Date2

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:31:43

rss

αναζήτηση

makripano

Πέτρος Φιλίππου: Η απόλυτη, με λόγια και έργα, κάλυψη που παρέχει σε κυβέρνηση και Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι!

Αλλάξτε μέγεθος

filippou kalipsi

Μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου να μην είναι μεταξύ των στελεχών – συνεργατών του της Περιφέρειας Αττικής στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στο πλευρό τους.

Από την πρώτη στιγμή της επανεμφάνισής του μετά το εφιαλτικό απόγευμα εκείνης της «Μαύρης Δευτέρας», ο κ. Φιλίππου στάθηκε στο πλευρό της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα τους χώριζαν πάρα πολλά και είχαν ακουστεί ακόμη περισσότερα για τις κάκιστες σχέσεις τους.

Ακολουθώντας τη γραμμή παραλογισμού που χάραξαν τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και η περιφερειακή αρχή Δούρου, ο κ. Φιλίππου αναζήτησε ευθύνες όχι στην ολιγωρία του κρατικού και περιφερειακού μηχανισμού αλλά στην αυθαίρετη δόμηση που θεώρησε ότι ήταν η αιτία της εκατόμβης των νεκρών.

Αυτό άλλωστε τόνισε σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε, μία στην ΕΡΤ στις 8 Αυγούστου 2018 (16 ημέρες μετά την τραγωδία) στην οποία υποστήριξε ότι αυτή είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και καταγγέλλοντας ότι η αυθαίρετη δόμηση έχει δυναμική και δεν μπορεί να τη σταματήσει ένας δήμαρχος σημειώνοντας πως υπάρχει οικονομική διαπλοκή, πάνω από 50 χρόνια!

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως – της δημιουργίας άλλοθι δηλαδή για τις αποδεδειγμένες πλέον παραλείψεις και της Περιφέρειας – κινήθηκε ο κ. Φιλίππου και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 18 Αυγούστου 2018 όπου ισχυρίστηκε επί λέξει ότι η αυθαίρετη δόμηση είναι «ένας από τους βασικούς λόγους που είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα».

Όμως κι όταν στις 19 Οκτωβρίου 2018 ο αντιπεριφερειάρχης της κας Δούρου και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλήθη από τους εισαγγελείς Ηλ. Ζαγοραίο και Βαρβ. Γνεσούλη που χειρίστηκαν την έρευνα, προκειμένου να καταθέσει τη δική του θέση γύρω από τις αρμοδιότητες των φορέων, υποστήριξε πως για τη διάσωση των κατοίκων «αρμοδιότητα και απόλυτη ευθύνη έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία» υπογραμμίζοντας ότι «πρακτικά δεν υπήρχε δυνατότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση λόγω του μεγέθους της ταχύτητας και της σφοδρότητας της φωτιάς».

Για μιαν ακόμη φορά άφησε στο απυρόβλητο τη διοίκηση Δούρου και βέβαια δεν έκανε κανέναν απολύτως λόγο για κυβερνητικές ευθύνες.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο κ. Φιλίππου εμμένει στις θέσεις του αυτές ενώ παράλληλα δεν έχει κάνει καμία, ούτε έστω συμβολική κίνηση, για να δείξει ότι διαφωνεί με την πρακτική που ακολουθεί η ίδια η κα Δούρου. Είναι σαφές ότι εφόσον παραμένει στη θέση του, ως αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, συμφωνεί απολύτως με τις αιτιάσεις της προϊσταμένης του παρά το γεγονός ότι της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Με πιο απλά λόγια δηλαδή παρέχει πλήρη κάλυψη στην εν λόγω κυρία και στους συνεργάτες της – ένας από τους οποίους είναι και ο ίδιος – θεωρώντας, προφανώς, ότι από την Περιφέρεια Αττικής όλα έγιναν καλά. Ανεξαρτήτως βέβαια εάν η Δικαιοσύνη έχει άλλη, εκπεφρασμένη πλέον, άποψη.

Και αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι πλήθος υποστηρικτών του, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου, ενώ καταλογίζουν ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για τις παραλείψεις της, αφήνουν στο απυρόβλητο τον κ. Φιλίππου παρότι καλύπτει πολιτικά και με εμφαντικό τρόπο της διοίκηση της οποίας μέλος παραμένει και ο ίδιος!

Διαβάστε επίσης: Μάτι – Ν. Βουτζάς – Ραφήνα: Βαρύ το σάβανο της αδιαφορίας ενός ανύπαρκτου κράτους που οδήγησε στη φρίκη του θανάτου! (Videos)

Το νέο «Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας», θα εφαρμοστεί... από του χρόνου

Σχόλια