Date2

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:01:13

rss

αναζήτηση

makripano

Ευρώπη Κοσμίδη: Εκδήλωση ουσιαστικού πολιτικού λόγου αλλά και συγκίνησης για τους Πόντιους και την οικογένειά της (Φωτός & Βίντεος)

Αλλάξτε μέγεθος

cos1

Όταν ένας νέος άνθρωπος αποδεικνύει με λόγο ουσίας το ενδιαφέρον του για τους συμπολίτες του και το «δένει» με την αγάπη του για την πατρίδα, τις ρίζες του αλλά και την οικογένειά του, τότε το μέλλον είναι λογικό να χαμογελά.

Και μαζί με αυτό και οι εκατοντάδες άνθρωποι (περισσότεροι από 800) που βρέθηκαν δίπλα του για να τον ακούσουν αλλά και για να τον τιμήσουν.

Ο λόγος για την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ανατολικής Αττικής, Ευρώπη Κοσμίδη η οποία σε μια εκδήλωση σταθμό για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, απέδειξε ότι είναι δυνατόν να συνδυαστούν η πατρίδα, η οικογένεια, η παράδοση και η πολιτική.

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην εκδήλωση αυτή έφυγαν πλουσιότεροι όχι βέβαια γιατί άκουσαν κούφια λόγια που χαρακτηρίζουν ορισμένους πολιτικούς αλλά διότι συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει ελπίδα για τον πολύπαθο τόπο που ζουν και δημιουργούν, εφόσον τις τύχες τους μπορούν να καθοδηγήσουν άνθρωποι που διαθέτουν σύγχρονη σκέψη, βούληση για να την κάνουν πράξη και παράλληλα σέβονται το παρελθόν του τόπου και των προγόνων τους.

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί ότι ήταν όλοι εκεί αποδεικνύοντας με την παρουσία τους τη δυναμική της προσωπικότητάς της. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από έξι συνολικά δημοτικές παρατάξεις των Αχαρνών αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες από όλους τους τομείς της δημόσιας και πολιτιστικής ζωής!

Η Ευρώπη Κοσμίδη, η «Ευρώπη μας», όπως την αποκαλούσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην προεκλογική εκδήλωσή της, χωρίς να υπερβάλει κατάφερε να κάνει τη διαφορά.

Από την πρώτη στιγμή όταν έσφιγγε το χέρι ενός προς ένα των συμπολιτών της που έφταναν στον χώρο και αντάλλασσε λίγα λόγια αγάπης μαζί του αποδεικνύοντας ότι η σχέση της μαζί τους δεν είναι τυπική.

Άνθρωποι από το Λαύριο έως τον Ωρωπό και από τη Βούλα έως την Αρτέμιδα βρέθηκαν κοντά της το βράδυ της Τετάρτης. Ίσως τους περισσότερους να τους ένωνε η κοινή καταγωγή, ο Πόντος, όλους 'όμως τους ένωνε η εμπιστοσύνη που ένιωθαν στη σχέση τους με την Ευρώπη.

Και αυτή τους αντάμειψε με έναν μοναδικό τρόπο. Με τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο που άρθρωσε, έχοντας δίπλα της κορυφαίες προσωπικότητες με πρώτον τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

cos2

Και τόνισε η Ευρώπη τους τρεις κεντρικούς πυλώνες που θα στηριχθεί η νέα περιφερειακή αρχή και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την πρόληψη για τις φυσικές καταστροφές.

Με εμπεριστατωμένο λόγο και χωρίς να πλατιάσει ανούσια η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος δεσμεύθηκε, παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη και προέδρου της ΚΕΔΕ, για την υλοποίηση των συγκεκριμένων προτεραιοτήτων.

cos16

Παράλληλα όμως στάθηκε και σε κάποιες αξίες που έχουν ξεχαστεί από πολλούς. Αφενός στην εργασία και στη δύναμη που αυτή παρέχει σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στα κοινά αλλά και την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας της και του περήφανου Ποντιακού Ελληνισμού.

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, ξεχνάμε πολλές φορές να αναφερθούμε στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία σαν να είναι κάτι δευτερεύον, που δεν αφορά τους πολλούς. Για μένα δεν ισχύει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, καθώς η δουλειά μου αποτελεί την αφετηρία μου για τα πάντα. Και αυτή η δουλειά, το τεχνικό γραφείο του πατέρα μου Σάββα Κοσμίδη, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας», ανέφερε μεταξύ άλλων, καταχειροκροτούμενη η Ευρώπη Κοσμίδη.

cos15

Για να προσθέσει αναφερόμενη στις ποντιακές ρίζες της: « Ξέρετε πολύ καλά πως για τους Πόντιους, όπως ο πατέρας μου, η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη και δεν τους χαρίστηκε σε τίποτα. Ταγμένοι να φυλάνε τις Θερμοπύλες του ελληνισμού στα ανατολικά, βρίσκονταν στο διάβα όλης της ιστορίας τους στο μάτι του κυκλώνα. Ποτέ όμως δεν έχασαν ούτε τον στόχο ούτε την προσήλωση τους, ακόμα και αν χρειάστηκε μεγάλος κόπος και πολλές θυσίες για να διατηρήσουν την ταυτότητα τους, την ίδια τους την υπόσταση. Ακόμα και όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη τραγωδία που είχαν βιώσει σε όλη την μακραίωνη ιστορία τους, δεν έχασαν αυτές τις αρετές. Αντίθετα τις ανέδειξαν περισσότερο! Πάντα μαχητές, όπως τους έμαθε ο Πυρρίχιος, ο αρχαιότερος ελληνικός χορός, όταν πια κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η πατρογονική τους εστία, κατάφεραν να τα χτίσουν όλα από την αρχή σε μία νέα πατρίδα, χάρη σε αυτές τις αρετές! Το πείσμα, την προσήλωση τους, την νοικοκυροσύνη τους. Αυτά έφεραν μαζί τους ερχόμενοι από τον Πόντο στην μητέρα – πατρίδα. Γιατί η Ελλάδα φίλες και φίλοι, δεν ήταν ποτέ τίποτα διαφορετικό από την μεγάλη πατρίδα της καρδιάς τους»!

Και τα λόγια της αυτά ήταν αρκετά για να ξεσηκώσουν τους περήφανους Πόντιους και Πόντιες που είχαν έρθει για να την τιμήσουν!

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Ανατ. Αττικής:

Ο ενθουσιασμός που προκάλεσαν τα λεγόμενα της Ευρώπης Κοσμίδη ήταν ίσως αυτά που συνεπήραν και πέντε κορυφαίες προσωπικότητες που μίλησαν για αυτήν, τις ικανότητες και τις δυνατότητές της αλλά και το ήθος και την αποφασιστικότητά της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

cos6 xoroi

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο εκδότης και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και έμπειρος αυτοδιοικητικός, Νίκος Χαρδαλιάς και ο ηθοποιός και διακεκριμένη προσωπικότητας με σημαντική προσφορά στις παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, Λάζος Τερζάς, κατέθεσαν τις θερμές απόψεις τους για την Ευρpώη Κοσμίδη:

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο του notioanatolika.gr:

Κι αν η όλη εκδήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτική, η συγκίνηση στη διάρκειά της περίσσεψε.

Απλά διότι μια γυναίκα της αυτοδιοίκησης όπως η Ευρώπη Κοσμίδη απέδειξε με έναν απλά εκκωφαντικό τρόπο πως ξέρει να αναγνωρίζει την αξία που έχουν οι ρίζες και οι παραδόσεις της φυλής της αλλά και να κλίνει το γόνυ με σεβασμό στον γεννήτορά της του οποίου η ζωή ολόκληρη ήταν συνυφασμένη με τη δύσκολη αλλά θαυμαστή μοίρα των Ελλήνων Πόντου.

cos

Η Ευρώπη τίμησε τον πατέρα της, Σάββα Κοσμίδη, έναν μεγάλο Έλληνα και άξιο οικογενειάρχη ενώπιον των εκατοντάδων φίλων της, νιώθοντας μια ξεχωριστή περηφάνια γι' αυτόν.

Τί άλλο άραγε θα περίμενε ένας γονιός από τα παιδιά του. Λιτός, λακωνικός ο Σάββας Κοσμίδης αρκέστηκε σε έναν τρυφερό ασπασμό στην Ευρώπη που έκανε τη δυναμική και αποφασιστική αυτή γυναίκα όχι μόνο να συγκινηθεί αλλά και να νιώσει έστω για λίγα λεπτά αυτό το γλυκό και γεμάτο σιγουριά άρωμα της πατρικής αγκαλιάς.

Και η συνέχεια ήταν πιο συγκλονιστική όταν οι νέοι και οι νέες του Χορευτικού του Συλλόγου «Καπετάν Ευκλείδης» ξεδίπλωσαν την ιστορία του μακρινού αλλά πάντα αγαπημένου Πόντου μέσα από χορούς της πάντα ζωντανής στις μνήμες όλων πατρίδας.

Το βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί είναι ενδεικτικό:

cos8

cos17

cos9

Σχόλια