρονος με ένα φιλικό του ζευγάρι. Μόλις ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε την εισβολή επετέθη με κλωτσιές κατά του ενός κακοποιού ενώ ο δεύτερος άρχισε να καλεί σε βοήθεια βγαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού. Οι κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή κατορθώνοντας όμως να αρπάξουν μια φωτογραφική μηχανή που βρήκαν. Ευτυχώς και στην περίπτωση αυτή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αφού οι κακοποιοί δεν αντέδρασαν με βία.
Γίνεται κατανοητό όμως ότι ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα και ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα πλησιάζει όλο και πιο κοντά!

Σχόλια