Date2

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 18:29:09

rss

αναζήτηση

makripano

Ολοκαύτωμα Κορωπίου 9ης Οκτωβρίου 1944: Οι Γερμανοί δολοφόνοι και οι ευθύνες του ΕΛΑΣ! (Νέες αποκαλύψεις)

Αλλάξτε μέγεθος

olok korop apokalips

Μια νέα διάσταση στην τραγωδία του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου, στις 8 Οκτωβρίου 1944 δίνουν οι αποκαλύψεις που δημοσιοποιήθηκαν από τα μέλη της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας η οποία έχει συγκροτηθεί από τους διακεκριμένους πολίτες με ουσιαστική γνώση επιστημονικής έρευνας, Γιώργο Κόλλια, μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, Νικόλαο Λάζαρη, αντιστράτηγο ε.α., Γιώργο Ντούνη, αντιστράτηγο ε.α., Δημήτρη (Τάκη) Πρόφη, οικονομικό σύμβουλο και Θανάση Πουλάκη, ταξίαρχο ε.α..

Στις νέες αυτές αποκαλύψεις φαίνονται σαφώς οι ευθύνες που φέρουν οι τοπικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ (στρατιωτικής έκφρασης του ΚΚΕ) για τη σφαγή των Κορωπιωτών.

Όπως επισημαίνεται λοιπόν, «στις 8 Οκτωβρίου 1944 το απόγευμα, αντάρτες του ΕΛΑΣ που είχαν έλθει στο χωριό, έστησαν ενέδρα και κτύπησαν ένα γερμανικό τμήμα που έφευγε», κατά παράβαση της διαταγής του κεντρικού ΕΛΑΣ να μην προσβληθούν οι υποχωρούντες Γερμανοί, στη θέση Φούσα, στο ύψος σήμερα του Κέντρου Υγείας Κορωπίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Γερμανοί να έλθουν «ξημερώματα την άλλη μέρα και έκαψαν το χωριό και σκότωσαν ανθρώπους για αντίποινα».

Και μπορεί τα γεγονότα αυτά να είχαν καταγραφεί στη συλλογική μνήμη των Κορωπιωτών όμως, όπως επίσης υπογραμμίζεται, «η πάροδος πολλών ετών, η αδράνεια για την αναζήτηση των εγκληματιών, η μη διατήρηση και καταγραφή λεπτομερών ιστορικών στοιχείων, η αβεβαιότητα για την ύπαρξη σκοτωμένων Γερμανών και η παρερμηνεία όσων πληροφοριών βρέθηκαν για τα αίτια των παραπάνω εγκλημάτων, οδήγησε στη διαμόρφωση απόψεων και θέσεων οι οποίες, απέχουν από τα πραγματικά γεγονότα της καταστροφής».

Έτσι «αναπτύχθηκε η θεωρία περί εμπλοκής “ναζιστικών μηχανισμών”, υπό την έννοια ότι αφού δεν υπήρχαν Γερμανοί στο Κορωπί στις 8 Οκτωβρίου 1944 και επομένως δεν συνέτρεχε λόγος αντιποίνων, την καταστροφή την προκάλεσαν “γερμανοντυμένοι” Έλληνες, συνεργάτες των Ναζί και άλλοι εθνικιστές, μέσα σ’ αυτούς και Κορωπιώτες, με στόχο “την σύλληψη ή εκτέλεση μελών ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ και την τρομοκρατία των κατοίκων”».

Στην ίδιο κείμενο της Ομάδας Έρευνας προστίθεται ότι «σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία, η επί τόσα χρόνια συλλογική μνήμη των κατοίκων περί αντιποίνων των Γερμανών είναι εσφαλμένη και επιβλήθηκε μέσω συστηματικής προπαγάνδας και “λευκής τρομοκρατίας” της “Δεξιάς” που επικράτησε του εμφυλίου πολέμου, προκειμένου να καλυφθούν οι εγκληματικές πράξεις των δοσίλογων εθνικιστών και συνεργατών των Γερμανών» για να προστεθεί σαφώς: «Και αυτό, παρά τις μαρτυρίες θανόντων αλλά και ζώντων ακόμη κατοίκων της πόλης, που είδαν και έζησαν τα γεγονότα, οι οποίες σαφέστατα προσδιορίζουν την ύπαρξη και την εμπλοκή γερμανικών στρατευμάτων στην καταστροφή και όχι “γερμανοντυμένων” Ελλήνων»!

Η προσπάθεια παραποίησης όμως της ιστορικής αλήθεια η οποία κυριάρχησε τις πολλές προηγούμενες δεκαετίες κατέρρευσε όταν «τον Μάιο του 2019, βρέθηκαν κατόπιν έρευνας στα αρχεία της γερμανικής υπηρεσίας στρατιωτικών νεκροταφείων, τα ονόματα πέντε (5) Γερμανών στρατιωτικών, οι οποίοι εφονεύθησαν στις 8 Οκτωβρίου 1944 στο Κορωπί, όπως αναφέρουν τα επίσημα δελτία θανάτου τους και βρίσκονται θαμμένοι στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου».

Προχωρώντας την έρευνα ακόμη περισσότερο τα μέλη της Ομάδας Έρευνας διαπίστωσαν ότι «μετά από αλληλογραφία με τον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, για τον αρχαιότερο στο βαθμό εξ αυτών, τεχνικό επιλοχία (Oberfeldwebel) Γκέρχαρντ Γκολντνάου (Gerhard Goldnau), διασταυρώθηκε η πληροφορία θανάτου του στο Κορωπί, στις 8 Οκτωβρίου 1944».

Η ίδια έρευνα έφερε στο φως «τη μονάδα των νεκρών Γερμανών, την έδρα της, αλλά και τη διοίκηση των γερμανικών δυνάμεων οπισθοφυλακής του τομέα ανατολικής Αττικής, (Alarm Regiment) η οποία προφανώς έστειλε τον γερμανικό λόχο ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου του 1944 στο Κορωπί για αντίποινα και διέπραξε τα εγκλήματα»!

Μάλιστα όπως προστίθεται εμφαντικά «διασταυρώθηκαν και επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που αναφέρονται στις μαρτυρικές καταθέσεις» και «λεπτομερή στοιχεία θα ανακοινωθούν σε ειδική παρουσίαση από την Ομάδα Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου».

Τα πέραν πάσης αμφιβολίας συμπεράσματα

Πολύ συνοπτικά τα σαφή συμπεράσματα που προκύπτουν από την τεκμηριωμένη έρευνα της Ομάδας είναι τα εξής:

1. Στις 8 Οκτωβρίου 1944, σκοτώθηκαν πέντε (5) Γερμανοί στρατιωτικοί στο Κορωπί.

2. Επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες των κατοίκων για την ενέδρα της Φούσας που έστησαν αντάρτες του ΕΛΑΣ σε γερμανικό τμήμα, το οποίο ενώ αποχωρούσε από το Κορωπί με αυτοκίνητο, δέχτηκε τα πυρά των ανταρτών. Ο θάνατος των πέντε Γερμανών ήταν άγνωστος μέχρι σήμερα. Αυτό το γεγονός σαφώς αποτελεί λόγο εφαρμογής αντιποίνων εκ μέρους των Γερμανών στο Κορωπί, τα οποία δυστυχώς ακολούθησαν, με τα γνωστά αποτελέσματα.

3. Δεν στοιχειοθετείται οποιαδήποτε σχέση της καταστροφής της πόλης, με ελληνικά ένοπλα τμήματα της Στρατιωτικής Διοίκησης Αθηνών που την ίδια χρονική περίοδο, συνέπεσε να παραλαμβάνουν οπλισμό από τις ανατολικές ακτές των Μεσογείων, (Βραώνα - Πόρτο Ράφτη) ούτε με άλλους «γερμανοντυμένους» Έλληνες εθνικιστές, συνεργάτες των Γερμανών. Άλλωστε, ουδείς από τους αθώους νεκρούς ήταν μέλος του ΕΑΜ ή του ΕΛΑΣ ή του ΚΚΕ. Οι δολοφονίες έγιναν αδιακρίτως.

4. Μετά από 75 χρόνια, διαπιστώνεται η εσκεμμένα «ασθενική» έρευνα και η σκόπιμη ολιγωρία που επέδειξε ο Γερμανός εισαγγελέας, ο οποίος, όπως φαίνεται από τα έγγραφα της γερμανικής δικογραφίας, αναζητούσε μάταια τους κατηγορούμενους τους οποίους ποτέ δεν βρήκε και δεν ασχολήθηκε ούτε με τους φονευθέντες Γερμανούς, ώστε να εντοπίσει τη μονάδα τους, αλλά το κυριότερο ούτε με την σύνθεση και την οργάνωση των γερμανικών στρατευμάτων οπισθοφυλακής στην Αττική, ακόμη και μετά από πάροδο 25 ετών από τη διάπραξη του εγκλήματος, αφού η υπόθεση έκλεισε το 1970. Αυτή ήταν η πάγια τακτική τους, για εκατοντάδες άλλες παρόμοιες υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου.

Τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομάδα Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα παραπάνω συμπεράσματα.

Κατ' αρχήν το απόσπασμα από την έκθεση παραδόσεως της ελληνικής δικογραφίας στις Γερμανικές αρχές τον Ιούνιο 1956:

egrafo olokaft1

Επίσης το απόσπασμα της Γερμανικής Δικογραφίας για την καταστροφή του Κορωπίου τον Οκτώβριο του 1944:

egrafo olokaft2

Διαβάστε επίσης: Ολόκληρη η έρευνα που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ποιοί έκαψαν το Κορωπί στις 9 Οκτωβρίου 1944

73 χρόνια μετά το Κορωπί αποκτά τη δική του θέση στην Εθνική Ιστορία μας – Αυτή είναι η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα της 9/10/1944! (Έγγραφα & Φωτός)

Σχόλια