Date2

Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 01:45:11

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Εκτός ορίων η αντιπαράθεση Μάδη – Στάμου

Αλλάξτε μέγεθος

madis stamou

Εκτραχύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του τέως δημάρχου Παιανίας, με αποτέλεσμα το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών και των παρατάξεών τους να γίνεται ολοένα και πιο βαρύ με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τοπική κοινωνία.

Η συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο τέως δήμαρχος Σπύρος Στάμου και με την οποία καταλόγισε πλήθος ευθυνών στον κ. Μάδη για σειρά θεμάτων του δήμου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τον δεύτερο να προβαίνει σε μια πολύ σκληρή απαντητική ανακοίνωση μέσω της σελίδας της παράταξής του ενώ ακολούθησε επίσης σκληρή απάντηση και από τον κ. Στάμου.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί φαίνεται να έχουν μπει στη διαδικασία προσωπικής πλέον αντιπαράθεσης αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τη μέχρι πρότινος ανταλλαγή πυρών δι' αντιπροσώπων.

Γίνεται πάντως σαφές ότι οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν σαφή ένταση στις κοινωνίες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών και εγκαινιάζουν μία ιδιότυπη και μακρά προεκλογική περίοδο.

Η ανακοίνωση Μάδη

Στην ανακοίνωσή του ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρει τα εξής:

«H πολυσχιδής προσωπικότητα του π. Δημάρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου, κάποτε απλώς εξέπληττε και προκαλούσε θυμηδία. Πλέον τρομάζει. Όμως, τελικά πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο κύριος Στάμου; Δημαγωγός; Ανίδεος; Εμμονικός; Αυτάρεσκος ή απλώς.. Καιροσκόπος;

Θα λέγαμε, πως ίσως και τα πέντε:

  • Δημαγωγός, διότι σε μία περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη από ελπίδα, από ψυχική ανάταση, από εξέλιξη και πρόοδο, αλλά κυρίως από ομοψυχία, εκείνος πασχίζει νύχτα-ημέρα, να ανακαλύψει πεδία, στα οποία δήθεν, κατά εκείνον πάντοτε, υπάρχει πρόσφορο αντιπολιτευτικό έδαφος για να αντιπολιτευτεί την δημοτική αρχή που έχει ριχτεί στην μάχη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών σε Παιανία και Γλυκά Νερά. Στην προσπάθειά του αυτή όμως, αντιπολιτεύεται ακόμη και τον ίδιο του εαυτό, στηλιτεύοντας, χωρίς να το αντιλαμβάνεται προφανώς, τα δικά του λάθη και τις δικές του παραλείψεις του χθες, που οδήγησαν σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις στο σήμερα.
  • Ανίδεος, διότι αδυνατεί να αντιληφθεί, πως υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να δημιουργείται για παράδειγμα ένας κωδικός στον προϋπολογισμό, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα έργο και τον κανόνα περι συνεχείας που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολύ πριν εκείνος εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά και όλες εκείνες τις χρονοβόρες διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι να φτάσουμε απ' το ένα σημείο στο άλλο. Δεν έχει ιδέα για το τί σημαίνει προγραμματισμός και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, γιατί πολύ απλά δεν το έκανε ποτέ επί θητείας του. Δεν μπορεί να αντιληφθεί επίσης την ειδοποιό διαφορά, αναμέσα στον ευσεβή πόθο ενός διαδίκου και την ετυμηγορία ενός δικαστηρίου που είναι απολύτως δεσμευτική. Και τέλος, δεν έχει ιδέα τι υπέγραφε όσο ήταν Δήμαρχος, όπως για παράδειγμα συμβάσεις που θα έδεναν στο μέλλον τα χέρια των επομένων διοικήσεων του Δήμου.
  • Εμμονικός, διότι ακόμη και σε εντελώς άσχετα περιστατικά με την διοίκηση και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, βλέπει πίσω απ' αυτά τον Δήμαρχο, Ισίδωρο Μάδη! Είναι πρόδηλο, πως δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την εκλογική του ήττα. Αλλά όταν φτάνει στο σημείο να φαντάζεται «σκάνδαλα», «χαλκευμένα στοιχεία», «ύποπτες και προδοτικές ενέργειες», αλλά και ένα δήθεν οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής του και όλο αυτό το εξωτερικεύει, δηλητηριάζοντας τον δημόσιο διάλογο και σκορπίζοντας τοξικότητα στην τοπική κοινωνία, η εμμονή του, φαίνεται πως έχει πάρει περίεργη τροπή.
  • Αυτάρεσκος, διότι επιμένει να αυτοδιαφημίζεται για τα ανύπαρκτα έργα επί των ημερών του, γεγονός που οδήγησε φυσικά στην αποδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα, το οποίο κατέταξε την δημοτική του κίνηση τρίτη και στις δύο δημοτικές ενότητες, αλλά και για τις ανύπαρκτες.. «πρωτιές του» που καθήλωσαν τον Δήμο μας ουραγό σε αναπτυξιακό επίπεδο στην Ανατολική Αττική. Επίσης, αρέσκεται να μιλά πάντοτε σε πρώτο ενικό πρόσωπο, ακυρώνοντας την φιλότιμη κατά τα άλλα προσπάθεια που κατέβαλαν ορισμένοι εκ των συνεργατών του στην προηγούμενη, αλλά και στην παρούσα δημοτική περίοδο. Εξού και οι πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των δύο πρώτων δημοτικών του συμβούλων σε Παιανία και Γλυκά Νερά, με τελευταία αυτή του π. Δημάρχου Γλυκών Νερών κ. Λάμπρου Κασαγιάννη. Δυστυχώς ο κύριος Στάμου, δεν μπορεί να εμπνεύσει, παρά μόνον εμπνέεται από τον ναρκισσισμό του. Το «Εγώ» του κυρίου Στάμου όμως, ευτυχώς, δεν πρόκειται να καταπνίξει το «Εμείς» που οραματίζεται και ήδη εφαρμόζει η νέα δημοτική αρχή για τον Δήμο Παιανίας.
  • Καιροσκόπος, διότι έσπευσε, εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που αδιαμφισβήτητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αβεβαιότητας και ρευστότητας των πάντων στην κοινωνία, ούτε δύο χρόνια μετά τις απολύτως αποτυχημένες για εκείνον εκλογές του 2019, να διαφημίσει με πηχυαίους τίτλους, την πρόθεσή του να ξαναδιεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου! Και φυσικά, για μία ακόμη φορά, χωρίς κανένα όραμα, χωρίς κανένα στρατηγικό πλάνο, χωρίς καμία ουσιαστική δυνατότητα να προσφέρει κάτι στον τόπο εκτός από την παραφιλολογία του. 

Ο κ. Στάμου θέλει να μας γυρίσει στο χθες. Δεν θα του κάνουμε όμως την χάρη. Με ψηλά τον πήχη και χαμηλά τους τόνους, με έργα και όχι με λόγια, προχωράμε μπροστά και με βήμα σταθερό, χτίζουμε την πόλη που μας αξίζει! Τον Δήμο Παιανίας του αύριο!».

Η απάντηση Στάμου

«Ισίδωρε Μάδη,
Η θέση σου και οι υποχρεώσεις που αυτή σου επιβάλλει, οφείλουν να συνοδεύονται από προσωπικό ήθος, ψυχική ποιότητα και ευπρέπεια. Χαρίσματα τα οποία όχι μόνο δεν ενυπάρχουν στον πνευματικό σου κόσμο, αλλά και τα περιφρονείς επιδεικτικά.

Δεν εκπλήσσομαι ουδόλως με τα γραφόμενα σου, αλλά και με τους εν γένει πολιτικούς χειρισμούς σου, που καταδεικνύουν την ατομική σου ποιότητα σε όλο της το εύρος.

Είναι ολοφάνερο πως έχεις περιέλθει σε δεινότατη θέση ως αποτέλεσμα των καταστροφικών σου χειρισμών στα ζωτικά θέματα του Δήμου, που έχουν αρχίσει να εξαρθρώνουν συθέμελα την πολιτική σου ύπαρξη.

Υπηρετείς τον τόπο δύο χρόνια και έχεις ήδη διακριθεί στην ευτελή διαχείριση κρισιμότατων ζητημάτων, στην διοικητική άγνοια, στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης και στην αήθη και χυδαία στάση σου απέναντι των συναδέλφων σου και των συμπολιτών σου με μια συστηματοποιημένη συκοφαντική και υβριστική τακτική, που αποδεχόμενός τη, την έχεις επιστρατεύσει σαν μέσο πολιτικής και προσωπικής επιβίωσης.

Τα έργα σου στα δύο χρόνια θητείας δεν χρειάζονται καν κριτική. Μιλάνε από μόνα τους.

● Επιχείρησες με ακατανόητη και ύποπτη εμμονή, να επιστρέψεις παράνομα στον Αερολιμένα δημοτικά χρήματα που ΔΕΝ δικαιούται να λάβει. Να σημειωθεί, ότι αυτά διενεργήθηκαν από μέρους σου ενώ τα χρήματα αυτά είχαν καταβληθεί στον Αερολιμένα από το Υπουργείο Οικονομικών ως οικονομικό συμψηφισμό μεταξύ εταίρων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη υπόθεση το γνωρίζατε.
Στον αγώνα σου δε, να επιστρέψεις τα χρήματα αυτά, μόνο και μόνο επειδή τελικά αποφάσισες να είσαι υπηρέτης του Αερολιμένα και των συμφερόντων του και όχι του Δήμου σου, σχεδίαζες χωρίς καμία ντροπή να πάρεις δάνειο και να χρεώσεις τον τόπο με 5.500.000 ευρώ.
Και τέλος, όταν μετά από τη παρέμβασή μας, απέτυχες, συνέχισες να διακηρύττεις μέχρι και σήμερα, ότι «ο Δήμος χρωστάει στον Αερολιμένα».

● Συνέχισες τις διοικητικές σου επιδόσεις με την αδιανόητη απόφασή σου να αυξήσεις τα δημοτικά τέλη και την ύδρευση, επιβαρύνοντας ασυνείδητα τους δημότες σου σε μια δυσβάσταχτη συνθήκη οικονομικής κρίσης και πανδημίας. Παρά τις καταψηφίσεις της αντιπολίτευσης που με αγωνία σε συμβούλευαν για το αντίθετο, έσπασες το ρεκόρ πολιτικής φαυλότητας και μόνος ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της χώρας που έκαναν μειώσεις και ελαφρύνσεις, εσύ διάλεξες να κάνεις στυγνή φορολογική πολιτική, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους και για τον αγώνα τους για επιβίωση.

● Παρέλαβες, με το ξεκίνημά σου μια παρακαταθήκη χρηματοδοτήσεων που είχα την τιμή να φέρω στον Δήμο μας, οι οποίες συνολικά φτάνουν στα 23.000.000 ευρώ. Χρήματα πολύτιμα για την ανάπτυξη του τόπου.
Σαν δήμαρχος, όχι μόνο δεν στάθηκες ευγνώμων για την οικονομική δυνατότητα που εξασφάλισα με πολύ αγώνα, αλλά έδειξες όλη την ατομική και πολιτική σου μικρότητα, με το να αποκρύπτεις το έργο της διοίκησής μου και να εκφράζεσαι με ασέβεια και απρέπεια, ιδιαίτερα για το πρόσωπό μου, μόνο και μόνο για να μειώσεις τον προκάτοχό σου και περήφανος να ωφεληθείς με την πολιτική μικρότητα με την οποία γαλουχήθηκες από τους όποιους μέντορές σου.
Από τα χρήματα αυτά, χρησιμοποίησες τα 950.000 ευρώ για την αποκατάσταση οδικού δικτύου, ξεκινώντας ατυχείς ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που θα ξανασκαφτούν για την αποχέτευση και άφησες άλλες περιοχές αθωράκιστες και αδικημένες. Κατασπαταλάς αυτή τη στιγμή ένα πολύ αξιόλογο κονδύλι για να κάνεις μια επιλεκτική βελτίωση που δεν θα έχει διάρκεια ζωής, εξαϋλώνοντας ζωτικούς πόρους.

● Προσέλαβες οκτώ ειδικούς συνεργάτες με παράνομη διαδικασία, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τους καθαιρέσει με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από διάβημά μας.

● Κατασπατάλησες σκανδαλωδώς πάνω από 1.000.000 ευρώ σε αναθέσεις για υπερκοστολογημένα έργα και υπηρεσίες.

Έχεις διανύσει τη μισή σου θητεία και δεν έχεις αντιληφθεί στο ελάχιστο, ποιός είναι ο θεσμικός σου ρόλος. Είσαι διοίκηση και εσύ ασκείς ακόμα αντιπολίτευση….
Είναι αυταπόδεικτο πως δεν έχεις τα ψυχικά και διοικητικά προσόντα να νιώσεις την αξία της θέσης σου και να την τιμήσεις όπως οι άλλοι ομόλογοί σου.
Προσπέφτεις σε φτηνές δηλώσεις πανικού στηλιτεύοντας με πολιτική μικρότητα το εκλογικό αποτέλεσμα και αποδεικνύεις πόσο βαθιά μειωτικά συμπλέγματα έχεις, προξενώντας όχι μόνο όνειδος για την ηθική σου κατάπτωση, αλλά και θλίψη για το πόσο χαμηλά διασύρεις αυτή τη στιγμή το ΘΕΣΜΟ που υπηρετείς.

Έχεις το θράσος να επικαλείσαι τους φίλους και συνεργάτες μου που θέλησαν κοσμιότατα να ανεξαρτητοποιηθούν από τον συνδυασμό μου για προσωπικούς τους λόγους και αυτό αντί να εκτιμηθεί σαν ένα πρότυπο πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατίας, εσύ το ευτελίζεις και πάλι για πολιτικό σου αριβισμό.

Έχεις το θράσος να αναφέρεις με υποκριτικό αίσθημα τους συνεργάτες μου, τους οποίους πάντα τίμησα και τιμώ, διαβάλλοντας αχαρακτήριστα τη μεταξύ μας φιλία και συνεργασία, ΑΥΤΟΥΣ τους ίδιους συνεργάτες, πρώην και νυν, τους οποίους δεν σεβάστηκες ποτέ, αφού υπέθαλψες και αποδέχτηκες μαζί με τον κύκλο σου, κατά τρόπο αηθέστατο και επονείδιστο, κάθε συκοφαντική και υβριστική επίθεση εναντίον τους.

Αυτή τη στιγμή, έχει ανακύψει με την αναίσχυντη ανοχή σου, ένα προφανέστατο φαινόμενο συκοφαντικών δημοσιευμάτων και κιτρίνου τύπου, το οποίο θίγει, υποδαυλίζει και προσβάλει το δημόσιο βίο καταρρακώνοντας τις αξίες και τα ιδανικά που ΟΦΕΙΛΕΣ να υπηρετείς και να προάγεις.

Ισίδωρε Μάδη,
δεν θα στηλίτευα τόσο την διοικητική σου ανεπάρκεια, εάν δεν συνοδευόταν με την ολοσχερή ηθική πολιτική σου κατάπτωση, η οποία αποτελεί τον πραγματικό κίνδυνο γι’ αυτόν τον τόπο.

Λυπάμαι βαθύτατα και θα αγωνιστώ για να αποκατασταθεί στον κοινωνικό και πολιτικό βίο το πλήγμα που έχεις επιφέρει τόσο ασυνείδητα».

Διαβάστε επίσης: Σπύρος Στάμου: Σκληρή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Μάδη και σαφής πρόθεση επαναδιεκδίκησης του Δήμου Παιανίας

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια