Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 12:24:10

rss

αναζήτηση

makripano

Ν. Βουδούρης (Παιδίατρος): Ανησυχία αλλά όχι πανικός από την οξεία ηπατίτιδα που προσβάλει παιδιά παγκοσμίως



Αλλάξτε μέγεθος

paidi meth

Πληθαίνουν οι χώρες που αναφέρουν κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά από ενός μηνός έως και 16 – 17 ετών.

Πλέον έχουν εμφανιστεί σε 14 με τελευταίες τον Καναδά και την Ιαπωνία ενώ, ευτυχώς, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ακόμη σχετική αναφορά.

Σε συνέντευξή του στον planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, ο παιδίατρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής, Νίκος Βουδούρης αναφέρθηκε στα τελευταία ευρήματα από τις συνεχείς έρευνες των επιστημόνων κυρίως για να διαπιστώσουν την αιτία που οδηγεί στην οξεία ηπατίτιδα.

Παράλληλα ο κ. Βουδούρης επανέλαβε τα συμπτώματα που πρέπει να οδηγήσουν τους γονείς σε κινητοποίηση ενώ έκανε σαφές και τί πρέπει να πράξουν από τη στιγμή που θα διαπιστώσουν το πρόβλημα.

Σχεδόν 200 παιδιά έχουν αρρωστήσει από την πάθηση σε όλο τον κόσμο από τον περασμένο Οκτώβριο και μάλιστα ένα πέθανε ενώ 17 χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η αρμόδια βρετανική υγειονομική αρχή τονίζει ξανά ότι οι συνήθεις ιοί που προκαλούν τη νόσο δεν έχουν εντοπιστεί στα νοσούντα παιδιά, που είναι κυρίως κάτω των πέντε ετών και που αρχικά είχαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ακολουθούμενα από ίκτερο.

Τονίζεται επίσης εκ νέου ότι δεν υπάρχει σύνδεση με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, καθώς κανένα από τα ασθενούντα παιδιά κάτω των δέκα ετών δεν έχει εμβολιαστεί.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακούστε παρακάτω τη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr ο κ. Νίκος Βουδούρης:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια