Date2

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 22:23:10

rss

αναζήτηση

makripano

Δύο αντιπεριφερειάρχες από την Ανατολική Αττική στο σχήμα της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια!

Αλλάξτε μέγεθος

photo palaia vouli 6

Δύο κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί με ιδιαίτερη εμπειρία στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν τους Ο.Τ.Α. επέλεξε ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να στελεχώσει νευραλγικές θέσεις της διοίκησής του.

Στη θέση λοιπόν του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών τοποθετήθηκε ο 48χρονος περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής, Νίκος Πέππας από τη Σταμάτα.

Ο κ. Πέππας ήρθε τρίτος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 9.500 σταυρούς.

Το 1995 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο των χρηματαγορών με εμπειρία στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά ενώ το 2006 δημιούργησε το δικό του εξαιρετικό εστιατόριο στην κεντρική πλατεία της Σταμάτας, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέχρι σήμερα.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που ασχολήθηκε με την Παρολυμπιακή Ξιφασκία, και συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα με διακρίσεις, όπως στους Παρολυμπιακούς του 2004. Κατέχει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας, για τα έτη 2010, 2016 και 2018.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ενώ γνωρίζει άριστα την αγγλική και πολύ καλά τη γερμανική γλώσσα. 

Από το 2006 συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και δραστηριοποιήθηκε ως ειδικός σύμβουλος νομάρχη για θέματα ΑμεΑ και ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας στους αγώνες "Special Olympics - Αθήνα 2011" καθώς και ως μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Διετέλεσε δύο φορές αντινομάρχης, την πρώτη επί θεμάτων Ανωνύμων Εταιρειών, Γεωργίας και Κτηνιατρικής και της δεύτερη επί θεμάτων Οικονομικού, Διοικητικού και Προγραμματισμού όπου και πέτυχε τον εξορθολογισμό των οικονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Από την ίδια θέση, πάλεψε με τις καταστροφικές φωτιές, που έπληξαν την περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής το 2009.

Ως σημαντικό έργο του – ανάμεσα σε άλλα – θεωρείται η τοποθέτηση ραμπών (ηλεκτροκίνητων και συμβατικών) σε δημόσιους χώρους που παρουσίαζαν δυσκολία προσβασιμότητας για ΑμεΑ με το πρόγραμμα «Αττικός Πρωτέας».

Εκτός Νομαρχίας υπήρξε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προσβασιμότητας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010, εκλέχτηκα στην 5η θέση του δημοτικού συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιάννη Καλαφατέλη.

Στο Δήμο Διονύσου ορίστηκε αντιδήμαρχος Οικονομικών και από τη θέση αυτή κατάφερε – εν μέσω κρίσης – να πετύχει με τη βοήθεια πολύτιμων στελεχών του δήμου, πλεονασματικά οικονομικά για τον «Καλλικρατικό» Διόνυσο, γεγονός το οποίο θεωρείται εξαιρετική επίδοση, από τις λίγες σε όλη την Επικράτεια.

Τον Ιούνιο του 2012, κατά τις εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Στις ευρωεκλογές του 2014, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στις εθνικές εκλογές του 2015 (Ιανουάριος & Σεπτέμβριος), ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

peppas1

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής τοποθετήθηκε ένας άλλος έμπειρος αυτοδιοικητικός, ο Κορωπιώτης οικονομολόγος, Θανάσης Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός ήρθε πρώτος μεταξύ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Πατούλη στην ανατολική Αττική, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 13.100 σταυρούς!

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και παράλληλα σε επιχείρηση εξαγωγικού κυρίως χαρακτήρα.

Σπούδασε Οικονομικά στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, στο πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον.

Είχε εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος μεταξύ των πρώτων με νομάρχες τους Δημ.Φράγκο και Λεωνίδα Κουρή.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής. Ήταν πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος τομέα Αν. Αττικής και με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βασίλη Κικίλια.

Το 2015, στις εθνικές εκλογές, ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και κατετάγη 6ος μεταξύ 15 υποψηφίων.

Διετέλεσε για αρκετά χρόνια σε θέσεις μεγάλης ευθύνης όπως αντιπρόεδρος Μετοχικού Ταμείου πολιτικών υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) και αντιπρόεδρος των νοσοκομείων «Γεννηματάς», «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» και «Σωτηρία».

Παλαιότερα είχε εργαστεί σε σημαντικές θέσεις στις πολυεθνικές BBDO και AIG.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελευθερία Φεργαδιώτη και πατέρας δύο αγοριών.

avgerinos2

Σχόλια