Date2

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 01:38:04

rss

αναζήτηση

makripano

1ο & 2ο Γυμνάσιο Παιανίας: Φως στο… τούνελ της διεξαγωγής μαθημάτων παρά τις αντιξοότητες (Συνεντεύξεις)Αλλάξτε μέγεθος

pai1

Ελπίδες ότι τα 500 και πλέον παιδιά του 1ου και 2ου Γυμνασίου Παιανίας θα καταφέρουν – παρά τις αντιξοότητες – να ξεκινήσουν κανονικά τη σχολική χρονιά δημιούργησαν οι γονείς αφού επιτέλους βρέθηκε τρόπος συνεννόηση και με τη δημοτική αρχή της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι το πρωί της Δευτέρας οπότε και πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός υπήρχε μια ένταση μεταξύ των γονέων και σε σχέση με τον δήμαρχο Παιανίας, Ισ. Μάδη, όμως η συνέχεια και οι συζητήσεις επί συζητήσεων αποδείχτηκαν ότι μπορούν να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι γονείς έδειξαν να κατανοούν πως ανεξαρτήτων των ευθυνών που υπάρχουν, τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά και τα παιδιά να προχωρήσουν στη μαθησιακή διαδικασία έστω και με κάποιες χρονικές διαφοροποιήσεις.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο αγιασμός στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας με την παρουσία του συνόλου των μαθητών αλλά και πλήθους γονέων.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι απομονώθηκε μια πολύ μικρή μερίδα γονέων η οποία δεν λειτούργησε από την αρχή του προβλήματος με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών τους αλλά στη βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Πάντως και ο κ. Μάδης, συνοδευόμενος και από τον αντιδήμαρχο Γ. Δάβαρη, παρέστη στον αγιασμό ενώ είχε διαρκείς συζητήσεις τόσο με τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Το αποτέλεσμα του διαλόγου ήταν ο δήμαρχος να επαναφέρει την πρόταση για λειτουργία των δύο σχολείων εναλλάξ ανά εβδομάδα στα χρονικά διαστήματα από τις 7.45 το πρωί έως και τις 12.05 το μεσημέρι και από 12.20 το μεσημέρι έως και τις 4.40 το απόγευμα.

Η αναστάτωση αυτή με τα πρωινά και «απογευματινά» μαθήματα θα διαρκέσει μέχρι να τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι που πλέον θα αποτελέσουν τα σχολείο των παιδιών μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου «Γ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάδης δεσμεύτηκε αφενός ότι οι οικίσκοι θα είναι έτοιμοι και λειτουργικοί έως τα τέλη Οκτωβρίου ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν σε πρωινά μαθήματα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, αφετέρου ότι το αργότερο σε έξι μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του σχολικού κτιρίου.

Πάντως ο δήμαρχος Παιανίας έγινε δέκτης πολλών διαμαρτυριών γονέων οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στους χρόνους αντίδρασης του δήμου στο πρόβλημα, με τον κ. Μάδη να εξηγεί ότι το σύνολο των διαδικασιών είναι χρονοβόρες.

pai2

Τώρα πλέον τον λόγο έχουν οι γονείς των μαθητών και μαθητριών των δύο σχολείων οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποδεχθούν το πρωινό – απογευματινό πρόγραμμα ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διδασκαλία των παιδιών.

Ο κ. Μάδης δέχτηκε ότι υπάρχει αναστάτωση στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης όμως διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθούν οι επιπτώσεις.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία των επόμενων ημερών ενώ είναι πλέον σαφές πώς αν στη γενική συνέλευση της Τρίτης 6ης Σεπτεμβρίου δεν είχαν υπερισχύσει ακραίες απόψεις, τότε σίγουρα η κατάσταση θα εξελισσόταν πολύ πιο ομαλά.

Ακούστε παρακάτω τί δήλωσαν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, Κατερίνα Νικολογιάννη όσο και η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παιανίας, Αναστασία Θεοδωρίδη:

 

pai3

Σχόλια