Date2

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 23:49:27

rss

αναζήτηση

makripano

Σαφείς οδηγίες Πατούλη στην «πρώτη» των στελεχών της «Νέας Αρχής για την Αττική» μετά την εκλογική νίκη!

Αλλάξτε μέγεθος

proti pat1

Σε ρυθμούς έντασης και κάθε άλλο παρά εφησυχασμού, κινήθηκε η πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγμένου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με το σύνολο των στελεχών του ψηφοδελτίου του (εκλεγμένους και μη εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους καθώς και υπεύθυνους εθελοντές), το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της παράταξης στη λεωφόρο Συγγρού.

Ο κ. Πατούλης μίλησε για όλα τα θέματα τα οποία θα αντιμετωπίσει η νέα περιφερειακή αρχή και έκανε σαφές ότι ήδη ξεκινάει η δουλειά ώστε η νέα περιφερειακή αρχή να είναι πανέτοιμη από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Στόχος είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους ανθρώπους που ενεργοποιήθηκαν προεκλογικά στο πλευρό της «Νέας Αρχής για την Αττική», με τη δημιουργία ομάδων εργασίας για όλους τους τομείς στους οποίους εμπλέκεται η Περιφέρεια με στόχο την εξειδίκευση και επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού.

Όπως επισήμανε θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη διαμόρφωση προγραμματικών προτάσεων σε διάφορα ζητήματα με έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών όπως και των δομών πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου, στην επένδυση σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και στην ανακύκλωση, στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και στην ορθή διευθέτηση των όμβριων υδάτων, με στόχο την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.

Προτεραιότητα όμως θα δοθεί και στην ανάπτυξη δικτύων αθλητισμού και πολιτισμού στις γειτονιές της Αττικής σε συνεργασία και με την εκκλησία αλλά και με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, όπως διαμήνυσε.


Έκανε δε σαφές ότι «θα διαχειριζόμαστε τα χρήματα των πολιτών με δικαιοσύνη και διαφάνεια με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους αλλά και τη διασφάλιση του δικαιώματος τους να ζουν ισότιμα, σε κάθε γωνιά της Αττικής».

Παράλληλα στο αμέσως χρονικό διάστημα ο νέος περιφερειάρχης θα ζητήσει συνάντηση με την απερχόμενη Ρένα Δούρου προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του για το σύνολο των θεμάτων. «Πρέπει να ξέρουμε τί θα παραλάβουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι θα προσέλθει στη συνάντηση με καλή πίστη και διάθεση όμως συμπλήρωσε ότι «αν δεν ικανοποιηθούμε θα ζητήσουμε συναντήσεις και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαιτηθεί έλεγχος όπου κριθεί αναγκαίο.

Ο νέος περιφερειάρχης έκανε σαφές ότι δεν αποκλίνει ούτε στο ελάχιστον από το περίγραμμα των προτεραιοτήτων όπως αυτές είχαν τεθεί προεκλογικά ενώ ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η αναφορά του στη θεσμοθέτηση ενός οργάνου το οποίο θα συνεδριάζει ίσως και κάθε μήνα και στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της Αττικής ώστε να συζητούν βασικά ζητήματα που απασχολούν τον α' βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και στη λύση των οποίων μπορεί να συμβάλει ο β' βαθμός.

Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη όχι για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο για το γεγονός ότι ο κ. Πατούλης προχωρά άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε η περιφερειακή αρχή που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου να είναι πανέτοιμη και να μπει σε ρυθμούς δουλειάς από την πρώτη στιγμή.

Αναφερόμενος στη φημολογία περί των θέσεων των χωρικών και των θεματικών αντιπεριφερειαρχών ο περιφερειάρχης έκανε σαφές ότι «δεν έχουμε πει τίποτα, δεν είχαμε υποσχεθεί τίποτα», βάζοντας έτσι τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί ακόμη από την επομένη της μεγάλης νίκης.

«Ο κόσμος μας αγκάλιασε και προσδοκά πολλά από εμάς» ανέφερε επιπροσθέτως για να συμπληρώσει: «Αυτή η μεγάλη νίκη, είναι νίκη όλων μας. Θα κάνουμε τις δεσμεύσεις μας, πράξη για να δώσουμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του λεκανοπεδίου. Στόχος μου είναι να είμαι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών της Αττικής και να δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους».

Παράλληλα ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν αλλά και τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξή της.

Σημειώνεται ότι στην «πρώτη» αυτή των στελεχών της «Νέας Αρχής για την Αττική» παρέστη και ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς.

proti pat2

proti pat3

Σχόλια