Date2

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 02:08:25

rss

αναζήτηση

makripano

Δηλώσεις σοκ από τη Ρ. Δούρου: Μάννα εξ ουρανού για ΝΔ – ΚΙΝΑΛ η εθνική τραγωδία!

Αλλάξτε μέγεθος

dourou nd kinal

Εκεί που σταματά η λογική ξεκινούν οι δηλώσεις της Ρένας Δούρου η οποία ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η τραγωδία της Αν. Αττικής ήταν... μάννα εξ ουρανού για τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής!

Το κείμενο των δηλώσεων της κας Δούρου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και στο avgi.gr!

Το notioanatolika.gr δεν έχει να προσθέσει τίποτε παραπάνω, απλά να αναδημοσιεύσει τις δηλώσεις της περιφερειάρχου όπως παρουσιάστηκαν από φίλια σε αυτήν και στον ΣΥΡΙΖΑ (που είναι η παράταξή της) μέσα ενημέρωσης:

«Εάν οι κ. Μητσοτάκης και Γεννηματά νοιάζονταν πραγματικά γι’ αυτή την εθνική τραγωδία, αν τα προηγούμενα χρόνια, όταν είχαν θητεύσει σε καθοριστικές θέσεις, ώστε η χώρα να μην είναι αθωράκιστη σε ακραία καιρικά φαινόμενα (υπερνομαρχία για την κ. Γεννηματά ή υπουργείο για τον κ. Μητσοτάκη και Επιτροπή Περιβάλλοντος), τα είχαν πράξει όλα σωστά, φαντάζομαι ότι θα ζητούσαν την παραίτηση όλων των εμπλεκομένων» είπε η Ρένα Δούρου.

Ως μάννα εξ ουρανού αντιμετώπισαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. μία εθνική τραγωδία και προσπαθούν να περιορίσουν εκεί τη συζήτηση για την Περιφέρεια Αττικής, την ώρα που η διοίκηση έχει διαχειριστεί με χρηστό τρόπο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και τα έχει αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες, μία διοίκηση με έργο πρωτόγνωρο. Την επόμενη τετραετία πρέπει να προχωρήσουμε επιλύοντας τα προβλήματα του κόσμου, όχι ξιφουλκώντας, και μάλιστα με χυδαίο τρόπο, κάνω έκκληση να σοβαρευτούμε, είπε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλώντας στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Το γεγονός ότι ζητούν την παραίτηση της αυτοδιοικητικής που δεν παριστάνει την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική διατρανώνει το ορθό του επιχειρήματός μου: δεν τους νοιάζει τίποτα, δεν απολογούνται για τις ευθύνες δεκαετιών, το μόνο που τους νοιάζει είναι να φύγει από τη μέση μία αυτοδιοικητική που δεν παριστάνει την ανεξάρτητη και διοικεί τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας με συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο.

Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, πρέπει στις επόμενες αυτοδιοικητικές κάλπες να μην επαναφέρουμε στο τιμόνι της διακυβέρνησης τους ανθρώπους που μας έφεραν ώς εδώ. Ως γυναίκα και ως πολίτης με εκπλήσσει ακόμα και τώρα πώς είναι δυνατόν να τυμβωρυχούν επί πτωμάτων και καμένων περιουσιών», όπως σημείωσε η ίδια.

Υπογράμμισε επίσης ότι «το ίδιο έκαναν και για τη Μάνδρα (...) οι άνθρωποι που με την υπογραφή τους το 2003 στο σχέδιο πόλης τότε μπάζωσαν τα ρέματα αντί να τα ανοίξουν και να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα (γιατί γνωρίζαμε ότι Μάνδρα δοκιμαζόταν από το 1953), ζητούσαν την παραίτηση του πρώτου αυτοδιοικητικού που ξεκίνησε εκεί έργα από τον Οκτώβριο του 2014".

Και όταν ήρθαν τα πορίσματα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων -τόσο του Τεχνικού Επιμελητηρίου όσο και της δημόσιας διοίκησης, ξεχαστήκαμε... Δεν μπορούν οι άνθρωποι που φέρουν ευθύνες να κρύβονται πίσω από τη μεγαλοστομία της παραίτησης... Και αθροίζουν τους νεκρούς (στη Μάνδρα και το Μάτι), μου φαίνεται αδιανόητο. Τι προσθέτουν; Δεν καταλαβαίνω...», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και την εμπλοκή 20 προσώπων η κ. Δούρου είπε ότι «δεν είναι εύκολο να γίνουν κατανοητές, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η σπέκουλα από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά ή κάποιους δημοσιογράφους. (...) Στη διαδικασία θα ζητήσουν από τους ανακριτές για αυτά τα 20 πρόσωπα και περίπου τους αντίστοιχους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας να δουν εάν υπάρχουν τυχόν παραλείψεις ή αμέλειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».

«Θα το λέω συνέχεια και εφ’ όρου ζωής, όλα αυτά δεν αφορούν τις οικογένειες που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους. Οι δικονομικές διαδικασίες, ο ανακριτής, η διάκρισή του με το πρώτο στάδιο που αφορούσε εισαγγελείς, καταλαβαίνω ότι περισσότερο ταΐζει τον θυμό τους παρά δημιουργεί ανακούφιση», όπως εκτίμησε, προσθέτοντας ωστόσο πως «δημιουργεί ανακούφιση το γεγονός ότι μία εθνική τραγωδία και υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος προχωράει με άλλους ρυθμούς από ό,τι, για παράδειγμα, η υπόθεση του κ. Παπαντωνίου...».

Καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν στη διάθεσή τους το πόρισμα, η Ρ. Δούρου αναφέρθηκε σε κάποιες από τις πληροφορίες που φέρονται να έχουν διαρρεύσει για το περιεχόμενό του, μεταξύ των οποίων και το πώς «φαίνεται ότι έγινε ξεκάθαρο ότι η Περιφερειάρχης δεν αμέλησε να δώσει εντολή οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών».

«Αναζητούνται ευθύνες, εάν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είχαν προχωρήσει στην αποψίλωση καύσιμης ύλης, π.χ. στη νησίδα της Μαραθώνος (όπου σε 5 χλμ. υπάρχουν μόνο 200 μ. πράσινο, και μάλιστα πικροδάφνες, που ουσιαστικά λειτουργούν αντιπυρικά)».

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών τον Μάιο και της πιθανότητας να υπάρχει προσπάθεια η συζήτηση για την Περιφέρεια Αττικής να περιοριστεί στα παραπάνω, η Ρ. Δούρου τόνισε ότι «είναι εμφανές, όταν έχεις μία διοίκηση που έχει διαχειριστεί με χρηστό τρόπο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και τα έχει αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες, μία διοίκηση με έργο πρωτόγνωρο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα, όπως της “Αττικής Ριβιέρας”, που είναι έργο υπερτοπικό, τεράστιο δημόσιο έργο που δεν θα περίμενε κανείς να υλοποιείται από φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας».

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «να στηρίξουν στην Περιφέρεια Αττικής και μετρούν με τη σειρά τους πάρα πολλά χρόνια αυτοδιοικητικής αδράνειας τι να σεβαστούν τους νεκρούς; Ως πολιτικό μάννα εξ ουρανού αντιμετώπισαν μία εθνική τραγωδία, προκειμένου να φύγει η κουβέντα από τις προγραμματικές αρχές που θα πρέπει να καταθέσουν (...) να συζητάμε για τις “φονικές ευθύνες της Δούρου” αντί να συζητάμε τι σημαίνει στην Περιφέρεια Αττικής να εκλεγεί η μία ή ο άλλος».

Καθώς την επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών απαιτούνται πλέον συνεργασίες λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής, η Ρ. Δούρου τόνισε ότι «η στάση μου τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια επιδεικνύει σεβασμό απέναντι στα πρόσωπα, θεωρώ ότι κομίζουν διαφορετικές πολιτικές ιδέες ή πολιτικά προγράμματα. (...) Εκπορεύεται από το γεγονός ότι πιστεύω στην απλή αναλογική, ότι σέβεται την ψήφο των συμπολιτών μου, ότι δεν λέει “ο πρώτος τα παίρνει όλα”. Έκκληση κάνω να σοβαρευτούμε. Όχι μόνο γιατί υπάρχουν 100 νεκροί, αλλά γιατί θα πρέπει να προχωρήσουμε για μία ολόκληρη θητεία τεσσάρων ετών επιλύοντας τα προβλήματα του κόσμου, όχι ξιφουλκώντας, και μάλιστα με χυδαίο τρόπο».

Σχόλια