Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 05:47:53

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Δυο εμβληματικά κτίσματα θα λάμψουν με στιγμές της Επανάστασης του '21 με τη βοήθεια της τεχνολογίας



Αλλάξτε μέγεθος

tsap1

Την τεχνολογία επιστρατεύει ο Δήμος Παιανίας για να τιμήσει τους ήρωες της Επανάστασης του ’21, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών εν μέσω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί τρισδιάστατη βιντεοπροβολή τόσο στην Παιανία (πάνω στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) όσο και στα Γλυκά Νερά (πάνω στο κτίριο του παλαιού δημαρχείου) για την Πέμπτη 25 Μαρτίου και από τις 7 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ οπότε ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στο βίντεο παρουσιάζονται όλα τα ιστορικά πρόσωπα στα οποία η χώρα μας χρωστάει την ελευθερία της ενώ ξεχωριστή προβολή θα γίνει για τον ήρωα της Παιανίας Γιάννη Ντάβαρη μέσα από το βίντεο που δημιούργησε το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ (διαβάστε σχετικά εδώ) στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από Επανάσταση.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι «το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει για να τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης» σημειώνουν κύκλοι της διοίκησης.

Η ιδιόμορφη αυτή εκδήλωση θα παρουσιαστεί και μέσα από τα μέσα του Δήμου Παιανίας.

Εν τω μεταξύ στον «αέρα» είναι πλέον και ο ιστότοπος του δήμου στο πλαίσιο του Ελλάδα ’21 (https://paiania2021.gr/).

Σκοπός της σελίδας είναι η ψηφιακή προβολή και αποτύπωση των τεσσάρων αξόνων που κατάρτισε η Επιτροπή «Παιανία, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση», καθώς επίσης και η προβολή ιστορικού υλικού, η προβολή των δράσεων, των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών του Δήμου Παιανίας και της Επιτροπής, καθώς επίσης και η συνεχής ενημέρωση του κοινού για νέα και δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια