Date2

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 03:46:42

rss

αναζήτηση

makripano

Μεσόγεια: Συμμορίες Ρομά πίσω από απαγωγές Πακιστανών που αποτελούν εύκολους στόχους για παράνομο πλουτισμό!

Αλλάξτε μέγεθος

apagogi

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται πλήθος υποθέσεων απαγωγών Πακιστανών από συμμορίες Ρομά τα μέλη των οποίων θεωρούν ότι έτσι μπορούν να εξασφαλίσουν παράνομες εισπράξεις αρκετών χιλιάδων ευρώ, απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους από συγγενικά πρόσωπα των απαχθέντων είτε στην Ελλάδα είτε στο μακρινό Πακιστάν.

Οι υποθέσεις αυτές ξαναήρθαν στην επικαιρότητα μετά την εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής 38χρονου Πακιστανού ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κορωπί, από τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης.

Το θύμα απήχθη τη Δευτέρα από το σπίτι του και κρατήθηκε μέχρι την Τετάρτη ενώ οι απαγωγείς του έκαναν αλλεπάλληλες προσπάθειες να εκβιάσουν συγγενείς του – μιλώντας μαζί τους με... βιντεοκλήσεις – προκειμένου να τους καταβάλουν λύτρα 15.000 ευρώ ώστε να τον απελευθερώσουν.

Βλέποντας μάλιστα ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση έφτασαν στο σημείο να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους στα 7.000 ευρώ.

Τα τρία περίπου 24ωρα που ο 38χρονος κρατήθηκε, οι απαγωγείς του τον βασάνιζαν διαρκώς για να τους μαρτυρήσει πού έχει κρυμμένα χρήματα από την εργασία του ενώ παράλληλα τον μετακινούσαν συνεχώς ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr από τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιήθηκαν τρία σπίτια και μία αποθήκη σε Κορωπί και Βάρη.

Τελικά όταν κατανόησαν ότι ο κλοιός γύρω τους στένευε, τον απελευθέρωσαν, το βράδυ της Τετάρτης, σε σημείο επί της λεωφόρου Μαρκοπούλου.

Όμως οι αστυνομικοί του Τ.Α. Κορωπίου συνεχίζοντας τις έρευνές τους συνέλαβαν ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση τρεις Ρομά, 30, 21 αλλά και έναν ανήλικο 16 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμη, κάτοικοι επίσης του Κορωπίου.

Σε έρευνα σε ένα από τα σπίτια των συλληφθέντων μάλιστα βρέθηκαν ένα κλεμμένο από τη Χαλκίδα κυνηγετικό όπλο με πέντε φυσίγγια αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι ότι βρέθηκαν και έξι φυσίγγια πιστολιού Tokarev που είναι όπλο το οποίο χρησιμοποιείται από κακοποιούς σε διάφορες «δραστηριότητές» τους.

Όπως επισημάνθηκε από αστυνομικές πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες υποθέσεις αφού πολλές φορές την αστυνομία έχουν απασχολήσει τέτοιου είδους απαγωγές.

Οι συμμορίες στελεχώνονται από Ρομά ενώ υπάρχει συνεργασία και με Πακιστανούς οι οποίοι γνωρίζουν ποιοι συμπατριώτες τους έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα κομπόδεμα από τις κατά το πλείστο αγροτικές εργασίες τους στα Μεσόγεια.

Χρησιμοποιώντας τον Πακιστανό και ως διερμηνέα τα μέλη των συμμοριών αυτών προσπαθούν είτε να βάλουν στο χέρι το κομπόδεμα των απαχθέντων είτε να εκβιάσουν συγγενείς και φίλους τους για να αποκομίσουν λύτρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρότι οι τρεις δράστες της συγκεκριμένης υπόθεσης συνελήφθησαν, η Δικαιοσύνη, στην οποία παραπέμφθηκαν, τους άφησε ελεύθερους και όρισε τακτική δικάσιμο.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια