Date2

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 02:42:40

rss

αναζήτηση

makripano

Συμβούλιο Κοινότητας Κερατέας: Αλλαγές σε πρόσωπα και εμπεριστατωμένες προτάσεις προς τον Δήμο Λαυρεωτικής

Αλλάξτε μέγεθος

keratea foto

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του ανεξάρτητου Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας, η προεδρία της κοινότητας αλλάζει, όπως και κάποια μέλη του.

Συγκεκριμένα, μετά την παραίτηση για λόγους υγείας του Απόστολου Ζορμπά από την προεδρία της Κοινότητας, νέος πρόεδρος ορίστηκε μεταξύ των μελών του, για την επόμενη διετία ο Σταμάτης Παπαθανασίου.

Επίσης, μετά την παραίτηση των μελών Αντώνη Μυλωνά και Ελένης Ρουμπάνη για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, στο συμβούλιο εισήχθησαν οι πρώτοι επιλαχόντες Νεκτάριος Μωραΐτης και Λιανού Τυχερή.

Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας είναι:

Πρόεδρος: Σταμάτης Παπαθανασίου

Μέλη: Ζορμπάς Απόστολος, Λιούμης Κωνσταντίνος, Ορφανίδη Δέσποινα, Λιάπη Σταματίνα, Χατζηδιαμαντής Γεώργιος, Αντωνίου Ιωάννα, Μωραΐτης Νεκτάριος, Λιανού Τυχερή, Κρητικού - Αραμπατζή Μαρία και Καταφυγή - Εμμανουηλίδου Δέσποινα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου που υπογράφει ο νέος πρόεδρός του Στ. Παπαθανασίου «με την ανανεωμένη σύνθεση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κερατέας, ξεκινάει μια διετής θητεία με νέο γνώμονα και αλλαγή πλεύσης, που σκοπό έχει, τόσο να προσφέρει στην επίλυση των προβλημάτων της Κερατέας, όσο και να διεκδικήσει αυτά που αξίζουν στην πόλη μας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χάσει όχι μόνο τον δρόμο της ανάπτυξης αλλά και της καθημερινής ποιότητας ζωής των κατοίκων της».

Οι προτάσεις 

Επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις που έχουν ήδη αποσταλεί στον Δήμο λαυρεωτικής για τον προϋπολογισμό του 2022 και οι οποίες, όπως επισημαίνεται, «στην πλειοψηφία τους δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν».

Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

1. Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Πανείου Όρους για δραστηριότητες και αναψυχή, ήτοι ανάθεση χωροταξικής μελέτης του στρατοπέδου ιδιοκτησίας ΓΕΑ και πρόταση προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση και αξιοποίηση του χώρου, χάραξη και διάνοιξη μονοπατιών για τη
δημιουργία πεζοπορικών διαδρομών καθώς και αξιοποίηση του σπηλαίου που χαρακτηρίζεται ως σπήλαιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ομορφιάς. Προϋπολογισθέν κόστος: 20.000 ευρώ.

2. Αρίθμηση και Ονοματοδοσία οδών Κοινότητας Κερατέας. Στην πόλη έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη αρίθμησης σε πολλές οδούς, αλλά και λανθασμένη αρίθμηση σε αρκετές από αυτές. Προϋπολογισθέν κόστος: 60.000 ευρώ.

3. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης καθημερινών αιτημάτων πολιτών και πενταψήφιου αριθμού εξυπηρέτησης – καταχώρησης αιτημάτων πολιτών. Η πλατφόρμα αυτή πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί, να λειτουργήσει και να συνδεθεί με όλες τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να υπάρχει παρακολούθηση κάθε αιτήματος από τους πολίτες. Προϋπολογισθέν κόστος: 10.000 ευρώ.

4. Οργάνωση και προβολή ιστορικού αρχείου Κερατέας. Το ιστορικό αρχείο της πόλης, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο στο υπόγειο του δημοτικού καταστήματος πρέπει να συντηρηθεί, να ταξινομηθεί, να ψηφιοποιηθεί και να προβληθεί. Προϋπολογισθέν κόστος: 10.000 ευρώ.

5. Δημιουργία Βιβλιοθήκης και Κέντρου Νεότητας Κερατέας στο ισόγειο του κτιρίου Δροσόπουλου. Η Βιβλιοθήκη - Κέντρο Νεότητας αποτελεί διαχρονικό και αναγκαίο έργο για την πόλη, αφού ο χώρος είναι διαθέσιμος και αφιερωμένος γι’ αυτή τη χρήση. Το ισόγειο του κτιρίου Δροσόπουλου πρέπει να εξοπλιστεί με
βιβλιοστάσια, γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να αποτελεί χώρο μελέτης – επικοινωνίας και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για μαθητές και φοιτητές. Προϋπολογισθέν κόστος: 40.000 ευρώ.

6. Δημιουργία ανοικτών χώρων με όργανα άθλησης εξωτερικού χώρου και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων για παιδιά ή και ενήλικες. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε υπάρχοντες χώρους ιδιοκτησίας του δήμου αναμορφώνοντάς τους κατάλληλα όπως δημοτικά οικόπεδα, παρκάκια, αλσύλλια, πλατείες εντός του κορμού της πόλης αλλά και των οικισμών. Προϋπολογισθέν κόστος: 100.000 ευρώ.

7. Έκδοση πολιτιστικού - θρησκευτικού χάρτη περιοχής. Αυτός ο χάρτης θα αποτελέσει οδηγό προβολής και προώθησης του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής και θα περιλαμβάνει όλα τα αρχαιολογικά, πολιτιστικά, λαογραφικά & θρησκευτικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής. Προϋπολογισθέν κόστος: 20.000 ευρώ.

8. Υλοποίηση και θεσμοθέτηση φεστιβάλ τοπικών προϊόντων. Το Φεστιβάλ Μελιού Κερατέας έχει πλέον χάσει το χαρακτήρα προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων. Είναι επιτακτική η ανάγκη να θεσμοθετηθεί ένα νέο φεστιβάλ, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι παραγωγοί και φορείς της Κερατέας. Προϋπολογισθέν κόστος: 40.000 ευρώ.

9. Επισκευή, ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση των παλιών Σιδηροδρομικών Σταθμών Κερατέας και Δασκαλειού και των προαύλιων χώρων τους σε συνεργασία με τους Φίλους των Σιδηροδρόμων. Τα κτίρια αυτά είναι μοναδικά και πρέπει να αναστηλωθούν πριν είναι αργά!!! Προέχει η εκπόνηση μελέτης και στη συνέχεια η υλοποίηση αυτής. Προϋπολογισθέν κόστος μελέτης: 25.000 ευρώ και υλοποίησης έργου: 100.000 ευρώ.

10. Δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας καθημερινής και συχνής σύνδεσης της Κερατέας με βασικούς οικισμούς με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων των οικισμών και την τόνωση των εμπορικών καταστημάτων της πόλης. Προϋπολογισθέν κόστος: 50.000 ευρώ (αφορά μόνο το κόστος λειτουργίας και όχι την
απόκτηση των μεταφορικών μέσων).

11. Εφαρμογή σχεδίου φύλαξης οικισμών και πόλης, προχωρώντας στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης, η οποία θα αναλάβει να εκτελεί συνεχείς περιπολίες πεζή ή με αυτοκίνητο στην πόλη και στους οικισμούς της
κοινότητας. Προϋπολογισθέν κόστος: 60.000 ευρώ.

12. Ίδρυση γραφείου τόνωσης τοπικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ. Προϋπολογισθέν κόστος: 25.000 ευρώ.

13. Μίσθωση, επισκευή και λειτουργία μεγάλου χώρου (π.χ. κτίριο κινηματογράφου Προκόβα) και χρησιμοποίησή του ως χώρος εκδηλώσεων, ομιλιών, παραστάσεων κ.λπ.. Προϋπολογισθέν κόστος 120.000 ευρώ.

14. Δημιουργία Wi-Fi Hot Spots σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους συγκέντρωσης νέων. Προϋπολογισθέν κόστος 30.000 ευρώ.

15. Δημιουργία βατήρα με οριοθετημένο χώρο πρόσβασης στο άκρως επικίνδυνο σημείο καταδύσεων στην Κακή Θάλασσα (βράχος 9 μέτρων) για λόγους ασφαλείας. Προϋπολογισθέν κόστος: 30.000 ευρώ.

16. Μελέτη και ανακατασκευή του υπαίθριου θεάτρου πίσω από το κτίριο Δροσόπουλου για αύξηση της χωρητικότητάς του καθώς και διαμόρφωση του χώρου της σκηνής, για την λειτουργία του ως ένα ολοκληρωμένο ανοικτό θέατρο πόλης. Προϋπολογισθέν κόστος 60.000 ευρώ.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια