Date2

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 09:53:23

rss

αναζήτηση

makripano

Ο επισιτιστικός κίνδυνος και οι επιπτώσεις του στις ιχθυοκαλλιέργειες (Συνέντευξη καθηγήτριας ΓΠΑ, Ελ. Μήλιου)

Αλλάξτε μέγεθος

ihthyokalliergeia

Τα σοβαρά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών επεσήμανε σε συνέντευξή της τον planetwebradio.gr, η βιολόγος – ωκεανογράφος – καθηγήτρια το0υ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας, Ελένη Μήλιου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη η κα Μήλιου τόνισε ότι πολλές από τις πρώτες ύλες για τις ιχθυοτροφές είτε βρίσκονται ήδη σε έλλειψη είτε οι τιμές τους έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα οι ιχθυοκαλλιεργητές να αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα.

Τόνισε δε ότι μπορεί να δούμε κάποιες αυξήσεις στα ψάρια οπότε θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία ώστε να μην επηρεαστεί η αγορά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ιχθυοκαλλιεργητές δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα διότι κάτι τέτοιο θα τους δημιουργούσε προβλήματα στη διεθνή αγορά στην οποία έχουν καταφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Η κα Μήλιου όμως μίλησε και για την πορεία των ιχθυοκαλλιεργειών στη χώρα μας αλλά έδωσε σημαντικά στοιχεία και για το πώς εκτρέφονται τα ψάρια και ποια σημεία των θαλασσίων περιοχών μας προσφέρονται για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη σχετική συνέντευξη της κας Ελένης Μήλιου στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια