Date2

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 04:13:03

rss

αναζήτηση

makripano

Βαρνάβας: Σκληρή επιστολή Σπ. Ηλία με προσωπικές αιχμές κατά Τσίρκα – Κυπαρίσση – Νηφάλια απάντηση του δήμου

Αλλάξτε μέγεθος

varnavas

Σαφή προσπάθεια να παρουσιάσει μία στρεβλωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Μαραθώνα και κυρίως στην Κοινότητα Βαρνάβα καταβάλει ο πρόεδρός της Σπύρος Ηλίας ο οποίος σε μια ανοιχτή επιστολή του 375 λέξεων καταφέρεται τόσο κατά του δημάρχου Στ. Τσίρκα όσο και του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού, Β. Κυπαρίσση.

Ο κ. Ηλίας στην επιστολή του χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις προσπαθώντας σαφώς να περιφρουρήσει την «αγωνιστικότητα» ορισμένων κατοίκων του Βαρνάβα επιστρατεύοντας ακόμη και γνωστά «επαναστατικά» τσιτάτα περί κυβερνητικών εντολών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα επιχειρεί να παρουσιάσει εικόνα εγκατάλειψης του Βαρνάβα από τη δημοτική αρχή καταλήγοντας στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την αγωνιστική εγρήγορση των κατοίκων της περιοχής για το θέμα του μείζονος ζητήματος των απορριμμάτων.

Στον αντίποδα ο Δήμος Μαραθώνας εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση στην οποία χωρίς φραστικές εξάρσεις απαριθμεί το πλήθος των των έργων και κινήσεων που είτε έχουν ήδη πραγματοποιηθεί είτε εξελίσσονται προς την κατεύθυνση της της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων και του Βαρνάβα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρότι ο κ. Ηλίας επιμένει με πολιτικά εμπρηστική – σε πολλές περιπτώσεις – φρασεολογία, η δημοτική αρχή Μαραθώνα κρατά ήρεμη στάση στοιχείο το οποίο καταδεικνύει τη διάθεσή της να συνεχίσει να προσφέρει προς τους πολίτες χωρίς κορώνες εντυπωσιασμού.

Η επιστολή Ηλία

Στην ανοικτή επιστολή τους προς τη «Διοίκηση Τσίρκα – Κυπαρίσση», όπως την αποκαλεί, ο κ. Ηλίας αναφέρει:

«Πέρασαν δύο χρόνια θητείας της Διοίκησης Τσίρκα, Κυπαρίσση, που εκλέχτηκαν με τις πλάτες της (Δύναμη Πολιτών), Παρατάξεις ανεξάρτητες δήθεν, ακομμάτιστες δήθεν, Δημοτικοί σύμβουλοι Αιωνόβιοι πού άσκησαν διοίκηση με Λοΐζο - Ψινάκη και τώρα συνδιοικούν, με την εικόνα του τόπου μας να χειροτερεύει!!!! Δεν είναι ικανοί, δεν θέλουν να προσφέρουν;;;

Είναι οι καταλληλότεροι για να εφαρμόζουν τις κυβερνητικές, Ε.Ε. εντολές που απαξιώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου για να τα δώσουν όλα σε εργολάβους, πού δεν προβαίνουν σε προσλήψεις και έχουν έρμαια ανθρώπους που καλύπτουν
πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πού εφαρμόζουν το αποτυχημένο σχεδιασμό του Καλλικράτη - Κλεισθενη, "που δεν ιεραρχούν έργα αναγκαία για τις κοινότητες, εφόσον δεν αποφέρουν ικανοποιητικά κέρδη για τους εργολάβους".

Το χωριό μας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, απλά πράγματα καθημερινότητας φαντάζουν επίτευγμα όταν και άμα υλοποιούνται!!!!

Καθρέπτες για την οδική ασφάλεια ακόμα έρχονται από το 2019, όπως και η διαγράμμιση πού τόσο αναγκαία είναι.

Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση πού τόσο έχει ταλαιπωρήσει ειδικά τον οικισμό της Παραλίας, καθώς και το βόρειο τμήμα του χωριού μας, δεν είναι αυτονόητο να υπάρχουν!!!!

Το οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση και άκρως επικίνδυνο με υποσχέσεις και ψέματα αυτά τα δύο χρόνια για την αποκατάσταση τους. Η συγκοινωνία θεωρείται Πολυτέλεια!!!!

Η υποβάθμιση συνεχίζεται, ο σχεδιασμός τής χωματερής υλοποιείται και
ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον Πατούλη όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Ο συνέταιρος του Αντιδήμαρχος Κυπαρίσσης ευχαριστεί τον Κόκκαλη Πρόεδρο του ΕΣΔΝΑ για την ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία, πού υλοποιεί και κατασκευάζει την Χωματερή!!!!!

Ως εδώ!!! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Η καλή θέληση συνεργασίας από εμάς αυτά τα δύο χρόνια (χωρίς να θεωρείται αδυναμία) με την Διοίκηση του Δήμου δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα διότι από την πλευρά τους το μόνο που υπάρχει είναι τα ψέματα και η απαξίωση.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα πλέον, είναι δοκιμασμένοι, αποτυχημένοι και επικίνδυνοι για τον τόπο μας.

Μόνοι μας θα παλέψουμε το Έγκλημα τής Χωματερής στον τόπο μας, καθώς συνδημότες από όλο το Δήμο τους έχουν πάρει χαμπάρι ότι το παιχνίδι είναι στημένο και θα αγωνιστούν μαζί μας.

Μόνοι μας θα πρέπει να αντιδράσουμε ως τοπική Κοινότητα και να διεκδικήσουμε αυτά που μας χρωστάει η Διοίκηση Τσίρκα - Κυπαρίσση όπως και οι προηγούμενοι τους.

Σύντομα θα καλεσθείτε γιατί τίποτα ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ».

Η απάντηση του Δήμου Μαραθώνα

«Σχετικά με την ανακοίνωση της Κοινότητας Βαρνάβα θα θέλαμε να θυμίσουμε:

1. Έχει δημοπρατηθεί και οδεύουμε προς οριστικό ανάδοχο του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού καταστήματος της κοινότητας Βαρνάβα. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποτέλεσε την 1η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μόλις αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου και διατέθηκε στο σύνολό της στο Βαρνάβα.

2. Κατασκευάσαμε νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά ενώ ήδη δημοπρατήσαμε και 2η πίσω από τον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου.

3. Ολοκληρώθηκε η μελέτη και δόθηκαν οι προκαταβολές για την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ πέριξ της Πλατείας του Βαρνάβα και μέχρι τον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου. Προβλεπόμενη έναρξη εργασιών το επόμενο δίμηνο.

4. Παράλληλα με τις παραπάνω εργασίες έχει προγραμματιστεί η ανάπλαση της Πλατείας Βαρνάβα.

5. Επαναφέραμε παλαιά μελέτη για όμβρια στον Βαρνάβα ύψους περίπου 3εκατ. ευρώ η οποία ήδη έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια.

6. Αν και δεν περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό η ένταξη της περιοχής του Βαρνάβα στο δίκτυο αποχέτευσης, ήδη ξεκίνησε με πρωτοβουλία μας η μελέτη από την ΕΥΔΑΠ και η διαδικασία ένταξης.

7. Εκμεταλλευτήκαμε τον χώρο δίπλα στα γήπεδα μπάσκετ και κατασκευάσαμε ανοιχτό θέατρο (με την βοήθεια του κ. Μαρτίνου) χωρητικότητας περίπου 250 θέσεων.

8. Κατά την διάρκεια της περσινής κακοκαιρίας «Μήδεια» η περιοχή του Βαρνάβα (σε αντίθεση με τις περισσότερες της ΒΑ Αττικής) ήταν η μόνη που δεν έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση και νερό. Η παρουσία μας ήταν συνεχής και παραμένουμε πάντα σε ετοιμότητα.

9. Με δικές μας ενέργειες εξασφαλίστηκε η συντήρηση του δρόμου από Βαρνάβα (στρατόπεδα) προς Μετόχι – Μικροχώρι. Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

10. Τοποθετήσαμε μπάρες (άνω των 6χλμ) στον δρόμο προς την Παραλία Βαρνάβα για την ασφάλεια των οδηγών.

11. Συντηρήθηκε και έγινε προσβάσιμος (με την συμβολή του κ. Μαρτίνου) ο δρόμος από την παραλία Βαρνάβα προς την παραλία Σέσι.

12. Με υπόδειξη της Κοινότητας καταργήσαμε την δεξαμενή και τις γεωτρήσεις στην παραλία Βαρνάβα και παρά τα προβλήματα υδροδότησης είμαστε παρόντες για την επίλυσή τους, έχοντας προγραμματίσει εργασίες (αντικαταστάσεις αγώνων, μειωτήρες κτλ). Παράλληλα, προχωρά η αποκατάσταση της περιοχής Ντόρμπερι μετά τις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στις μελέτες.

13. Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού και περιμένουμε τις τελικές εγκρίσεις από την περιφέρεια για την δημοπράτηση του έργου.

14. Οι καθρέφτες για την οδική ασφάλεια τοποθετούνται τις προσεχείς ημέρες.

15. Για το θέμα της συγκοινωνίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου κ. Τσίρκα, του προέδρου και του αντιπροέδρου της κοινότητας Βαρνάβα στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών στον οποίο διαμαρτυρηθήκαμε για το πρόβλημα των συγκοινωνιών σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

16. Υπενθυμίζουμε πως οι θέσεις μας απέναντι στο θέμα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ (ένα ολοκληρωμένο έργο από την προηγούμενη διοίκηση) είναι ξεκάθαρες και προχωράμε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Είμαστε συγκεκριμένοι και απέναντι στις όποιες προθέσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ανταποκριθήκαμε αμέσως και απομακρύναμε τα απορρίμματα μετά την παράνομη ρίψη που πραγματοποιήθηκε.

Σας γνωστοποιούμε πως ανάλογα έργα πραγματοποιούνται και στις 4 δημοτικές κοινότητες ανάλογα τις ανάγκες που προκύπτουν, προσπαθώντας να λύσουμε χρόνια προβλήματα. Η θέση μας είναι πάντα σταθερή στο πνεύμα της συνεργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου Μαραθώνος».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια