Date2

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 11:56:36

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Μαρκοπούλου: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις απευθείας αναθέσεις από τον αντιδήμαρχο Αϊδινιώτη

Αλλάξτε μέγεθος

apefth markop1

Νέα επεισόδια προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στο... σίριαλ των αδικαιολόγητων απευθείας αναθέσεων από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Αϊδινιώτη όπως υποστήριξε ότι συμβαίνουν η τ. αντδήμαρχος, Ζωή Γιαννάκη.

Ο κ. Αϊδινιώτης απάντησε στην κα Γιαννάκη με μια μακροσκελή ανακοίνωση και η τ. αντιδήμαρχος επανήλθε ενώ παρέμβαση στο όλο θέμα έκανε και ο τ. δήμαρχος της πόλης και περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής, Σωτ. Μεθενίτης.

Στην ανταπάντησή της η κα Γιαννάκη χαρακτηρίζει «εκτός θέματος» την απάντηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας «σχετικά με τις αναρίθμητες απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Μαρκοπούλου» προσάπτοντας μάλιστα στη δημοτική αρχή Αλλαγιάννη «κατασυκοφάντηση και κιτρινισμό σε όποιον δημότη τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους».

Η κα Γιαννάκη επανέρχεται σε αυτό καθεαυτό το ζήτημα της απευθείας ανάθεσης για τη δενδροφύτευση στον ΣΜΑ Μαρκοπούλου και απευθυνόμενη προς τον κ. Αϊδινιώτη υποστηρίζει ότι «επί της ουσίας δεν μου απαντήσατε στο θέμα της απευθείας ανάθεσης του ποσού των 24.000 ευρώ για δενδρύλλια στο Σ.Μ.Α., ενώ θα μπορούσατε να αναζητήσετε χορηγίες στην πόλη μας».

Μάλιστα η τ. αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος προχώρησε και σε μια νέα σημαντική αποκάλυψη: «Επίσης βρήκα ότι τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν σε κατάστημα Κηπευτικών στο Μαρούσι. Για ακόμα μία φορά αγνοήσατε την τοπική κοινωνία, όπως έχετε κάνει συνολικά σαν δημοτική αρχή τα τελευταία 2 χρόνια, και πληρώσατε με χρήματα των δημοτών κάποιο κατάστημα στο Μαρούσι με δική σας απευθείας ανάθεση. 24.000 ευρώ από δικά μας δημοτικά τέλη πήγαν στο Μαρούσι με απευθείας ανάθεση και χωρίς να απευθυνθείτε στην τοπική κοινωνία του Μαρκόπουλου που είστε Αντιδήμαρχος για αναζήτηση καμίας χορηγίας»!

Η παρέμβαση Σωτ. Μεθενίτη

Το όλο θέμα φαίνεται όμως ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην αυτοδιοικητική ζωή του Μαρκόπουλου αφού υπήρξε και παρέμβαση του τ. δημάρχου, Σωτήρη Μεθενίτη.

Ο επί δύο θητείες δήμαρχος Μαρκοπούλου ερωτηθείς σχετικά από το notioanatolika.gr τοποθετήθηκε συνολικά συγκρίνοντας την προσφορά της προηγούμενη με τη νυν διοίκηση του δήμου αναφέροντας:

«Στον Δήμο μας, επί των ημερών μας, υλοποιήσαμε και συμβασιοποιήσαμε, σε εποχή Μνημονίων, έργα 45 εκατομμυρίων ευρώ όπως Αποχέτευση Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη , Σχολεία, Παιδικό Σταθμό, Γυμναστικό Στάδιο Μαρκοπούλου.

Πήραμε από το κράτος και ιδρύσαμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, επίσης, ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε 30 προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού για 1200 δημότες, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο και Φροντιστήριο για 2500 δημότες, καλοκαιρινά πολιτιστικά Φεστιβάλ με 30 εκδηλώσεις, Ιούνιο- Σεπτέμβριο, καλοκαιρινά κάμπς για 300 μικρά παιδιά, προγράμματα επιμόρφωσης για ενήλικες .. Αυτά και όχι όλα, για μια πρώτη σύγκριση αφού στα 2,5 χρόνια της σημερινής διοίκησης το αντίστοιχο ποσόν δεν ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το χειρότερο δε όλων είναι ότι καρκινοβατεί η αποχέτευση που είναι το σημαντικότερο έργο υποδομής στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου».

Αναφερόμενος στο θέμα που ανακίνησε η κα Γιαννάκη ο κ. Μεθενίτης επεσήμανε: «Θα ήταν ενδιαφέρον επίσης να μάθουμε με ένα αναλυτικό κατάλογο, το χρηματικό ύψος των απευθείας αναθέσεων που έχουν γίνει συνολικά από τον δήμο μας τα τελευταία 2,5 χρόνια και ιδιαίτερα στον τομέα καθαριότητας που χειρίζεται ο κ. Αϊδινιώτης και να δούμε βέβαια και πόσες από αυτές τις αναθέσεις κατέληξαν σε καταστηματάρχες και επιχειρήσεις του Δήμου Μαρκοπούλου».

Ολόκληρη η απάντηση της Ζ. Γιαννάκη στον Γ. Αϊδινιώτη

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απάντηση της κας Γιαννάκη προς τον κ. Αϊδινιώτη

«Αγαπητοί Συνδημότες, για ακόμη μία φορά η σημερινή διοίκηση έδειξε ότι το μόνο "όπλο" που διαθέτει είναι η κατασυκοφάντηση καθώς και ο κιτρινισμός σε όποιον δημότη ΤΟΛΜΑΕΙ να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Στην απαντητική επιστολή του Αντιδημάρχου, κ. Αϊδινιώτη, διαβάσαμε μόνο οργισμένη κριτική και μένος για τον πρώην δήμαρχο, κ.Μεθενίτη,και επιχειρήθηκε η αλλοίωση της εικόνας της γράφουσας, ότι δήθεν η καταγγελία μου για τις αναρίθμητες απευθείας αναθέσεις που γίνονται εδώ και 2 χρόνια ήταν κατόπιν συνεννόησης με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Καμία απολύτως σχέση.

Ότι κατέθεσα εγγράφως και δημοσίως, όπως αρμόζει στις αρχές μου, ήταν οι σοβαρότατες αγωνίες και ενστάσεις μου για την οικονομική διαχείριση του δήμου και ήταν προϊόν δικών μου, προσωπικών προβληματισμών και ουδέποτε έγινε κατόπιν συμφωνίας ή συνεννόησης με κανένα μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Στην απάντηση του Αντιδημάρχου επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι λειτούργησα ως μέλος κάποιας ομάδας, ενώ αυτό είναι απολύτως ψευδές, αφού στις δημοκρατικές κοινωνίες οι δημότες οφείλουν και δικαιούνται ως ενεργοί πολίτες να κρίνουν το έργο των αιρετών και να επισημαίνουν όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αυτό ο κ.Αιδινιώτης δεν το γνωρίζει;

Αλλά μάλλον δεν αντέχει την κριτική που είναι και καλοπροαίρετη ( δεν έκανα κανέναν απολύτως χαρακτηρισμό), αλλά αφορά και τα χρήματα των δημοτών και το μέλλον του τόπου μας εν γένει.

Δέχτηκα λοιπόν επίθεση ως μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής , ως Αντιπολίτευση και όλα όσα μου κατελόγισε. Τα μέλη της δημοτικής αρχής που ασχολήθηκαν με τον τομέα της καθαριότητας είναι αυτή τη στιγμή εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κι ο πρώην δήμαρχος Περιφερειακός Σύμβουλος, από όσο γνωρίζω, γιατί εκεί τους έστειλε ο λαός. Αν επιθυμεί ο κ. Αϊδινιώτης να αντιπαρατεθεί μαζί τους, ας το κάνει σε επόμενη ανάρτησή του αλλά αφού πρώτα απαντήσει σε όσα τον ρώτησα δημόσια.

Κε Αϊδινιώτη, επί της ουσίας δεν μου απαντήσατε στο θέμα της απευθείας ανάθεσης του ποσού των 24.000 ευρώ για δενδρύλλια στο Σ.Μ.Α., ενώ θα μπορούσατε να αναζητήσετε χορηγίες στην πόλη μας.

Επίσης βρήκα ότι τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν σε κατάστημα Κηπευτικών στο Μαρούσι. Για ακόμα μία φορά αγνοήσατε την τοπική κοινωνία, όπως έχετε κάνει συνολικά σαν δημοτική αρχή τα τελευταία 2 χρόνια, και πληρώσατε με χρήματα των δημοτών κάποιο κατάστημα στο Μαρούσι με δική σας απευθείας ανάθεση.

24.000 ευρώ από δικά μας δημοτικά τέλη πήγαν στο Μαρούσι με απευθείας ανάθεση και χωρίς να απευθυνθείτε στην τοπική κοινωνία του Μαρκόπουλου που είστε Αντιδήμαρχος για αναζήτηση καμίας χορηγίας. Αυτό δείχνει πόσο υπολογίζετε τα χρήματά μας, αν μη τι άλλο, γιατί γνωρίζω κι άλλα παρόμοια.

Αγαπητέ κ.Αιδινιώτη, στη ζωή μου ούτε συκοφάντησα ανθρώπους ούτε κουτσομπόλεψα όπως αναφέρετε στην απαντητική σας επιστολή, που μόνο απάντηση σε αυτά που σας ρώτησα δε μου δώσατε , αλλά χαρακτηρισμούς.

Υπηρετώ ως δασκάλα 23 χρόνια στο Μαρκόπουλο και τα δείγματα γραφής μου είναι ξεκάθαρα. Ως μορφωμένος άνθρωπος του τόπου μου και μητέρα δύο παιδιών φυσικά αγωνιώ για τη δυσμένεια του δήμου Μαρκόπουλου τα τελευταία χρόνια και μπαίνοντας στη Διαύγεια , ως ενεργή δημότης και μόνο, βρέθηκα σε ένα πραγματικό κυκεώνα απευθείας αναθέσεων που θα έπρεπε να ανησυχούν και τον τελευταίο δημότη του Μαρκόπουλου.

Μακάρι να σας διακατείχε το ίδιο πάθος για την επιπλέον επιβάρυνση του ΚΕΛ Κρωπίας με τα λύματα του παράλιου μετώπου του Σαρωνικού και της Παλλήνης με τελικό αποδέκτη τη Χαμολιά μας που έγινε επί της δικής σας θητείας, επομένως είστε εξίσου υπεύθυνος κι υπόλογος για αυτό.

Αγαπητοί συνδημότες, το δημόσιο χρήμα δεν είναι για κατασπατάληση και υπό τις σωστές προϋποθέσεις θα πρέπει να πηγαίνει στην τοπική κοινωνία για να κινείται πρωτίστως η τοπική οικονομία της πόλης μας, εκτός κι αν βρεθεί και κάποια χορηγία, την οποία οι αιρετοί οφείλουν να αναζητούν πριν προβούν σε απευθείας αναθέσεις.

Θα είχε ένα ενδιαφέρον να δει η Αντιπολίτευση συνολικά τις απευθείας αναθέσεις των Αντιδημάρχων αλλά και των Νομικών Προσώπων τα τελευταία 2 χρόνια, γιατί αυτός είναι και ο ρόλος της, και να μας παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους δημόσια και εγγράφως.

Εμείς θα παραμείνουμε εδώ και θα ασκούμε εποικοδομητική κριτική στη νυν διοίκηση είτε είμαστε αρεστοί είτε όχι. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, βιολογικών και μη».

Διαβάστε σχετικά: Απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Μαρκοπούλου: Η απάντηση Αϊδινιώτη στη Ζ. Γιαννάκη

Μαρκόπουλο: Σοβαρή καταγγελία για αδικαιολόγητη απευθείας ανάθεση από τον αντιδήμαρχο Γ. Αϊδινιώτη (Έγγραφο)

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια