Date2

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 08:08:30

rss

αναζήτηση

makripano

Ρένα Δούρου για το Μάτι: Θα είχα παραιτηθεί αν έφταιγε η Περιφέρεια!

Αλλάξτε μέγεθος

Dourou arsakeiada

Με τη φράση «αν, ξεκινούσα σήμερα, έχοντας την εμπειρία του χθες, σίγουρα κάποια πράγματα, κάποιες συγκεκριμένες λειτουργικές διαδικασίες μπορεί να τις προσέγγιζα διαφορετικά», η περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου ομολόγησε ουσιαστικά την αποτυχία της σε διάφορους τομείς κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Η συγκεκριμένη φράση ελέχθη από την κα Δούρου στη διάρκεια συνέντευξής της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αποτελεί τμήμα της απάντησής της στην ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ρουμελιώτη «τι θα κάνατε διαφορετικά εάν ξεκινούσατε σήμερα τη θητεία σας στη Διοίκηση της Περιφέρειας;».

Αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μάτι η κα Δούρου έδειξε να επιμένει στα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι δεν θεωρεί πως έπραξε κάτι λάθος: «Στη δε τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, δεν θα δίσταζα να παραιτηθώ, αν είχε διαπιστωθεί αβελτηρία ή παράλειψη υπηρεσιακού παράγοντα της Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δε εκμεταλλευόμενη τη Μαύρη Δευτέρα, έστρεψε τα βέλη της προς τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής αναφέροντας: «Το θλιβερό είναι ότι μια εθνική τραγωδία επιχειρείται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, 20 μέρες πριν από τις εκλογές, να αναδειχθεί σε προεκλογικό επιχείρημα προς άγραν ψήφων. Χωρίς κανένα σεβασμό προς τα θύματα, προς τον ανθρώπινο πόνο! Τέτοια ένδεια προτάσεων»!

Εντύπωση εξάλλου προκαλεί η πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης που υποστήριξε ότι έχει αναλάβει και η οποία, κατά την ίδια, λύνει το πρόβλημα των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών για επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα.

«Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για μία νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Έχουμε καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που βρίσκονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας, τα οποία χαρακτηρίζονται επείγοντα. Είναι, να μου επιτρέψετε να πω, μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που δεν αφορά μόνο την Αττική αλλά όλη τη χώρα. Γιατί σύμφωνα με έρευνα του WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με τίτλο «Το αύριο της Ελλάδας», όπου επιχειρήθηκε μια πρόβλεψη για τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα την περίοδο 2021-2050, η χώρα μας θα κινδυνεύει, ολοένα και συχνότερα, τα επόμενα χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα. Και η πρότασή μας, δίνει μια άμεση λύση για τη θωράκιση των πόλεών μας και των πολιτών. Θεωρώ ότι αυτός είναι ίσως ο καλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων, ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση ότι δεν θα ζήσουμε ξανά τις ίδιες τραγωδίες».

Εντύπωση βέβαια προκαλεί η σπουδή που επέδειξε η περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δημοσιοποιήσει την πρωτοβουλία αυτή 18 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της, τής καταλογίστηκε σοβαρή κωλυσιεργία για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων!

Σχόλια