Date2

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 14:18:01

rss

αναζήτηση

makripano

Στο στόχαστρο Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ΧΑ,μετά τους Μητσοτάκη – Σαμαρά, και ο Πατούλης – Έκρηξη του περιφερειάρχη

Αλλάξτε μέγεθος

pat xa avgi

Τέσσερις μόλις ημέρες μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Η ΑΥΓΗ», που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ακόμη και από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ίδιο κομματικό όργανο προσπαθεί να δημιουργήσει ανάλογες εντυπώσεις και για τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και μάλιστα λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο της μητέρας του!

Η ΑΥΓΗ χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Ο Πατούλης φτιάχνει φωλιά για το αυγό της Χ.Α.» και φωτογραφία του περιφερειάρχη και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, προσπαθεί να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά του διχασμού που η ίδια άναψε.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων αριστερών ιστοσελίδων στα οποία διακινούνταν ανάλογες απόψεις που είχαν να κάνουν με «συνεργασία» της παράταξης Πατούλη στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με την Ελληνική Αυγή (την αυτοδιοικητική έκφανση της ΧΑ) υπό τον καταδικασμένο πλέον επικεφαλής της, Ηλία Παναγιώταρο.

Βέβαια τα σχετικά δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνισή τους αμέσως μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης καταδίκης των στελεχών και μελών του νεοναζιστικού μορφώματος και όχι νωρίτερα, γεγονός που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητά τους.

Πάντως η αντίδραση του κ. Πατούλη στο νέο δημοσίευμα της Αυγής ήταν ιδιαίτερα σκληρή αφού το χαρακτήρισε «ντροπή για τον Τύπο».

Μάλιστα επανέρχεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποδομήσει την αυτοδιοίκηση με τον νόμο «Κλεισθένη» επισημαίνοντας ότι σε αυτόν στηρίζεται το γεγονός πως παρότι διαθέτει ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση (αφού ψηφίστηκε από το 65,75% των πολιτών της Αττικής) «δεν αποτυπώνεται στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε την Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις».

«Η Διοίκηση Πατούλη συνεργάζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόσωπα και παρατάξεις που βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών της Αττικής. Όσον αφορά την απομάκρυνση των μελών της Ελληνικής Αυγής που συμμετέχουν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αυτή θα γίνει εφαρμόζοντας απόλυτα τις προβλέψεις της νομοθεσίας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή», συμπληρώνει ο κ. Πατούλης.

Και καταλήγει: «Η δική μας αυτοδιοικητική παράταξη έχει καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Τα μέλη άλλων παρατάξεων καταδικάζουν απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία, ή η ευαισθησία τους εξαντλείται στη Χ.Α;».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Αυγή δεν τήρησε ούτε καν το πολιτικό fairplay αφού επέλεξε να εκδηλώσει το χτύπημα κατά του κ. Πατούλη λίγες μόνον ώρες μετά τον θάνατο της μητέρας του και ενώ αυτός είχε γίνει ήδη γνωστός με ανάρτηση του ίδιου του περιφερειάρχη.

thanatos miteras pat

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια