Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 06:07:40

rss

αναζήτηση

makripano

Απορίες από την απάντηση του δημάρχου Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη στα ερωτήματα της Ζ. Γιαννάκη (Έγγραφα)



Αλλάξτε μέγεθος

apantisi giannaki

Σοβαρά ερωτήματα λόγω της έλλειψης συγκεκριμένων απαντήσεων προς τους πολίτες τίθενται μετά από την απάντηση του δημάρχου Μαρκοπούλου, Κώστα Αλλαγιάννη σε γραπτό αίτημα που του κατέθεσε η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος, Ζωή Γιαννάκη.

Η κα Γιαννάκη με δισέλιδο έγγραφό της τον Νοέμβριο του 2021 είχε ζητήσει από τον δήμαρχο να ενημερωθεί εγγράφως «για όλες τις απευθείας αναθέσεις» στις οποίες προχώρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου και αρχής αλλά και να της αιτιολογήσει για ποιους λόγους προχώρησε σε αυτές.

Τόνισε μάλιστα ότι στις υπάρχουσες αναθέσεις οι λόγοι αυτοί «δεν αναγράφονται στις αναρτημένες στη Διαύγεια αποφάσεις».

Επιπροσθέτως η κα Γιαννάκη ζητούσε να μάθει «αν για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών που η κάθε Αναθέτουσα Αρχή προκειμένου να προβεί στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης δημοσιεύει, μια φορά κατ’ έτος και για διάστημα είκοσι ημερών, πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων ανά κατηγορίες έργων/μελετών, έχει και ο Δήμος προβεί στην ανάρτηση αυτή και έχει καταρτίσει τους προβλεπόμενους καταλόγους».

Η απάντηση του κ. Αλλαγιάννη ήρθε σχεδόν δύο μήνες αργότερα και σε αυτήν, αναφορικά με τη δεύτερη ερώτηση της κας Γιαννάκη, «απαντά» παραπέμποντάς την στην κεντρική ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (www.eprocurement.gov.gr) «και από την επιλογή του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων να έχετε ελεύθερη πρόσβαση – ενημέρωση».

Έτσι μπλέκει όχι μόνο την κα Γιαννάκη αλλά και οποιονδήποτε άλλο πολίτη στον υπάρχοντα γραφειοκρατικό κυκεώνα αντί να καταθέσει όλα τα στοιχεία που αναζητούνται.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα για τις απευθείας αναθέσεις, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται την ύπαρξή τους χωρίς όμως να τις αναφέρει όπως του ζητείται.

Ενώ μάλιστα προσθέτει ότι οι απευθείας αναθέσεις πραγματοποιούνται επειδή «απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις», δεν τις παραθέτει (σ.σ.: τις απευθείας αναθέσεις) ώστε να είναι πασίδηλο ποιες είναι οι ειδικές αυτές γνώσεις που απαιτούνται.

Η απάντηση Γιαννάκη

Σχολιάζοντας τη δημαρχιακή απάντηση η κα Γιαννάκη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βασικοί πυλώνες της Αυτοδιοίκησης είναι η Νομιμότητα, η Ηθική και η Ικανότητα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Ηθική, στην προκειμένη περίπτωση, θα ήταν η πολιτική βούληση του Δήμου να στηρίξει την Τοπική Αγορά και τους επιχειρηματίες του Δήμου μας, οι οποίοι ειδικότερα τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν πληγεί σοβαρά.

Ικανότητα , στην προκειμένη περίπτωση, θα ήταν να βελτιωθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών του Δήμου , προκειμένου να μειωθούν οι απευθείας αναθέσεις και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή αυταπόδεικτα στερείται -τουλάχιστον- Ηθικής και Ικανότητας. Είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που αποδοκιμάζεται από τους Δημότες. Είναι ένας από τους λόγους που στις προσεχείς εκλογές πρέπει να ηττηθεί».

Δείτε παρακάτω το έγγραφο της κας Γιαννάκη:

zg1

zg2

Δείτε παρακάτω την απάντηση του δημάρχου Μαρκοπούλου:

zg3

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια