Date2

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 05:47:06

rss

αναζήτηση

makripano

Δωρεάν δημιουργική απασχόληση για παιδιά 5 – 12 ετών σε Παιανία και Γλυκά Νερά από τον δήμο

Αλλάξτε μέγεθος

kdap paiania

Τη δωρεάν λειτουργία δύο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ηλικιών από 5 έως 12 ετών σε Παιανία και Γλυκά Νερά ανακοίνωσε ο Δήμος Παιανίας.

Το ΚΔΑΠ Παιανίας θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παιανίας και αυτό των Γλυκών Νερών στο 2ο Λύκειο στο Φούρεσι.

Η λειτουργία τους θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Παιανίας, Ισ. Μάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος και σκοπός των ΚΔΑΠ είναι να έχουν όλα τα παιδιά, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας κοντά στην οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα, ταιριάζουν στην ηλικία τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Μέσω των πολλών ποιοτικών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να απασχολούνται στον ελεύθερο απογευματινό τους χρόνο να αξιοποιήσουν την ενεργητικότητά τους ώστε να ωφεληθεί ο τρόπος σκέψης τους και η κοινωνικοποίησή τους. Είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δυνατότητα στους μαθητές του Δήμου μας από τη νέα σχολική χρονιά».

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των παιδιών θα είναι εντελώς δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2021-2022» με την εξασφάλιση voucher, για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2021.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε ένα από τα δυο Κέντρα να επιλέξουν μεταξύ των δύο ΚΔΑΠ οφείλουν να υπογραμμίσουν τις ενδεικτικές δραστηριότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, τα στοιχεία του παιδιού και τα στοιχεία επικοινωνίας ώστε η αρμόδια υπηρεσία να επικοινωνήσει μαζί της για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες.

Η «ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ» μπορεί να αναλάβει (δωρεάν) όλη την διαδικασία του φακέλου με τα δικαιολογητικά, προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να βοηθηθούν στην σύνταξη του φακέλου να το συμπληρώσουν στην αίτηση τους.

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να σταλούν έως την 9η Ιουλίου 2021 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή απευθείας στο link https://koitamepsila.gr/kdap-paianias να κατατεθούν στο δημαρχείο, Καραολή και Δημητρίου 38Α, ΤΚ 19002, Παιανία Αττικής 1ος όροφος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 9:00 έως 17:00 στο τηλέφωνο 6949 652760.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια