Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 11:25:43

rss

αναζήτηση

makripano

88% ναι στην απεργία από τους καθηγητές των Μεσογείων αλλά…



Αλλάξτε μέγεθος

panellad olme

Σε μια ιδιαίτερα μαζική γενική συνέλευση οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης των Μεσογείων ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της απεργίας στις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου Λυκείου Παλλήνης και όπως επισημάνθηκε στο notioanatolika.gr ήταν, ίσως, η πρώτη φορά που υπήρξε τέτοια μαζικότητα.

Μάλιστα ξεπεράστηκε κατά πολύ το 50% του συνόλου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι υπηρετούν στην περιοχή που καλύπτει η ΕΛΜΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν πως οι καθηγητές που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ δεν είχαν κανένα λόγο να μην υπερψηφίσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία αφού ήδη οι περισσότεροι είχαν λάβει τα φύλλα πορείας και μοιάζει δεδομένο το τι θα συμβεί το πρωί της Παρασκευής.

Όλα έτοιμα για τις εξετάσεις

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με άλλες ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν στα εξεταστικά κέντρα και της περιοχής των Μεσογείων συναντήσεις των λεγόμενων Λυκειακών Επιτροπών με τους καθηγητές – επιτηρητές των εξετάσεων.

Οι καθηγητές αυτοί έδωσαν το παρόν στις συναντήσεις αυτές στο σύνολό τους ενώ οι όποιες απουσίες ήταν μεμονωμένες και δεν θεωρείται ότι οφείλονταν στις αντιδράσεις λόγω των πολιτικών – συνδικαλιστικών εξελίξεων.

Παράλληλα βέβαια όλα τα εξεταστικά κέντρα βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης υπό φρούρηση από αστυνομικούς μετά το σχετικό έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι μην εντυπωσιαστείτε ή αναζητήσετε άλλο λόγο εάν παρατηρήσετε έξω ή και μέσα στα σχολεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εξεταστικά κέντρα αστυνομικούς.

Σχόλια