Date2

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022 09:10:05

rss

αναζήτηση

makripano

«Είμαστε παρόντες για να στηρίξουμε τα όνειρά σας»

Αλλάξτε μέγεθος

spata epitixontes

Την τελετή βράβευσης των νέων φοιτητών για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας πραγματοποίησε ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου «Χρήστος Μπέκας» στα Σπάτα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κος Μάρκου Χρήστος ο οποίος είπε: «Φέτος απλά και ταπεινά καταθέτουμε σε σας τους πρωταγωνιστές της σημερινής βραδιάς την αναγνώριση μας στην προσωπική σας διάκριση. Γνωρίζουμε πολύ καλά το μέγεθος της προσπάθειας που κάνατε και της επιτυχίας, που ακολούθησε. Γνωρίζουμε πολύ καλά την αγωνία των δικών σας ανθρώπων στον δρόμο για την επιτυχία. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της εποχής και το κλίμα της επαγγελματικής ανασφάλειας που πλανάτε γύρω μας. Είμαστε εδώ παρόντες για να στηρίξουμε τα όνειρά σας. Είμαστε εδώ για να σας πούμε πως ο τόπος μας σας έχει ανάγκη. Και η ανάγκη αυτή είναι ανάγκη ακόμα πιο μεγάλη σήμερα, που τα εμπόδια της ζωής είναι τεράστια. Μη το ξεχνάτε αυτό. Η Δημοτική Αρχή πιστεύει στη δύναμη και την προσφορά των νέων ανθρώπων, των σημερινών επιτυχόντων στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της χώρας μας, στους αυριανούς επιστήμονες. Στη σημερινή δύσκολη εθνική συγκυρία για τη χώρα και συνεπώς για το Δήμο μας, ελπίζουμε στην προσφορά των νέων για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου, στην ανάληψη από αυτούς πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων από τη νέα τους θέση, στις σχολές και τα Πανεπιστήμια, πρωτοβουλίες που θα έχουν την σφραγίδα της επιστημονικής τους γνώσης, την σφραγίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης, την σφραγίδα της τοπικής ανάπτυξης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Οργανισμού η οποία είπε: «Η εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι μια μεγάλη αφετηρία που μένει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη. Σας ευχαριστούμε που μας δίνεται την δυνατότητα να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την μεγάλη χαρά. Η Φοιτητική σας ζωή ξεκινά κάτω από άσχημες συνθήκες για την πατρίδα μας και για τους περισσότερους από εμάς. Η Οικονομική κρίση που μαστίζει την Χώρα μας τα τελευταία χρόνια τείνει να εξελιχθεί σε Παγκόσμια. Η ασυλλόγιστη και ανεξέλεγκτη κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος από την μια και ο εθισμός μας σε έναν τρόπο ζωής που μας εγκλώβισε σε πρότυπα που άλλοι μας επέβαλαν από την άλλη, μας οδήγησαν στην αδιέξοδη κατάσταση που βρισκόμαστε. Χάσαμε το μέτρο και κάποιες φορές την ταυτότητά μας. Εσείς οι νέοι Φοιτητές, η Νέα Γενιά πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τις χαμένες αξίες, να βάλετε τον πήχη ψηλότερα, να ανοίξετε καινούργιους δρόμους, να επανακατακτήσετε ό,τι χάθηκε. Την αξιοπρέπεια, το ήθος, την πίστη στον άνθρωπο και τα ιδανικά. Λέξεις και έννοιες που σήμερα έχουν χάσει την αξία τους. Να κατακτήσετε και πάλι το δικαίωμα στο όνειρο. Σε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο απαλλαγμένο από την μετριότητα και την μιζέρια. Έναν κόσμο που εσείς οι νέοι Φοιτητές, οι νέοι Επιστήμονες θα κάνετε καλύτερο ».
Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Χρήστος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Κωνσταντίνος Γκίκας, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Μαργέτης, Χρίστος Μάρκου, Πέτρος Πουλάκης, Χρήστος Σερέτης και Γεώργιος Γκινοσάτης, ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Σπάτων Δημήτριος Ροζάνης, ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Αρτέμιδος Γεώργιος Γιώτας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπάτων – Αρτέμιδος Γεώργιος Κουλοχέρης, Ευάγγελος Αποσπόρης, Αλκιβιάδης Σωτηρόπουλος και ο Σταύρος Κατραμάδος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος Γρηγόριος Ρήγας, οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος Αλεξάνδρα Ράπτη και Δήμητρα Σαρρή, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Αθανάσιος Αρβανιτίδης και ο τέως Βουλευτής Αττικής Απόστολος Σταύρου.

Σχόλια