Date2

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 23:00:03

rss

αναζήτηση

makripano

Νίκος Πέππας: Αξία έχει να μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους που σε χρειάζονται…

Αλλάξτε μέγεθος

peppas patoulis

Σε έναν απολογισμό αλληλεγγύης προχώρησε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας «Δημότης της Ανατολικής Αττικής».

Στο άρθρο ο κ. Πέππας αναφέρει τα εξής:

«Η χώρα μας μετά τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε λόγω του πρώτου κύματος έξαρσης του κορονοϊού έδειξε ένα πρόσωπο το οποίο κάποιοι θεωρούσαν εν πολλοίς ότι έχουμε ξεχάσει.

Η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας έγινε καθημερινότητα για τον καθένα και την καθεμία από εμάς, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που όλοι κληθήκαμε να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας στο ελάχιστο, μένοντας στο σπίτι, η δημόσια διοίκηση εργάστηκε άοκνα προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και να εξασφαλίσει την προστασία τους από τη φονική πανδημία που κόστισε παγκοσμίως τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, με την πατρίδα μας ευτυχώς να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Χρειάστηκε να γίνουν βαθιές τομές σε όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαμε, μαθαίνοντας να κάνουμε τα πάντα ψηφιακά, ωστόσο υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούσαν να φύγουν από την πρώτη γραμμή.

Κατά τη διάρκεια του lockdown η δημόσια διοίκηση, ο κρατικός μηχανισμός και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέμειναν σε επιφυλακή πραγματοποιώντας κάθε αναγκαία κίνηση και χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, με σκοπό να διευκολύνουν και να προφυλάξουν τους πολίτες, τους εργαζομένους τους και να συνδράμουν τις ευπαθείς ομάδες.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος λοιπόν που η Περιφέρεια Αττικής, με τις οδηγίες και το σχέδιο του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, αποτέλεσε κορυφαίο τμήμα της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, για να διευκολύνουμε το έργο των υπαλλήλων μας, προστατεύοντας τόσο εκείνους όσο και τους πολίτες της Περιφέρειάς μας.

Προμηθευτήκαμε, πάνω από 500.000 μάσκες και γάντια, που διανεμήθηκαν στους υπαλλήλους στις οκτώ περιφερειακές ενότητες της Αττικής, ενώ παραδώσαμε υγειονομικό υλικό σε όλους τους Δήμους της Αττικής, όπως και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και σωματεία που φροντίζουν ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες αλλά και μικρά παιδιά.

Σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία, σταθήκαμε στο πλευρό εκείνων που πραγματικά μας είχαν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, δίνοντας 500.000 γεύματα αξίας σχεδόν 5 εκ. ευρώ με την επιχορήγηση του κρατικού μηχανισμού.

Αξία έχει να μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους που σε χρειάζονται, και προσωπικά θεωρώ πως η πολιτική είναι σύμφυτη με την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Καταπιάνεσαι με την πολιτική για να χαρίσεις ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που κατά τη διάρκεια της κοινωνικής απομόνωσης, εστιάσαμε στην ενίσχυση του συστήματος των σχολικών μεταφορών, δημιουργήσαμε νέα δρομολόγια για τους μαθητές σε ολόκληρη την Αττική από την πιο πολυσύχναστη μέχρι την πιο απομακρυσμένη γωνιά της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στα παιδιά ειδικών σχολείων και σ’ αυτά που δεν είχαν ποτέ ξανά αυτή τη δυνατότητα.

Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό αλλά και νοητικές αναπηρίες όπως αυτά που προστατεύει το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» τα οποία μετά από προσωπική πρόταση και με την μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής θα μετακινούνται προς τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος από τα σπίτια τους, με την ευχή και τον προγραμματισμό αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο από την επόμενη σχολική χρονιά.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της Αττικής, για να τους ανακουφίσουμε στα δύσκολα και να καλυτερέψουμε τη ζωή τους σε συνθήκες κανονικότητας.

Αυτή είναι η αποστολή μας και η παρακαταθήκη που θέλουμε να αφήσουμε στους πολίτες».

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια