Date2

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 22:14:41

rss

αναζήτηση

makripano

Δημοτικό Κοιμητήριο Σπάτων: Ανασφάλεια για τους ζωντανούς, ασέβεια στους νεκρούς (Εικόνες σοκ)

Αλλάξτε μέγεθος

1nekrspat

Εικόνες που σοκάρουν με πρόβατα τα οποία περιφέρονται ανάμεσα στα μνήματα του νεκροταφείου Σπάτων, δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση.

Παράλληλα πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών – επισκεπτών του κοιμητηρίου που έχουν δεχθεί επιθέσεις ακόμη και μέρα μεσημέρι από ορισμένους οι οποίοι αποζητούν να αποκομίσουν, με τη βία, ακόμη και ένα ελάχιστο όφελος από πονεμένους συγγενείς που έρχονται να ανάψουν ένα κερί στους τάφους των προσφιλών προσώπων τους.

Και σα να μην έφτανε αυτό δεν είναι λίγες και οι καταγγελίες για διαρρήξεις αυτοκινήτων επισκεπτών προκειμένου οι ίδιοι επιτήδειοι να αρπάξουν ό,τι βρουν μέσα σε αυτά.

Στη σχετική ανάρτησή της η κα Βασλική Τσέπα, δημοσιοποιώντας και τις φωτογραφίες που βλέπετε περιγράφει ανάγλυφα τον εφιάλτη που βιώνουν όσοι παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να επισκεφτούν το κοιμητήριο.

«Ξέφραγο χωράφι , στην κυριολεξί, το Κοιμητήριο Σπάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα πρόβατα που τρώνε μέχρι τα λουλούδια από τους τάφους, ζωντανά είναι, πεινάνε. Αλλά και από τις επιθέσεις στο χώρο του κοιμητηρίου από διάφορους που λυμαίνονται τον χώρο και απειλούν με μαχαίρι δημότες μας που πήγαν να ανάψουν το καντήλι κάποιου δικού τους.

Αποτέλεσμα των όσων ακούγονται περί επιθέσεων για ληστεία (ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί, μόνο το παράθυρο του αυτοκινήτου μου έχουν σπάσει όσο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κοιμητήριο, για να πάρουν διάφορα) όσοι πηγαίνουμε να είμαστε ιδιαίτερα αγχωμένοι μήπως συμβεί κάτι...

Τόσα λεφτά διαχειρίζεται ο Δήμος, δε μπορεί να προσλάβει κάποιον φύλακα; Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να ιδρώσει το αυτί των διοικούντων, να γίνει κάτι πιο σοβαρό;

Σημειωτέον ότι πριν 3, 4 χρόνια ίσως και περισσότερα, άγνωστοι είχαν σπάσει όλους, μα όλους, τους τάφους κλέβοντας ό,τι υπήρχε σε χαλκό ή μπρούτζο καταστρέφοντας και σπάζοντας τα μάρμαρα».

Το notioanatolika.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Γιώργο Μπέκα ο οποίος έχει την εποπτεία και ευθύνη του κοιμητηρίου Σπάτων, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

«Με έχουν ενημερώσει για τα προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν για όσους επισκέπτονται το νεκροταφείο», ανέφερε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει φύλακας παρά μόνο δύο δημοτικοί υπάλληλοι με οκτάμηνα οι οποίοι εργάζονται ως εργάτες και «οι οποίοι δεν βρίσκονται διαρκώς εκεί».

Παράλληλα, ο κ. Μπέκας έκανε σαφές ότι η κεντρική πύλη του νεκροταφείου (από την Αγ. Δημητρίου) παραμένει ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο ενώ μόνο μετά το μεσημέρι κλείνουν οι δύο πόρτες στην πλαϊνό δρόμο (Άγγ. Σικελιανού).

«Δυστυχώς η έλλειψη προσωπικού δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιους από τους υπάρχοντες δημοτικούς υπαλλήλους ως φύλακες ενώ και τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίες έχουν αυξημένα καθήκοντα και δεν μπορούν να βρίσκονται διαρκώς στο κοιμητήριο», συμπλήρωσε ο κ. Μπέκας.

Το θέμα βέβαια είναι ότι η δημοτική αρχή του Δημήτρη Μάρκου δεν δείχνει ούτε καν τη στοιχειώδη ευαισθησία για να προστατεύσει τους επισκέπτες του νεκροταφείου ενώ εικόνες όπως αυτές που παρουσιάζονται σήμερα με τα πρόβατα να βόσκουν ανάμεσα στους τάφους σίγουρα μόνο αίσθηση ασέβειας προκαλούν για τις μνήμες των νεκρών της ιστορικής πόλης των Σπάτων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την... εισβολή των προβάτων στο νεκροταφείο Σπάτων (το μεσημέρι της Παρασκευής 19/3), η οποία, όπως διαβεβαίωσαν πολύ Σπαταναίοι, είναι συχνό φαινόμενο:

2nekrspat2

3nekrspat

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια