Date2

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 00:02:34

rss

αναζήτηση

makripano

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γυρνά την πλάτη στα αστυνομικά τμήματα των Μεσογείων!

Αλλάξτε μέγεθος

xrysoxoidis karamalakis

Καμία διάθεση να εμπλουτίσει το στελεχιακό δυναμικό των τμημάτων Τάξης και τμημάτων Ασφαλείας των περιοχών των Μεσογείων δεν δείχνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Και αυτό ενώ οι ελάχιστοι εναπομείναντες σε αυτά αστυνομικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ένα επίπεδο στις υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους προκειμένου οι πολίτες να μην νιώθουν παντελώς απροστάτευτοι.

Ενδεικτική της αδιαφορίας του υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο δημαρχείο Κρωπίας από την οποία ουσιαστικά δεν προέκυψε τίποτα το θετικό.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. περιορίστηκαν μόνο να τονίσουν ότι οι περιπολίες της ΔΙΑΣ θα... συνεχιστούν ενώ θα υπάρξουν και δυνάμεις των ΟΠΚΕ (ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) οι οποίες θα βρίσκονται στην περιοχή και θα επιχειρούν με βάση πληροφορίες που θα υπάρχουν.

Όταν ρωτήθηκαν από τον δήμαρχο Κρωπίας για το τί θα πράξουν για την ενδυνάμωση του Τμήματος Τάξης και Τμήματος Ασφαλείας του Κορωπίου με αστυνομικούς, οι εκπρόσωποι του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έδωσαν καμία απάντηση παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες.

Έτσι, για παράδειγμα το Α.Τ. και το Τ.Α. Κρωπίας λειτουργεί – μάλλον υπολειτουργεί – αυτή τη στιγμή με το 1/3 της οργανικής δύναμής του όπως περίπου συμβαίνει και με τα αντίστοιχα τμήματα σε Μαρκόπουλο, Παιανία, Σαρωνικό, Σπάτα - Αρτέμιδα και Λαυρεωτική.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, η ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛΑΣ δεν κατανοεί τη χρησιμότητα της στελέχωσης των τμημάτων με αστυνομικούς οι οποίοι λόγω της γνώσης των τοπικών κοινωνιών είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πλήθος περιστατικών που η ΔΙΑΣ ή η ΟΠΚΕ δεν είναι σε θέση αφού – δικαιολογημένα – δεν γνωρίζει την τοπική ανθρωπογεωγραφία.

Πιο απλά ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ θα παρέμβουν σε ένα εγκληματικό περιστατικό που εξελίσσεται ενώ τα στελέχη των τοπικών αστυνομικών τμημάτων μπορούν και να το προλάβουν.

Και βέβαια δεν είναι μόνον αυτά τα προβλήματα. Παράλληλα οι αστυνομικοί των τμημάτων καλούνται να διεκπεραιώσουν έναν τεράστιο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς ενώ παράλληλα είναι αυτοί που θα μεταφέρουν τους συλληφθέντες μιας υπόθεσης στα δικαστήρια της Αθήνας για τα περαιτέρω.

Επιπροσθέτως δε είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη «στόχων» αλλά ακόμη και κακοποιών που βρίσκονται εκτός της φυλακής με περιοριστικά μέτρα, κάτι που αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τα τμήματα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το σχέδιο «Καποδίστρια» που είχε εφαρμοστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και το οποίο οι νυν κυβερνώντες τότε είχαν καταγγείλει, συνεχίζει όχι μόνο να υφίσταται αλλά δεν συμπτύχθηκαν στα «καποδιστριακά» αστυνομικά τμήματα όλοι οι αστυνομικοί των καταργηθέντων αλλά «εξαφανίστηκαν» από αυτά στελεχώνοντας άλλες υπηρεσίες στο κέντρο.

Τα Μεσόγεια και συνολικότερα η Ανατολική Αττική τους περισσότερους μήνες του χρόνου δέχεται τεράστιο όγκο επισκεπτών και πολιτών οι οποίοι διαβιούν (κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες) σε περιοχές της, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει η ανάλογη αύξηση της αστυνόμευσης.

Έτσι οι πολίτες αυτοί βρίσκονται σε μια διαρκή ανασφάλεια και κάθε άλλο παρά εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν με τις εγκληματικές συμμορίες κάθε λογής να «αλωνίζουν».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια