Date2

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 10:00:26

rss

αναζήτηση

makripano

Γ. Σωφρόνης: Σε πανικό για την επερχόμενη ήττα παρουσιάζει νεοδημοκρατική στήριξη που δεν υπάρχειΑλλάξτε μέγεθος

itta sofr

Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλει ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν από την ήττα του, που διαγράφεται στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. 

Την ίδια ώρα που γίνεται σαφές από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πως δεν δίδεται ούτε στήριξη ούτε χρίσμα σε υποψηφίους δημάρχους μικρών, όπως ο Δήμος Σαρωνικού, ΟΤΑ, ο κ. Σωφρόνης προσκαλεί «γαλάζια» στελέχη στο προεκλογικό περίπτερό του στο Λαγονήσι, προκειμένου να εκδώσει στη συνέχεια δελτίο τύπου με τίτλο «Η Νέα Δημοκρατία ενεργητικά στο πλευρό του Γιώργου Σωφρόνη – Υψηλός ο συμβολισμός της επίσκεψης κλιμακίου του κόμματος».

Το «κλιμάκιο του κόμματος» απάρτιζαν ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκις και ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Στέλιος Κονταδάκης.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση τα δύο στελέχη χαρακτηρίζονται «ισχυροί πολιτικοί άνδρες» ενώ είναι σαφές στον κομματικό μηχανισμό και όχι μόνο ότι αρμόδιοι για παροχή στήριξης ή χρίσματος είναι μόνον ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης και ο γενικός διευθυντής της Γιάννης Σμυρλής.

Η κίνηση των δύο «γαλάζιων» στελεχών δημιούργησε έντονο προβληματισμό τόσο στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Σαρωνικού όσο και στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, τη στιγμή μάλιστα που λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας και βουλευτής Ανατ. Αττικής της ΝΔ Μάκης Βορίδης είχε επισημάνει ότι «στους δήμους και μάλιστα στους μικρούς δήμους είναι σαφές ότι επικρατούν κριτήρια πιο τοπικά. Υπάρχει μια αξιολόγηση με προσωπικά χαρακτηριστικά» και γι’ αυτό δεν τίθεται θέμα κομματικής στήριξης και χρίσματος.

Παρά ταύτα οι κ.κ. Χατζηδάκις και Κονταδάκης εκθέτοντας και ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος όπως ο κ. Βορίδης, προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια όταν μάλιστα υπάρχει μία ακόμη υποψήφια δήμαρχος – η κα Δήμητρα Ράπτη – της οποίας η σχέση με τη Νέα Δημοκρατία είναι περισσότερο από δεδομένη ενώ και στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαχρήστου υπάρχουν «γαλάζια» στελέχη.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη «επίσκεψη» στο προεκλογικό περίπτερο του κ. Σωφρόνη στο Λαγονήσι ήλθε λίγες μόλις ώρες μετά την ευθεία καταγγελία της κας Ράπτη από το βήμα της μαζικής εκδήλωσής της στα Καλύβια όπου καταλόγισε στον επικεφαλής του συνδυασμού «Σαρωνικός Αύριο» ότι «προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να εξαγοράσει ψήφους να εκβιάσει συνειδήσεις. Αντιμετωπίζει τους δημότες σαν ζητιάνους. Περιφέρονται υποψήφιοί του με σακούλες σούπερ μάρκετ και τις αφήνουν σε σπίτια. Χρηματισμός και προσβολή. Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Επιπροσθέτως αξίζει να επισημανθεί ότι στις τελευταίες ομιλίες του κ. Σωφρόνη δεν έχει παραστεί ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ που εκλέγεται στην Ανατ. Αττική αλλά και ουδείς από τους πέντε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Πατούλη ούτε βέβαια και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασ. Κόκκαλης ο οποίος θέτει υποψηφιότητα επίσης στην Ανατ. Αττική με την παράταξη Χαρδαλιά.

Γίνεται σαφές ότι ο κ. Σωφρόνης καταβάλλει ύστατες προσπάθειες λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την ολοκλήρωση του προεκλογικού αγώνα, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει στήριξη – η οποία όμως δεν υπάρχει και δεν υφίσταται - εκμεταλλευόμενος και τη θέση της συζύγου του Βανίτας Μυκονιάτη – Σωφρόνη ως προέδρου της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής της ΝΔ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τέτοιες ενέργειες είναι δυνατόν να περισώσουν τον ίδιο και την παράταξή του από την επερχόμενη ήττα, όπως προκύπτει από τη δυναμική των υπολοίπων υποψηφίων και σε συνδυασμό με τις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν σε αντίθεση με τις ισχνές δικές του.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια