Date2

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 07:15:44

rss

αναζήτηση

makripano

Βορίδης – Πέτσας: Οι διαφορετικές απόψεις τους για την ανάπτυξη των Μεσογείων

Αλλάξτε μέγεθος

Vor petsas

Την ώρα που οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην περιοχή των Μεσογείων πασχίζουν να βρουν τρόπους για να οδηγήσουν τη δυναμική περιοχή τους στην ανάπτυξη, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δείχνουν να έχουν διαφορετική φιλοσοφία ο ένας από τον άλλο για το μείζον αυτό ζητούμενο.

Αυτό προέκυψε από τους χαιρετισμούς τόσο του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη όσο και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα στο πλαίσιο της διημερίδας του Δήμου Παιανίας με τίτλο «Ο κάμπος των Μεσογείων: παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο άνδρες φέρονται ότι θα συνεχίσουν την πολιτική σταδιοδρομία τους ως βουλευτές ή υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας της Ανατολικής Αττικής.

Έτσι ο κ. Βορίδης στον 16λεπτο χαιρετισμό του το πρωί του Σαββάτου εστίασε μόνο στα χητήματα του πρωτογενούς τομέα που υπάρχουν στα Μεσόγεια, προφανώς και για να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Μάλιστα ενώ παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα με βάση και την απογραφή του πληθυσμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα αποδείξουν ότι τα Μεσόγεια συνεχίζουν να υφίστανται τεράστια πληθυσμιακή πίεση – γεγονός που οδηγεί στην αναγκαιότητα δημιουργίας πλήθους υποδομών για τη στήριξή της – αρκέστηκε να αναφερθεί μόνον στον πρωτογενή τομέα αφήνοντας... απέξω όλα τα άλλα ζητούμενα των κατοίκων, νέων και παλαιών, της περιοχής.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έδωσε έμφαση σε μέτρα που ο ίδιος είχε λάβει επί υπουργίας του στο χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Ανάπτυξης, παραδεχόμενος όμως ότι αυτά αφορούσαν το σύνολο της ελληνικής γεωργίας και όχι μόνον της Αττικής.

Παράλληλα ο κ. Βορίδης στάθηκε στην αναγκαιότητα νέων τρόπων άρδευσης του κάμπου αλλά και στο πρόβλημα της παράνομης βόσκησης κάνοντας σαφές ότι γι' αυτόν προτεραιότητα αποτελεί η περιαστική γεωργία και μόνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από την πλευρά του έδειξε να αντιμετωπίζει το μέλλον του Μεσογείτικου κάμπου σε ένα συνολικότερο πλαίσιο ενεργειών.

Στον επτάλεπτο χαιρετισμό του έκανε σαφές ότι λόγω των πληθυσμιακών διαφοροποιήσεων υπάρχει μία πίεση μετατόπισης του παραγωγικού υποδείγματος από τον πρωτογενή τομέα σε θέματα που σχετίζονται και με τον τριτογενή αλλά και με τον δευτερογενή.

«Στόχος είναι να συνδυάσουμε αυτά τα τρία για την ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας ενώ θέσε και το θέμα του εσωτερικού τουρισμού τονίζοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης και των υποδομών αυτού του είδους.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στη βιομηχανική παραγωγή και στη μεταποίηση υπογραμμίζοντας ότι προσφέρουν ευκαιρίες για απασχόληση στην Ανατ. Αττική ενώ δεν παράλειψε να εστιάσει στην αύξηση της αξίας της γης.

«Απαιτείται συνδυασμός των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη τόσο του πρωτογενούς όσο και των υπολοίπων τομέων» της τοπικής οικονομίας, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας για να κάνει σαφές ότι από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών ο οποίος διαχειρίζεται σημαντικά κονδύλια για την ανάπτυξη των ΟΤΑ είναι διατεθειμένος να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη και των Μεσογείων.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια