Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 00:01:30

rss

αναζήτηση

makripano

Πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος των δασωμένων αγρών για 14.000 ιδιοκτήτες της ΝΑ Αττικής (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

dasomenoi agroi loukas

Την ελπίδα ότι θα μπει οριστικό τέλος στην ιδιότυπη ομηρία 14.000 ιδιοκτητών δασωμένων αγρών σε περιοχές του Λαυρίου, της Κερατέας αλλά και περιοχών του Δήμου Σαρωνικού, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον planetwebradio.gr, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη ο κ. Λουκάς αναφέρθηκε στον παραλογισμό γνωμοδότησης νομικής συμβούλου της Κτηματολόγιο Α.Ε. η οποία επικαλούμενη απόφαση του Εφετείου που εκδόθηκε το 1872, δεν δέχεται τη διευθέτηση του ζητήματος για ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Λουκάς μάλιστα εξήγησε για ποιο τρόπο η εν λόγω νομική σύμβουλος «λειτούργησε» με τέτοιο τρόπο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι έχουν γίνει πλήθος ενεργειών τόσο από πλευράς του δήμου αλλά και από πλευράς βουλευτών προκειμένου να λήξει ευνοϊκά το πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει διαδικτυακή σύσκεψη του κ. Λουκά με τον γενικό γραμματέα Δασών, Δρ Κωνσταντίνο Αραβώση

Σημειώνεται ότι ήδη ο βουλευτής Ανατ. Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου έχει πιέσει προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος με ερώτηση την οποία κατέθεσε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκα και στην οποία ζητά να μάθει σε τί ενέργειες θα προβεί το υπουργείο προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ισχύοντος νόμου και για τις περιοχές του Λαυρίου, της Κερατέας και του Αγ. Κωνσταντίνου που είναι «δεσμευμένες» με βάση την απόφαση του Εφετείου Αθηνών του 1872.

Ακούστε παρακάτω όλα όσα επεσήμανε σχετική στη συνέντευξή του στον planetwebradio.gr, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια