Κώστας Μυλωνάς: Ο Κερατιώτης τενόρος του Ναζισμού και του Φασισμού (Συνέντευξη)
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 17:53
Την ιστορία του Κερατιώτη τενόρου Κώστα Μυλωνά που μεσουράνησε την εποχή του Μεσοπολέμου αλλά και μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέσυρε ο ιστορικός και συγγραφέας Δρ Κωνσταντίνος Τσοπάνης σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr.
Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο Δρ Τσοπάνης αναφέρθηκε σε σημαντικά στοιχεία της ζωής του τενόρου από τη γέννησή του, το 1889 στην Κερατέα, έως και τον θάνατό του στο Λονδίνο το 1949.
Μάλιστα όπως επεσήμανε ακόμη υπάρχει ο τάφος του Κερατιώτη τενόρου στο νεκροταφείο Hendon Park της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ιδιαίτερα αξία και σημασία έχει ότι ο Μυλωνάς χαρακτηρίστηκε ο τενόρος του Φασισμού και του Ναζισμού αφού μεσουράνησε σε Ιταλία και Γερμανία την εποχή που κυριαρχούσαν οι δικτατορίες των Μουσολίνι και Χίτλερ.
Είναι αναμφισβήτητο ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει όσα πέτυχει εάν βρισκόταν απέναντι και όχι στο πλευρό των δύο καθεστώτων που αιματοκύλησαν ολόκληρο τον πλανήτη, προκαλώντας εκατομμύρια νεκρούς.
Αναμφισβήτητα πάντως δικαίως χαρακτηρίστηκε «pocket Caruso» (Καρούζο τσέπης) αφού αν και λόγω του σωματότυπου του (κοντός) υπήρξε ένας κορυφαίος τενόρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πτώση του Χίτλερ και την κατάληψη και του Βερολίνου, το 1945, ο Μυλωνάς έχασε τα πάντα και τελικά βρήκε βοήθεια από τη λαίδη Γιανγκ, μια βρετανίδα πάμπλουτη αριστοκράτισσά και θαυμάστριά του, η οποία ήταν και η μόνη που του στάθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Το γεγονός όμως ότι είχε μεσουρανήσει στη διάρκεια των χιτλερικών χρόνων δεν του έδωσε ουδέποτε τη δυνατότητα να επανέλθει στην αίγλη που είχε μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακούστε παρακάτω όλα τα στοιχεία για τη ζωή του Κερατιώτη τενόρου όπως τα παρέθεσε στη συνέντευξή του στον planetwebradio.gr, ο Δρ Κωνσταντίνος Τσοπάνης:
Ακολουθήστε μας και στο twitter!
Σχόλια